Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Nybegynnerens dvergkulehistorier
Sider: 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 21
401  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Klikk på bilde for større versjon
Da er vi inne i akvaskapingsfasen her, den beste OG verste fasen i oppsett av nytt kar! Best fordi ting da endelig skal få materialisert seg, man skal få virkeliggjøre det flotte scapet man har oppi hodet sitt. Verst fordi det sjelden blir helt slik man hadde tenkt seg... Men, men, det blir som det blir, og så får man justere litt etterhvert som ting gror seg til. Jeg er ihvertfall ganske fornøyd med ‘Rio Guapore’ så langt, bortsett fra at ene rota er for kort. Jeg har prøvd meg på å ta en spansk en: planen er at Hydrocotylen skal dekke over dette, men jeg skal også prøve å få tak i en ekstra rotbit å legge oppå. Nå gjenstår flytting av filtermedier og fisk. Dessverre ble vannet så sykt slimete og uklart av de røttene at jeg blir usikker på om fiskene kan flytte inn ennå, det er jo en bakterieoppblomstring, hvis jeg forstår det rett. Satser på litt hyppige vannbytter før jeg gjør noe mer.

Bildet viser det nye karet. Stein til høyre skal bort/flyttes, den bare holder rota nede.

(Sist endret 05.10.2018 kl. 16:28 av Kuledrøm )
 
Postet 05.10.2018 kl. 16:20
[Rapportér innlegg]
402  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Klikk på bilde for større versjon
Legger inn et bilde av 63L også i dag. Litt tomt bak til høyre, da sverdplanten som sto der har blitt flyttet til det nye karet.

(Sist endret 05.10.2018 kl. 16:26 av Kuledrøm )
 
Postet 05.10.2018 kl. 16:25
[Rapportér innlegg]
403  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Salmi-innkjøring av nykaret er på gang. Jeg har kickstartet filteret 2 ganger nå, likevel er det utrolig lite fart i prosessen. Innkjøringen er på dag 7, og er nesten på eksakt samme "sted" som da jeg kjørte inn mitt første kar, som ikke ble kickstartet. Utrolig ergerlig, ettersom det haster veldig med å få flyttet coryene. Jeg husker jo at det også tok litt tid å få fart på prosessen da jeg kickstartet 30L, men da skjedde ting likevel mye raskere, med daglig Salmi-tilsetning og NO2 langt utenfor skala allerede fra dag 4, og ferdig på dag 10 eller noe sånt. Jeg får gi det et par dager til, og så får vi se om jeg må løse ting på en annen måte. Max utålmodig har jeg blitt, jeg klarer ikke å la være å måle 2-3 ganger for dag, hahahah... Meget irrasjonelt, jeg innrømmer det. X-D

Jeg strever samtidig med å finne en god måte å få senket pH på, da det blir aktuelt snart. Jeg tror jeg har lyktes med Seachem-bufferne. Det tok sin tid å få til! Jeg skjønner ikke hvorfor det var så mye knot, og fortsatt har jeg ikke fått testet om pH med nåværende mengder buffere holder seg på rett plass. Disse bufferne gir en ganske forhøyet TDS sammenliknet med kranvannet, og det er ikke helt gunstig, så hva gjør man med det? Kan man ikke få i både pose og sekk, da? For en gangs skyld?? Arrgh... Uansett, det er litt moro å eksperimentere og utvikle seg som akvarist.

Ang. pumila-oppdrettet: Dette gikk jo ikke særlig bra. Jeg sitter igjen med ÉN yngel, som etterhvert har blitt flyttet til min 20L svartorm-farm. Denne yngelen har jeg håp om at skal klare seg, den er flere uker gammel nå. I denne prosessen har jeg ihvertfall fått transformert 20L til et slags yngelkar, og det er bra, for når jeg har fått Betta i hus, skal vi prøve litt hardere på å lykkes med oppdrett av labyrinter. Akkurat nå har jeg nok med den pokkers innkjøringa!!

 
Postet 13.10.2018 kl. 12:07
[Rapportér innlegg]
404  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Innkjøring dag 11. NH3 spises opp hver dag, men NO2 er fortsatt utenfor skala. Fy søren så utålmodig jeg er nå! :-( Pokkers NO2, du må faktisk begynne å synke i morgen, ingen protest!! Kickstart er oppskrytt...

Lille pumila-ungen er flyttet over til foreldrene. Hvis den overlever, ser jeg den nok ikke før om lenge. Altfor mye planter og co til å se tassen.

 
Postet 17.10.2018 kl. 09:56
[Rapportér innlegg]
405  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Klikk på bilde for større versjon
Nye bilder av karene oppe - litt vekst å spore i nykaret, og luking gjennomført i 63L.
Hva slags bakgrunn skal jeg velge til det nye? Hmmm.... Liker verken svart eller blå.(Sist endret 17.10.2018 kl. 10:07 av Kuledrøm )
 
Postet 17.10.2018 kl. 10:04
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 21