Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rolf H Dahl 2012 © Bjarne Sætrang © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Discus på hjernen!
Sider: 1 2 3 »
1  

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Etter mange halvveis latente år er jeg nå tilbake for fullt som ivrig akvarist! Slenger dermed opp en personlig tråd, så får jeg luftet hodet litt og for alle akvarietankene som svirrer rundt nå om dagen :)

Sist jeg var akvarist endte jeg opp med flere biotopkar, malawi, en del selskapskar samt noen yngelkar, så får vi se hvordan det ender denne gangen :p

Guttungen har hatt ett 54l selskapskar siden han ble født og syns det er veldig stas å mate og ordne i akvariet så da jeg fikk tilbud om å overta ett 240l Juwel Rio for 1mnd siden takket jeg fort ja til det :) Har alltid hatt lyst å prøve med Discus så gikk for dette denne gangen.

Var innom flere akvariebutikker for å se etter Discus i liten størrelse. Synes det er morro å se fisken vokse opp, og fant en på 7-8cm som virkelig skilte seg ut. Orange og hvit med blå nederst på finnene, absolutt fantastisk i mine øyne! De andre i butikken var ikke all verden så tenkte å kjøpe kun den ene for å lete videre etter kamerater til den.

Men: Det var en til med samme farger i karet i butikken, denne ble kjeppjaget av de andre ved foring og hadde av den grunn avspist halefinne. Syntes så utrolig synd på denne fisken så ble nødt for å ta med også han hjem så han skulle få en bedre tilværelse. Dette gikk supert i starten, men plutselig bestemte den andre seg for å nekte den underkuede fisken mat. Den blir nå konstant jaget ned i ett hjørne eller bak en rot, og der blir den stående dagen lang. Under foring får den helt angst og dytter seg så langt under en plante eller rot den klarer for å gjemme seg. Dette har vedvart i 2-3dager så inatt pønsket jeg ut en plan.


Neste kapittel: "Saving private Ryan"

Mvh
 
Postet 27.11.2011 kl. 02:13
[Rapportér innlegg]
2 Saving private ryan, del1

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Etter en hard natts grubling på hva som kunne gjøres med problemet kom jeg frem til 2løsninger. Enten å kjøpe flere Discus å ha oppi karet med de for å se om dette hjalp på, men dette kunne jo resultert i enda mer mobbing og utsulting. Det andre alternativet mitt var å få den utsultete fisken over i ett nytt kar helt alene for ro og fred samt litt aktiv jobbing for å bli kvitt mat-angsten sin.

Gikk for den siste løsningen da jeg er fast bestemt på at denne fisken SKAL overleve og bli det prakteksemplaret jeg ser at den har potensiale til å bli! Så får jeg heller kjøpe inn fler kamerater etterhvert når ting har bedret seg litt. Har vært på tide å oppgradere 54litern til guttungen en stund så jeg fikk kjøpt meg ett 110l Juwel med bord idag som først nå skal bli brukt for å redde stakkaren og få den igang igjen, for så å flyttes inn på rommet til guttungen til hans store glede :)

Da karet var i hus var det på tide med forbedredelsene til "spaferie-karet" til Ryan.

Forklaring av bilder:

Bilde1: Pus må kontrollere og godkjenne det nye karet!
Bilde2: Setter på svart papp på begge sidene og bak for å skjerme fisken der den skal gå på "rehab"
Bilde3: Klart for innflytning! Mildt sagt minimalistisk, men også mye lettere å følge med på om fisken spiser, samt holde karet rent under behandlingen.

Mvh
(Sist endret 27.11.2011 kl. 02:46 av lperik )
 
Postet 27.11.2011 kl. 02:31
[Rapportér innlegg]
3 Saving private ryan, del2

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Tappet det nye karet med 30% nytt vann og 70% vann fra hovedkaret fiskene gikk i, og dette medførte til en tempratur på 26C, ned fra 28C i hovedkaret. Dette var forøvrig og temperaturen fiskene gikk på i butikken. Noe lavt til discuser kanskje, men ble mektig imponert over hvor raskt Ryan endret oppførsel da han ble tatt over i det nye karet.

Tror ikke det gikk mer enn 30sekunder jeg før han igjen pustet rolig og normalt, samt at alle finner strittet ut som de jo skal gjøre. (Se bilde 1) Vet ikke om dette kom mest av lettelsen for å ha fått seg ett nytt hjem borte fra mobberen eller at det var forfriskende med litt lavere temperatur i vannet, mulig begge deler. Har daglig vannskifte i hovedkaret så vannkvalitet skal være på topp i begge karene, ikke noe med forandret vannkvalitet å gjøre hvertfall.

