Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Killifisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Killifisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Leif E. Johansen © Morten Kirkevåg © Jørgen Paulsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Killi
Søk
Siste innlegg
Fargeløs klovnekilli
Sider: 1 2
21  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Se der ja, det hadde jeg glemt :-P

Ser ut som en hunn som er helt normalt utfarget. Det er bare hannene som får farge på finnene og da mest på halefinnen. Den fisken i bakgrunnen, er det litt blåfarge på brystfinnen der eller er det noe annet som synes på bildet? Det blir litt blåskjær av og til på brystfinnene når lyset kommer i riktig vinkel, men nok en gang, det gjelder bare hanner.

 
Postet 25.02.2012 kl. 01:35
[Rapportér innlegg]
22  

Akvaqueen
Medlem female.gif
Fra: Elverum
Nei, det blå du ser der er nok ikke noe som er på fisken. Vet ikke helt hva det kan være jeg, men så blå er de i hvert fall ikke! :P Dyrebutikken har sagt at de kan gjøre en rein hannfisk-bestilling, så det blir nok bra! :D

Hørte forresten at det var en som drepte alle fiskene sine fordi han byttet vann for ofte. Han gjorde det 1 gang i uken og hadde ikke mer enn 15 liter. Jeg har gjort det annenhver dag, men etter at jeg hørte det har jeg latt det gå noen dager. Hvor ofte mener du/dere at man bør bytte vann på et 17 liters kar? Jeg øser ut litt mindre enn halvparten, slamsuger ikke. Fyller på nytt vann med ca samme temp som det som er i karet fra før og tilsetter aquasafe.

 
Postet 27.02.2012 kl. 19:12
[Rapportér innlegg]
23  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Det er veldig mange forhold som spiller inn når det gjelder hvor ofte man må bytte vann, blant annet antall fisker, type fisker, matmengde, annet avfall og mengden planter. Det meste av dette påvirker nitrat, som er hovedårsaken til at man skifter ut vannet. For å sjekke forholdene i eget kar kan man måle nitrat. Er nitrat litt høy (20-30) før vannbytter så kan man med fordel bytte vann oftere.

Man kan nok ikke bytte for ofte vann, men man skal være obs på at vannet man tilsetter har noenlunde samme vannverdier som det man har i karet fra før. Det er spesielt ph og temperatur som er viktig i denne sammenhengen.

Det hender at man må bytte vann ofte (daglig). Det er om man har et nylig innkjørt filter, et for godt rengjort filter, for lite filter eller om det av andre årsaker dukker opp nitritt.

Det kan derfor være greit å ha tester for ph, nitritt og nitrat. Spesielt i små akvarier er det fort gjort at verdiene kommer ute å kjøre og da er det greit å ta noen testmålinger innimellom slik at man rekker å skifte vann før fiskene får problem.

Kjempebra at butikken bestiller hanner til deg, men i et såpass lite kar kan det godt hende det holder med en, spesielt om du får yngel på de :) De sloss ellers en del og selv om de ikke direkte tar livet av hverandre så kan de stresse hverandre syke.

 
Postet 27.02.2012 kl. 21:55
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)