- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Agurk i akvarie
Agurk i akvarie
Bare lurer på hvor lenge dere lar f.eks en agurk ligge i akvariet. Vet det kommer an på størrelsen av både akvariet og agurken. Vanligvis så tar jeg en litt tykk agurkskive og lar den ligge 4-5 timer før jeg tar den ut igjen, men det akvariet er kun på 50 liter. Men skader det å la den ligge lenger? Den er stort sett mat til algespiser og snegler.
Postet 09.09.12 kl 23:02
Postet 10.09.12 kl 08:13
Postet 10.09.12 kl 09:04
Endret: 10.09.12 kl 09:05
Skjønner ikke helt folks fascinasjon av å mate med agurk. Dette må da være noe av det minst næringsrike vi kan hive oppi karet, består jo nesten bare av vann... Squash er en anelse mer næringsrikt - men fortsatt mye vann...
Bruk heller rosenkål og spinat. Mye mer næringsrikt og ikke minst - det griser til karet mindre.
Bruk heller rosenkål og spinat. Mye mer næringsrikt og ikke minst - det griser til karet mindre.
Postet 10.09.12 kl 11:55
Postet 10.09.12 kl 11:58
Endret: 10.09.12 kl 11:58
Postet 10.09.12 kl 12:21
Postet 10.09.12 kl 12:58
Postet 10.09.12 kl 13:28
Postet 10.09.12 kl 14:27
Koker ingenting jeg... Mange maller er i stand til å gnage merker i røtter, så en gulrot er null problem.
Mine Panaque f.eks er i stand til å forvandle en halv potet til et tomt skal på under et kvarter hvis de er sultne...
Det eneste er at jeg bruker fryst broccoli, erter og rosenkål, den er jo da alt ferdig forvellet.. Potet og gulrot er bare å ta en passe bit og gi de, som sagt er passe bit her fra en halv potet og opp...
Mine Panaque f.eks er i stand til å forvandle en halv potet til et tomt skal på under et kvarter hvis de er sultne...
Det eneste er at jeg bruker fryst broccoli, erter og rosenkål, den er jo da alt ferdig forvellet.. Potet og gulrot er bare å ta en passe bit og gi de, som sagt er passe bit her fra en halv potet og opp...
Postet 10.09.12 kl 14:57
Ikke overrasket over at Panaque spiser rå potet, Milo; de er jo trespisere og har store kraftige tenner Arter som Peckoltia og Hypancistrus har betydelig mindre tenner.
Det kan ofte være lurt å forvelle (et lite oppkok) grønnsakene, det mykner fibrene og det gjør det lettere for maller med små tenner og fortære. Enda viktigere er det når man skal fôre malleyngel.
Det kan ofte være lurt å forvelle (et lite oppkok) grønnsakene, det mykner fibrene og det gjør det lettere for maller med små tenner og fortære. Enda viktigere er det når man skal fôre malleyngel.
Postet 10.09.12 kl 17:12
Endret: 10.09.12 kl 17:13
JanneDet kan ofte være lurt å forvelle (et lite oppkok) grønnsakene, det mykner fibrene og det gjør det lettere for maller med små tenner og fortære. Enda viktigere er det når man skal fôre malleyngel.
Det som det virker som om yngelen nesten har mest problemer med, er paprika....
Mest humor er det med erter, for de triller unna... Hadde en 4cm L144 som trillet en ert ca halvannen meter før den havnet i et hjørne og den kunne spise...
Postet 10.09.12 kl 23:38
Postet 16.09.12 kl 12:26
Postet 16.09.12 kl 12:33
Postet 16.09.12 kl 12:35
Postet 16.09.12 kl 12:41
Postet 16.09.12 kl 17:42
Selv koker jeg grønnsakene like mye for å fjerne eventuelle lumskheter som for å myke fibrene. Stoler ikke helt på at de ikke er fulle av sprøytemidler... Har skapt litt problemer med spinaten for den blir så myk når jeg koker den :P Og bortsett fra noen av malleynglene har fiskene så langt ikke vært spesielt begeistret for spinat heller, hvilket er litt synd, det er jo så næringsrikt. Agurk, derimot, går ned på høykant!
Ok, kanskje spinat er noe likevel. En praktbotia knasker på det i mørket nå. De ble heller ikke så bløte i denne omgangen.
Småanbefaler "faste" ting som agurk, rosenkål, gulrot og brokkoli - de er så mye lettere å fiske ut av karet, selv når de har blitt dradd av gaffel/skje. Og spinat, når den er mer crispy enn bløt. Da er den bare å tre på en gaffel og la ligge.
I tillegg til praktbotiaene våre er også de to siamesiske algeetere vi har veldig glad i grønnsaker.
Ok, kanskje spinat er noe likevel. En praktbotia knasker på det i mørket nå. De ble heller ikke så bløte i denne omgangen.
Småanbefaler "faste" ting som agurk, rosenkål, gulrot og brokkoli - de er så mye lettere å fiske ut av karet, selv når de har blitt dradd av gaffel/skje. Og spinat, når den er mer crispy enn bløt. Da er den bare å tre på en gaffel og la ligge.
I tillegg til praktbotiaene våre er også de to siamesiske algeetere vi har veldig glad i grønnsaker.
Postet 16.09.12 kl 22:35
Postet 25.09.12 kl 20:07
Postet 25.09.12 kl 20:23