Så der svømmer han da altså, helt mutters alene uten bånnsubstrat og kun mulighet til å se ut gjennom frontruta. Han er høyt og lavt og ser uendelig mye bedre ut nå bare etter kort tid så har virkelig trua på at han skal komme seg fort over kneika :)

Venter med foring til imorgen så den har får seg en natt alene først. Han har ikke spist noe på flere dager nå og ser veldig uthulet i magen så er veldig spent på om han tar til seg mat imorgen! Har frossen artemia, røde mygglarver, Tetra Discusbits, Tetra Colour crisp og div flakfor liggende så håper noe frister hvertfall!

Mvh
(Sist endret 27.11.2011 kl. 02:48 av lperik )
 
Postet 27.11.2011 kl. 02:44
[Rapportér innlegg]
4 Dag2

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Ryaen så småpjusk ut idagtidlig og hadde gjemt seg under pumpa innerst i karet. Der stod han lenge, samtidig som han pustet veldig fort. Prøvde å friste med litt discusbits, men null interesse.

Tempen i karet hadde økt til 29C selvom varmekolba var stilt inn på 27C. Ettersom han ble så pigg igår etter han kom oppi da det var 26C valgte jeg å fjerne 40l vann og bytte med nytt kaldt vann. Tempen ligger nå på 25C og varmekolben er justert ned litt så den ikke øker for mye derfra. Umiddelbar effekt var at han pustet roligere igjen, og nå er han kommet frem fra under pumpen igjen. Konkluderer med at han trives med noe kaldere vann. Fortsatt noe pjusk og er ikke ivrig på å svømme rundt enda, men lar han få litt fred igjen og prøver igjen ikveld.

Har satt ned tempen litt i hovedkaret og da begge 2kommer fra kar med 26C og ser ut til å trives med det.

Om noen har erfaring med det jeg prøver på her så er det bare å komme med tips og råd til hvordan få han igang igjen! Er jo bare vann i karet, burde jeg sette inn no røtter/stein selvom det vil gjøre det vanskeligere å se om han spiser/samt rengjøre om han ikke gjør det?

Mvh
 
Postet 27.11.2011 kl. 12:38
[Rapportér innlegg]
5 Ny plan er klekket; `step brothers`

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Fikk en ny idè hva som kan testes ut om han fortsetter å ikke ta til seg mat. Leste at noen hadde hatt suksess med å sette inn mindre discus sammen med mobbeofferet for å kurere spiseangst så la ut en annonse på `Ønskes kjøpt` delen.

Annonsen:
http://akvaforum.no/rubrikk.cfm?id=65945

Så får vi se om det finnes noen der ute som kan bidra i prosjektet, håper det :))

Mvh
 
Postet 27.11.2011 kl. 16:19
[Rapportér innlegg]
6 Til ettertanke

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Føler litt jeg sitter å skriver kun for meg selv her. Fortsetter alikevel, blir morro å se tilbake på den spede begynnelse som discus eier, og all noiaen som har oppstått av det :)

Mvh
 
Postet 27.11.2011 kl. 16:23
[Rapportér innlegg]
7  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Det føles ofte som man skriver bare til det store intet, men det er nok folk innom alikevel ;D

Lykke til med redningsaksjonen!

Har våte drømmer
 
Postet 27.11.2011 kl. 16:48
[Rapportér innlegg]
8  

Kai Hansen
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Hei Lars Petter,
Gratulerer med discus.
Anbefaling nr. 1 : Du må få opp temperaturen til 30 C. Pigenblood er av asiatisk herkomst og der er det alltid min. 30 c i karene Dette er temperaturen som vannet kommer ut av springen med. De vil aldri trives i noe særlig under.
Anbefaling nr 2 : To tre stykker ungfisk er døfødt. Nei, mange som mulig, men minimum seks stk og da helst relativt lik størrelse på de. Ti stk er enda bedre, men det er aldri noen garanti for at du ikke får et mobbeoffer. I discusverdenen er de beinharde mht rangsstigen.
Så var det dette med vannbytter og foring da, men jeg regner med at du har gjort noe av hjemmeleksa di før du handlet så jeg skal ikke plage deg med det her.
Lykke til.

www.discuspagenorway.com
 
Postet 27.11.2011 kl. 23:33
[Rapportér innlegg]
9  

Sjura
Medlem female.gif
Fra: Vestfold
Pip, pip. Jeg leser, men har ikke kjennskap til fisken så da blir det til at man ikke har så mye å si

lillesøster: jeg blir litt skremt av alle akvariene jeg. Det er ikke helt normalt
 
Postet 27.11.2011 kl. 23:40
[Rapportér innlegg]
10 En morsom vending!

