Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Mona O © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine fisker og akvarier
Sider: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 18
341  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
De 10 VF Symphysodon aequifasciatus, grønn discus jeg varierer en del tegninger og farge prakt.
Bilde 1 viser den som har mest tegninger og farger. De grønne striper og tegninger dekker hode, godt nedover fra ryggfinnen og fra gattfinnen godt oppover kroppen. Ved nærmere studie av bilde ser jeg også antydning til grønne striper over resten av kroppen. De vil utvikle seg å bli tydeligere etter hvert, men det kan ta opp mot et år. Dette kan være et eksemplar som utvikler seg til en VF Royal Green alfa discus. Mest sannsynlig en er dette en Hann da bukfinnene har mye rød farge som også er meget godt synlig på gattfinnen. Slik jeg har erfart.
Bilde 2 viser en med mindre grønne tegning og det er ca 4-5 som er slik.
Bilde 3 har jeg vist tidligere. Det er en av de få som pr i dag har den typiske framtredende svarte stripe som løper fra ryggfinnen gjennom hale finnen og til gattfinnen. Denne er også den eneste jeg så langt har sett har røde flekker.
Fargedrakt tegninger og farger vil utvikle seg mye utover sommer til vinteren. Mest sannsynlig ser jeg ikke antydninger til det ferdig resultat før om er 1 år. Voksen VF Discus har også en slik progresjon til tilpasse seg forholdene i akvarium og ikke minst foringen med bl.a. mye levendefor. Jeg forer nå med dapniner, tubifex og hvite mygglarver 4 -5 ganger pr dag pluss JBL Discus granulat. Jeg håper å få fatt i White og Blackie Worm hvor begge er meget næringsrike,

Den naturlige Discus
(Sist endret 19.05.2018 kl. 10:49 av bjornik )
 
Postet 19.05.2018 kl. 10:48
[Rapportér innlegg]
342  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Den neste VF Discus varianten som står på ønskelisten S.haraldi Royal Blue. Bilde viser hannen jeg hadde for ca 9 år siden. Jeg fikk et par med aldri lek. Derfor er den store ønskedrømmen igjen å få fatt i VF Royal Blue.
I løpe av sommeren skal jeg kjøpe et 540 kar til som jeg etter hvert kan putte i Royal Discus.
Jeg driver også å rydde plass for en 450 liter i hobbyrommet i kjelleren. Dette rommet i første omgang beregnet som et stille rom hvor mitt S. haraldi Curuai par skal få gå i ro og fred. Det blir en del aktivitet rundt deres kar i kjellerstua som synes å forstyrre dem. Ønsker gjerne lek av dette paret fordi denne varianten har et stort spekter i utseende. De kan gi unger med tegninger og flotte farger over hele kroppen.

Den naturlige Discus
 
Postet 23.05.2018 kl. 11:13
[Rapportér innlegg]
343  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Denne som ble kjøpt som rød-turkis er nå ca 12 cm og mest sannsynlig en Hann. Den har harmoniske tegninger og farger over hele kroppen med sterk rød grunnfarge. Jeg begynner nå å lure på pm jeg i løpe av sommeren kommer til å kjøpe en gruppe til av disse rød-turkis discusene for å se om det er mulig å få flere med utseende som eksemplaret på bildet.
Som jeg har nevnt tidligere er det stor spredning i utseende på de 5 som ble kjøpt som rød-turkis unger i 2017. Så jeg tror det er en del mix i disse discusene. Når resultatet blir så bra som bildet viser kan det være verd å prøve igjen for å se hva man får frem.

Den naturlige Discus
(Sist endret 28.05.2018 kl. 19:39 av bjornik )
 
Postet 28.05.2018 kl. 19:36
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 18