Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © RunarH © Trude T.
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Malle opdrett
1  

Lloyd Andre Omdal
Medlem male.gif
Fra: moi
jeg har nå l 201 l 333 l046 l205 l129 l076 l015 l270 l181 l136 ansistrus super rooth, og sp. kan noen gi meg litt personlig info om disse mallene for oppdrett osv, vill helst ha egen erfaring..

mvh lloyd

 
Postet 31.03.2012 kl. 09:49
[Rapportér innlegg]
2  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Jeg fikk oppdrettet på mine L maller med artskar på ca 160 -180 liter, innredet sparsomsommelig med noe røtter og skiferhuler. Oppdrettet i kar både med sand og BB. Hadde sparsomt med lys.

Kjørte med minst et Eheim 2028 og et Fluval 404 eller tilsvarende pr kar. Hadde også kar med med flere filtre, f eks eheim 2260, fluval FX5, to Eheim2028 osv. I tillegg kjørte jeg med innvendige powerhead.

Temperatur i karrene ca 26 -28 grader.

Så det jeg opplevde var viktigst. Rent vann. Jeg hadde vannbytteregime på hver 2 eller 3 dag med skifte av 30 -70 % vann.

Ancistrus og hyperancistrus er enkle når du først får dem igang. Da er det en større utfordring med pekoltia. De ganger jeg hadde oppdrett på dem var det nitidig vannbytte som jeg tror var triggeren.

Jeg hadde ofte gruppe på ca 7 individer, med unntak av ancistrus der jeg ofte hadde par eller trio med en hanne.

Opplevde ofte at leksgrupper stoppet opp i 4 - 9 mnd uten lek hvis de ble flyttet

Opplevde ofte at hvis vannkvaliteten ble dårlig, kastet hannen ut eggene fra hula. Dette igjen spesielt hos pekoltia (L002).

Når det gjelder L205 er det vel heller sparsommelig med opplysninger om oppdrett. Det er beskrevet en gang, som jeg kjenner. Vet ikke helt det er registret førsteoppdrett på denne vakre mallen. Det samme gjelder vel på L076.

Lykke til.

 
Postet 31.03.2012 kl. 11:52
[Rapportér innlegg]
3  

Oppdretteren
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Vanlig ansistrus sp er iallefall veldig enkel å få oppdrett på. Jeg har en liten hunn som har lagt egg 3 ganger på noen få måneder. Hannen foretrekker en liten og trang hule slik at det blir enkelt å passe på yngel. Gjerne en skifer eller leier-hule, hannen min er ikke så glad i kokusnøtthuler. Det er viktig å fore mye, hannen vil ikke spise på 2-3 uker når er han er opptatt med yngel, så det er viktig at han er i god stand.

Jeg har hatt mallene mine siden de var små, de er aktive på dagen og føler deg velig trygge i akvariet. De går selskapkar med guppy og molly, og de ser ut til å stortives selv om jeg har høy GH og litt salt i vannet. Andre maller er mer kravstore når det gjelder vannverdier, og et stort vannbytte kan trigge lek.

(Sist endret 31.03.2012 kl. 16:27 av Oppdretteren )
 
Postet 31.03.2012 kl. 16:20
[Rapportér innlegg]
4  

Kai Hansen
Medlem male.gif
Fra: Vestby
Tror den beste måten er å bytte 15 - 20% daglig og gi de en temperatur som ligger rundt 28C.
Ikke lys inn i hulene til de i tide og utide, de liker det ikke.
Men fra du setter de i karet så må de få mulighet til å tilvenne seg sine nye omgivelser og dette kan ta flere måneder. Det er heller ikke alle som krever store strømmer i karet, mange kommer fra saktestrømmende elver.
Noe av det beste man har vedr. oppdrett er masse tålmodighet.
Finnes det hunner og hanner i en gruppe så vil de leke før eller siden såfremt forholdene er i nærheten av hva de krever.

www.discuspagenorway.com
 
Postet 31.03.2012 kl. 16:52
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)