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Har fått noen henvendelser på annonsen jeg la ut, og var istad en tur å hentet 10 nydelige _veldig_ små brilliant turquise discuser! Her snakker vi 1cm +/- !

Var litt skeptisk til om jeg skulle putte de oppi med stakkaren ettersom de var så små, men valgte tilslutt å gjøre det under nøye oppsyn. Fikk også med meg litt Catappa-blader og litt flyteplanter for å gjøre det litt mer hjemmekoselig. Etter å ha brukt lang tid på å tilvenne de vannet de skulle gå i slapp jeg de utti, og umiddelbart kviknet Ryan opp og ble veldig interessert. Han prøvde å nappe litt med en gang, men dette avtok fort og han er nå bare nysgjerrig og svømmer rundt og iaktar de små krabatene som svømmer og koser seg i strømmen/boblene.

De små har nå gått i karet siden igår kveld, og ser ut til å trives bra. Foret de istad med avskallede artemiaegg og de spiste ivrig når de først så at de hadde fått mat! De spiser visst også røde mygglarver så skal prøve det nå etterpå da artemiaegg blir noe i minste laget for han litt større krabaten i karet :)

Mvh
 
Postet 28.11.2011 kl. 09:43
[Rapportér innlegg]
11 Litt fler bilder

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
La ved litt flere bilder. Spørs nok om ikke de små ble litt i minste laget for å prøve å få han til å spise hehe, men er jo _utrolig_ morro med så små fisk, og se om de vokser seg store!

Kai; takk for det :) Prøvde som sagt med rundt 28-29C istarten men syns han ble meget slapp av dette, kviknet mer til når temperatur sank. Nå som de små er i karet ble jeg nødt for å oppjustere dette litt igjen, følger kontinuerlig med på reaksjonen.

Er fortsatt på leting etter mer ungfisk, så får vi se om jeg får napp på annonsen :)

Mvh
 
Postet 28.11.2011 kl. 09:49
[Rapportér innlegg]
12 Ett par bilder til

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Hjemmekoselig :)

Mvh
 
Postet 28.11.2011 kl. 09:51
[Rapportér innlegg]
13  

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Prøvde meg og på å lage til en diffusor av en ledningstump og litt vatt til fluvalpumpa mi, men selv på laveste styrke ble denne alt for kraftig for de minste.

Ble dermed nødt for å ta ut denne og sette inn en mindre Eheim. I tillegg er det en hjemmelaget luftestein i karet.

Mvh
(Sist endret 28.11.2011 kl. 09:55 av lperik )
 
Postet 28.11.2011 kl. 09:54
[Rapportér innlegg]
14  

fiskemilla
Medlem female.gif
Fra: tufsingdal ( os i hedmark)
følger md i tråden:) intresant lesing, da jeg har discus selv. Lykke til videre med småttisene.

ønsk i den ene hånda, å drit i den andre....å se hvem du får mest i....!!
 
Postet 28.11.2011 kl. 10:47
[Rapportér innlegg]
15  

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Da var røde mygglarver testet ut! Utrolig morsomt å se de små spise dette da mygglarvene er like store som dem selv! De tygger å står i hehe :D Skal prøve å få tatt bilde av det neste gang, dog dårlig kompaktkamera så får se hvordan det blir.

Ellers kommer det 2nye discus i hus iløpet av kvelden, bilder kommer. Tygger litt på tanken om jeg skal la 110litern være kar bare for yngelen for så å plassere Ryan tilbake i hovedkar sammen med de 2nye så de blir totalt 4stk på nogenlunde samme størrelse der. Mulig ny rangstige vil bli dannet og situasjonen endrer seg. Skal tenke litt mer på det og ta avgjørelsen før de kommer..

Kjenner at tittelen på denne tråden er veldig passende!!

Mvh
(Sist endret 28.11.2011 kl. 14:07 av lperik )
 
Postet 28.11.2011 kl. 14:03
[Rapportér innlegg]
16 Ny fisk annkommet

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Da har ny fisk vært på plass ett døgn og har fått slått seg til ro. Endte opp med å flytte den småspiste sammen med de nye fiskene i hovedkaret så nå går det 4stk med nogenlunde lik størrelse i det karet. Ser ut til at rangstigen forble den samme, de andre blir jaget litt av han samme gamle enda, men de er nå fler og holder sammen og tør å spise litt alikevel. Ser nå tydelig at jo fler fisk, jo bedre går det, fint og erfare dette selv og så får vi se om jeg ikke klarer å finne enda litt fler kamerater til dem.

