Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Relatert fisk/plante/dyr
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © amr © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Dvergscalare uvenner
1  

Andreas Larsen
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Fikk to nye Dvergscalare, som det eneste av sitt slag i akvariet, for noen dager siden. Det gikk bra i starten, men så begynte den ene som var hakket større å jage den mindre som søkte tilflukt bak filteret.

Er dette normalt? Og vil dyrebutikken forstå om jeg vil bytte inn den største og få en ny gratis?

 
Postet 06.04.2012 kl. 12:57
[Rapportér innlegg]
2  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
Fra fiskebasen
"Denne flotte skalarearten skiller seg fra de andre med en tydelig markert flekk ved basis av ryggfinnen. Også den blålige flekken bak øyet er et karakteristisk kjennetegn på P. leopoldi. Denne cikliden kan fint holdes parvis i et godt beplantet selskapakvarium med god svømmeplass og sammen med fredelige selskapsfisker.

Når fisken har parret seg ut i et dominerende par, vil disse forsøke jage bort de andre P. leopoldi. Er akvariet for lite slik at de ikke kan flykte fra de angripende fiskene vil de minste P. leopoldi'ene blir mobbet eller drept av det dominerende parret.

Selv om det norske populærnavnet er "Dverscalare" er dette ikke en liten fisk, men en fisk bare litt mindre enn vanlig P. scalare. I likhet med vanlige P. scalare, bør man ta god høyde med i beregningen når man velger akvariet denne arten skal plasseres i. Med sine høyreiste og lange finner på rygg og buk, trengs det god plass for å svømme fritt. "

I tillegg til uthevet tekst må det også sies at revirhevdene ciklider meget godt også kan finne på å mobbe ihjel en artsfrende utenom lekstid.

Anbefaler å starte med en liten gruppe på 6 -8 fisk slik at de selv kan danne par. Så plukker du ut de fiskene som etterhvert blir mobbet. Er du heldig da sitter du igjen med et lekspar.

 
Postet 06.04.2012 kl. 20:30
[Rapportér innlegg]
3  

Andreas Larsen
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Nå ble jeg litt klokere :) Skal innom dyrebutikken i morgen og høre hva de sier. Kanskje de kan "plukke ut" en som virker litt roligere, men skal ha det du skreiv i bakhodet.

 
Postet 06.04.2012 kl. 21:25
[Rapportér innlegg]
4  

Roy Fredrik Pedersen
Medlem male.gif
Fra: Risør
Anskaff deg heller noen flere, såfremt det er plass til det. Da vil det med tiden dannes par.

 
Postet 06.04.2012 kl. 23:01
[Rapportér innlegg]