Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Kulefisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Kulefisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lene Jødahl © Tone Andreassen © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Kulefisk
Søk
Siste innlegg
Dvergkulefisk + sandsnegler = flott eller fiasko?
1  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Jeg vurderer å tilføre dvergkulekaret sandsnegler fordi det skulle vært veldig kjekt med noen renholdsarbeidere der (og jeg har sansen for snegler). Jeg har hørt om tilfeller der dette er en kjempe-kombinasjon, fordi 1) dvergkulene ikke tygger på skallet, bare slurper dem ut og derfor ikke skader nebbet, og 2) siden sandsnegler bor i sanda og er nattaktive, klarer de å reprodusere seg raskt nok til å opprettholde en passe bestand, og karet er da faktisk selvforsynt med mat (!).

Noen her som har erfaringer med/synspunkter på dette? Grunnen til at jeg nøler er at 1) jeg er usikker på hvor stor risikoen er for at snegleskallene likevel blir tygd (har babysnegler like hardt skall som de voksne?), og 2) hvis sneglene ikke blir spist, at de skal bli altfor mange og "ta over" akvariet (slik jeg har lest om i noen tråder her).

 
Postet 07.03.2015 kl. 15:37
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Bumpetibump! Hvor er dere, dvergkuleeiere (eller andre)?

 
Postet 08.03.2015 kl. 12:50
[Rapportér innlegg]
3  

Dodoman
Medlem male.gif
Fra: Østfold
Lurer på det samme :)

 
Postet 04.09.2016 kl. 19:09
[Rapportér innlegg]
4  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hehe, da skal jeg svare deg selv, siden jeg nå har funnet svaret: Dvergkuler + sandsnegler = helt greit. Mine kuler bare slurper dem i seg, i den grad de faktisk får tak i dem. Det er et ukjent antall snegler som lever i sanda nå (og noen i filteret også) og de kommer stort sett bare opp i mørket, mens kulene sover. Dermed bidrar de ikke noe særlig i kostholdet, de funker bare som snacks en gang iblant. Sneglene tar ikke over på noen som helst måte, de er bare kjekke renholdsarbeidere.

 
Postet 04.09.2016 kl. 21:05
[Rapportér innlegg]
5  

Lord-Robin
Medlem male.gif
Fra: Jondal
For å si det slik Kuledrøm, sandsnegler er vel og bra, jeg har en egen tank der jeg avler dem i, samt at jeg hadde noen i hovedtanken. Og det kan fort bli til en snegle epedemi i tanken din. De formerer seg ufattelig raskt. Jeg startet med ca 20 snegler, og jeg var vel oppe i overkant av 500 stykker. Nå som jeg hadde en mega opprensing i hovedtanken min, der jeg fjernet planter med rot plukket jeg ca 200 snegl, så for meg er det blitt en pest. Så nå plukker jeg de ut etter hvert som jeg ser dem og hiver dem i "avlstanken" har gitt vekk en hel haug også. Så om du er i Bergen i nermeste fremtid kan du få av meg :)

Juwel RIO 180 Juwel RIO 240 Kule kulefisker.
 
Postet 05.09.2016 kl. 19:12
[Rapportér innlegg]
6  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hahah, takk for det ;-) Sandsnegler er imidlertid ikke noe førstevalg som mat til dvergkulene mine, ettersom de er umulige å få ut så lenge de har trukket seg inn i skallet. Men kulene får brukt hodet og jaktet intenst i flere timer, da. Her har jeg sandsnegler i alle fire kar, og de har ikke blitt en pest i noen av karene. De har antakelig for mye konkurranse fra andre sneglearter og reker.

 
Postet 05.09.2016 kl. 19:51
[Rapportér innlegg]
7  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Har lest både og i forhold til kulefisk og sandsnegler.
Noen mener sandsneglenes form skjeivsliter kulenes tenner.
Har ingen erfaring med kulefisk så jeg skal ikke si hva som er rett, men tenkte det var greit å nevne.

EDIT:'
Og nå så jeg jo at kulene dine ikke tygger hele snegla. Da er jo det ovenstående av langt mindre relevanse. ;)

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 06.09.2016 kl. 09:43 av Viktor
Årsak: leser litt, fortolker resten )
 
Postet 06.09.2016 kl. 09:41
[Rapportér innlegg]
8  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hehe, ikke noe problem, Viktor, det er jo greit å påpeke at dette kanskje ikke gjelder alle kulefiskarter. Dette er en litt gammel tråd som noen vekket til live igjen, men min egen erfaring nå tilsier altså at sandsnegler ikke er noe problem for mine dvergkulefisk. Det er ikke dermed sagt at det er noe lurt for mer hardttyggende, skallknusende kulefisk, men det har jeg selv ikke førstehånds erfaring med :-)

 
Postet 06.09.2016 kl. 15:36
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)