Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Fisk > Botia >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Botia
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Leif Strand © Jarle Fabian
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Botia
Søk
Siste innlegg
Foring av kuhlii-ål
1  

Mortiz
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei!

Jeg har et 60L akvarium med 5 kuhlii-ål. Disse har flere hjemmesteder og er stort sett aldri ute i de åpne områdene i akvariet. Ålene har vært i akvariet noen få uker.

Jeg syns det er ganske utfordrende med matingen. Når jeg mater blir alt spist opp av de andre fiskene. Jeg lurer litt på om jeg skal løfte opp filteret som ligger på tvers i bunn hvor de gjemmer seg under og legge noe mat, men vil jo ikke "ødelegge" hjemmestedet deres. Dessuten så er det litt upraktisk å gjøre dette hver gang jeg skal mate fiskene. Jeg bruker tørrfor og mygglarver.

Er det noen som har noe tips til hvordan jeg kan mate ålene? Jeg er bekymret for at de sulter ihjel, fordi de ikke tør å komme seg ut av hjemmestedet sitt. Kan de gå lenge uten mat?

 
Postet 19.04.2015 kl. 14:50
[Rapportér innlegg]
2  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Prøv med noen tabletter som synker..? Disse kan du droppe rett ved gjemmestedet til kuhliene.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 19.04.2015 kl. 15:14
[Rapportér innlegg]
3  

Svartvann
Medlem male.gif
Fra: Meråker
Er de nattaktive, kan du jo prøve litt mat om kvelden også, SilverShadeds ide burde fungere fint, botia som er nattaktive vil jo også komme svømende og spise om man slipper oppi tabletter om kvelden.

 
Postet 19.04.2015 kl. 16:22
[Rapportér innlegg]
4  

Freke
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
De klarer seg veldig lenge uten mat i ett godt innkjørt akvarium. Jeg har desverre prøvd :( Uten at jeg visste det var det to kuhlii i ett akvarium som skulle stå tomt med bare planter en stund. Det var ikke andre fisk der, så jeg hadde ikke mata på flere uker. Når jeg tilsetter reker og begynner å mate dukker det plutselig opp to tynne små kuhlii. Tynne og små, men friske og fine. Stakkarene fikk selvfølgelig mat etter det :(

Prøv å spre maten og mate rett før lyset slår seg av. Kuhlii er nattaktive og tøffere i skumringen. De er også tøffere når de er mange :)

Bare død fisk følger strømmen
 
Postet 19.04.2015 kl. 20:04
[Rapportér innlegg]
5  

Trix
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Jeg har hørt om en akvarieforretning som fant levende kuhli i et kar som hadde stått nesten tomt for vann og planter i et halvår. De er tøffe fisk som vet å finne mat på egenhånd. Jeg tviler på at dine trenger ekstra mating :) Men det er uansett et bra tips å slenge ut litt bunnfiskmat på nattestid.l

Vil du se mer av dem, fungerte det i hvert fall bra for meg å få inn noen hurtigvoksende småplanter på bunnen. Husker ikke hva de heter, men de kan minne om miniatyrsverdplanter. Da var det brått kuhli ute i jungelen.

Akvarium > TV
 
Postet 20.04.2015 kl. 11:46
[Rapportér innlegg]
6  

Freke
Medlem female.gif
Fra: Kirkenes
Eller legge catappa-blander på bunnen i forgrunnen. Da får de noe å gjemme seg i fremme i akvariet også og blir tøffere på å komme frem :)

Bare død fisk følger strømmen
 
Postet 20.04.2015 kl. 12:45
[Rapportér innlegg]
7  

sessan
Medlem female.gif
Fra: Utenfor Bergen et sted
De liker ikke åpne plasser. Masse røtter, planter , steiner, som de kan vrimle blant liker de. Jeg pleide mate med tablette som jeg delte i 4. Mat gjerne de andre fiskene først sånn at de blir opptatt. deretter slipper du nedi mat til kuhliiene.

Min erfaring er at jo mer de har å gjemme seg mellom, jo mer aktive blir de .

For å lære, må man våge å spørre. Utlært blir man aldri.
 
Postet 21.04.2015 kl. 15:15
[Rapportér innlegg]
8  

Mortiz
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Tusen takk for mange gode råd! Det er kult å høre alle erfaringer, jeg lærer masse.

Jeg gikk til innkjøp av tabletter, tror det fungerer bra. Har ikke sett at kuhliiene har spist på de, men de er jo borte dagen etterpå. I dag fant jeg desverre en av kuhliiene død, uten at jeg helt har forstått hvorfor. Det er et godt innkjørt akvarium med gode vannverdier. Lurer på om jeg kanskje må finne flere gjemmesteder til de, ettersom de ikke bruker de to hulene jeg har. De gjemmer seg som beskrevet tidligere under filteret som ligger på tvers helt ved bunnen. Hulene er nok kanskje for store for de! Har lest litt om å legge blader på bunnen og syns dette høres ålreit ut. Hvis jeg får de 4 jeg har igjen til å trives en stund blir det nok innkjøp av flere kuhlii til stimen jeg har, slik at de blir modigere! :-)

 
Postet 22.04.2015 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
9  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Mine kuhliier har alltid funnet seg favorittplass i nærheten av innsuget til filteret så jeg har flyttet et par kokosnøtthuler dit og de bruker den nærmest innsuget mest. Mulig de liker at det er litt strøm der de hviler. Har blåsvamp på innsuget så de ikke forsvinner inn der, eller, nå er de vel blitt så store og tjukke at det ikke er noen fare ;)

 
Postet 23.04.2015 kl. 01:12
[Rapportér innlegg]