Blir nok litt lite plass om alle skulle vokse opp og nå full størrelse i ett 240liters kar, men får se om ikke jeg får lurt inn ett større kar når den tid kommer, evt om det dannes ett par så jeg må flytte/selge noen av de uansett.

Legger med litt bilder av nykommerne. Albino golden er noe feilernært og har større øyne enn hva størrelsen skulle tilsi, mulig og litt store øyne på Tefè-en, men noe bedre med han. Det skal ikke stå på maten for de her iallefall så får vi se om de utgjevner seg noe med tiden :)

Mvh
 
Postet 29.11.2011 kl. 22:54
[Rapportér innlegg]
17  

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Blir _veldig_ mye dårligere bilder fra hovedkar og spesielt pigoen blood`ene ser MYE bedre ut i 110litern. Mistenker dårlig lys i hovedkaret selvom jeg fikk beskjed at lysrørene nettopp var blitt byttet. Mulig det og kan være pga svart sand, uansett er 2sekker biltemasand kjøpt inn så blir ett bytte av sand om ikke lenge, samt ny innredning i karet så det blir lettere å rengjøre det nå som de fores så ofte. (4ganger per dag)


Legger med bilde fra 110litern og 240litern for å se den enorme forskjellen det blir.

Bilde1: Siste bilde av Ryan i 110litern før han ble flyttet tilbake. Står å ser på mens de små spiser mygglarver. De små har nå forresten fått litt mer farge og er ikke like gjennomsiktige lenger. De spiser godt og er aktive og friske ser det ut til :)

Bilde2: Ryan og de 2nye i hovedkaret. De ser ut til å komme bra overens og trives sammen. Kun diktatoren som jager de rundt og passer på hele tiden! Nesten så det var han jeg skulle tatt bort, men han er jo og den fineste fisken :/ Bilde er noe uklart, men fiskene ser ikke i nærheten av like fine ut i hovedkaret!

Mvh
 
Postet 29.11.2011 kl. 23:04
[Rapportér innlegg]
18  

-Kamilla-
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Jeg leser og *Krysser fingrene* for at det kommer til å gå bra med Ryan. Har ikke peiling på diskus, men synes det er fasinerende å lese om dine diskus og "redningsaksjonen" Lykke til!!
*Klem*
-Kamilla-

Spør og bli klok, alternativet er så mye verre...
 
Postet 30.11.2011 kl. 10:31
[Rapportér innlegg]
19 Oppdatering av tråden

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Oi, her har det visst blitt en stund siden sist oppdatering!

Mye har skjedd siden sist. Kjapt oppsummert sørget en defekt varmekolbe for at tempen i yngelkaret falt fra ~30c til 17c over natta, og en kan jo selv tenke seg hva som skjedde da... Butikken jeg kjøpte kolba av var greie og ga meg ny kolbe samt litt fisk, men ALDRI MER Prodac!

Som jeg skrev i første innlegg endte jeg opp med masse kar sist gang hobbyen spiret.. Status per dags dato er 1x450liter, 1x240liter og 1x54liter i stua, og 1x110liter på rommet til guttungen. Og mer skal/må det bli om planene skal realiseres!

450litern er det nye discuskaret og etter jeg kjøpte en gruppe viltfanget sterbai og har fått yngel på disse ble jeg "bitt" av VF-interessen. Er nå oppe i 6stk VF Nhamunda brown discus, og har solgt en del av oppdrettsfiskene.

Kan med stor glede melde at Ryan har klart seg og vel så det, han er iferd med å bli det prakteksemplaret jeg visste han kom til å bli! Er dog veldig usikker på hva jeg skal gjøre med han da han nå er minst i karet og dermed nederst på rangstigen. Han spiser, men er igjen litt mutt. Har og en flott blå turkis, og disse 2 er de siste oppdrettsdiscusene jeg har. Bryter greit med VF-temaet i karet så må tenke litt på hva jeg skal gjøre med de..

Skal se om jeg får tatt litt bilder av Nhamunda gjengen ikveld :)


Karene som er i drift per dags dato kan sees i profilen min, om noen skulle være interessert.

Mvh
 
Postet 01.03.2012 kl. 07:29
[Rapportér innlegg]
20  

lperik
Medlem male.gif
Fra: Langhus
Klikk på bilde for større versjon
Litt bilder av beboerne i 450litern

Mvh
 
Postet 02.03.2012 kl. 16:51
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 »