Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© -mette- © Linda Widente © Trond Gimre
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Mine fisker og akvarier
Sider: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 24
461  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Mine Symphysodon aequifasciatus, grønn VF Discus tilpasser seg forholdene godt hos meg. Første bilde er alle 7 samlet når jeg kommer til akvariet om morgenen. Da vet de at det er tubifex de snart får, men også hvitemygglarver og blackworms senere på dagen. Jeg synes de begynner å vise mer farger og det har dukket opp redspot på flere av de andre som den på bilde 2. Den med flest redspot bilde 3 har blitt mer tydeligere i rødfargen. Det er en gradvis utvikling takk være det levendeforet de får, det er dyrt men nødvendig om man vil ha fin VF Discus.
Tidligere dro jeg mye ut i skog og mark for å fange sorte mygglarver som oftest langs opparbeidet skitraseer. Med meldinger om at det benyttes mye fluor forbindelser i skismøring som blir liggende igjen i naturen tror jeg ikke det er bra for fiskene å fange mygglarver i smeltevannsdammer langs skiløypene lengere.

Den naturlige Discus
 
Postet 23.03.2020 kl. 12:18
[Rapportér innlegg]
462  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Flotte bilder som alltid. Utrolig flotte svarthvitt bilder av Scalarene!

 
Postet 26.03.2020 kl. 15:25
[Rapportér innlegg]
463  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
sitat av Grapejuice:
Flotte bilder som alltid. Utrolig flotte svarthvitt bilder av Scalarene!


Hei
Takk for hyggelig omtale av mine bilder.

Den naturlige Discus
 
Postet 28.03.2020 kl. 19:43
[Rapportér innlegg]
464  

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
I 1981 kjøpt jeg fra Oslo S. haraldi som jeg nettopp har funnet ut er en variant fra Namunda regionen med mye blått over hode og kropp. Har lenge trodd dette var en Alenquer variant, men de har som oftest mye rødfarger på kropp og i finner. Så derfor har jeg hele tiden vært usikker på variantens opprinnelse, men nå er den stadfestet.
I 1981 begynte jeg med mine første seriøse forsøk for å få til oppdrett av Discus, men det ble en fiasko. Senere har det blitt mange Discus oppdrett. Det er stor forskjell i vanskelighetsgraden i oppdrett av original og VF Discus varianter og akvarievarianter av Discus. Den leksa har jeg fått lære i de siste 40 årene. Det startet med denne nydelig varianten som jeg håper å få fatt igjen en gang i framtiden.

Den naturlige Discus
(Sist endret 29.03.2020 kl. 13:48 av bjornik )
 
Postet 29.03.2020 kl. 13:45
[Rapportér innlegg]
465 Amatitlania nigrofasciata

bjornik
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
For 50 år siden hadde jeg mine første møter med Amatitlania nigrofasciata, Sebracikliden. Jeg hadde satt opp et 375 l. kar med tre par av arten for å studere deres atferd. Først dannet det seg par bilde 1 og 2 som lekte og fikk unger. Det ble et senario som jeg aldri har glemt i adferd mellom parene med synkronisering av lekene som i naturen og kidnapping og adopsjon av unger mellom parene. Det var unger som rømte og sluttet seg til et annet pars ungeflokk. Det skjer som nevnt i naturen og er en strategi for artens overlevelse. Om et par blir tatt av rovfisk vil ungene flykte over til andre par med unger. Ungene må være omtrent like store ellers så dreper foreldrene de andre ungene som da oppfattes som inntrengere og angripere mot dere egne unger. Naturen er sindig og dette kan du selv studere som jeg igjen gjorde for 10 år siden med å sette opp en 310 l. har med 2 par bilde 3. Jeg kan love at disse fiskene ikke vil skuffe. La skuespillet og naturopplevelsene starte og gi tilskuerne en opplevelse for livet. Fantastisk art denne Sebracikliden. Lykke til.

Den naturlige Discus
 
Postet 04.04.2020 kl. 09:30
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 24