Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Om Akvaforum
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Morten Kirkevåg © Christine Sundseth Kristiansen © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Oppdatering til skalldyrbasen - hvor?
1  

Mazter
Medlem female.gif
Fra: Gjøvik
Jeg kunne tenkt meg at dere legger inn Taiwan bee i skalldyrbasen. Om dere ikke legger inn alle fargevarientene, så i alle fall en side med denne rekearten. Men jeg finner ingen steder hvor man kan sende inn informasjon angåened dette`?

 
Postet 09.05.2015 kl. 08:27
[Rapportér innlegg]
2  

SilverShaded
Moderator female.gif
Fra: Østfold
TBs er vel ikke å anse som en egen art, men et mutasjons- eller krysnings-produkt av Caridina logemanni (tdligere C. cantonensis) ?

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 09.05.2015 kl. 09:42
[Rapportér innlegg]
3  

Mazter
Medlem female.gif
Fra: Gjøvik
Tok meg litt tid å svare gitt :P Glemte bort alt midt i eksamens stresset!

Ja, det er en mutasjon, men det er jo da en egen variant av arten. Og de krever andre vannverdier og behandling enn vanlige Red bee og Black bee for eksempel. Og basen har jo egne sider på Red bee, Bee og Crystal red, selv om de også egentlig er "det samme". Blå tiger og Sort tiger har også hver sin side. Derfor mener jeg Taiwan bee burde he en egen side også, det samme med PRL (Pure red line). For litt av peonget med basen er vel at man skal kunne finne alle varianter?

Poenget er vel at det blir sakte men sikkert flere som har eller vil ha Taiwan bee reker, og hvis de følger infoen om hold av Red bee kan det gå bra og det kan gå skikkelig dårlig siden de generelt tåler mindre pga mye innavl. I tillegg er det nesten umulig å finne noen utfyllende info om dem på norske sider, og ikke alle de som vil kjøpe er stødige i engelsk. Kommer de inn på gruppene på Facebook så kan de såklart spørre om ting der, men det er jo ikke alle som gjør det heller. Jeg kan godt bidra med både informasjon og bilder av de fleste fargevariantene.

 
Postet 20.05.2015 kl. 22:12
[Rapportér innlegg]
4  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Vi lager egne profilsider for disse rekene, skriver du inn info her Mazter så kan jeg legge det inn på profilene?

 
Postet 21.05.2015 kl. 12:01
[Rapportér innlegg]
5  

Mazter
Medlem female.gif
Fra: Gjøvik
Klikk på bilde for større versjon
Her kommer den første. Må ta den andre i kveld, ikke mer tid nå :) Om du føler noe info mangler så bare rop ut så fikser jeg det.

Taiwan bee:

Taiwan bee rekene var opprinnelig en mutasjon av Red bee, og de oppstod hos en oppdretter i Taiwan. De er kjent for å ha sterke, dekkende farger, kommer i mange forskjellige fargevarianter og de fleste variantene har flere mønstere som har egne navn. Disse rekene er mer sensitive enn Red bee/Black bee, mye fordi de stammer fra flere generasjoner med innavl for å beholde fargene. For å trives og formere seg trenger de veldig rent vann uten skadelige stoffer, veldig mange bruker Omvendt osmose vann (RO vann) tilsatt Gh salter som ikke øker Kh. Selv små endringer i vannverdiene kan forårsake problemer hos rekene, så det oppfordres til forsiktighet med fôring og vannbytter. Men med gode rutiner og stabile vannverdier er Taiwan bee rekene like enkle å holde som andre reker.

De forskjellige fargevariantene er:
Extreme Black
Extreme Red
Black King Kong
Ruby Red
Wine Red
Panda
Shadow Panda
Blue Jelly
Green Hulk
Blue Bolt
Red Bolt
(White King Kong)

Vannverdier:
Ph: 5.6–6.2
Kh: 0–1
Gh: 4–6
TDS: 100–180
Temp: 19-24 grader

 
Postet 21.05.2015 kl. 15:13
[Rapportér innlegg]
6  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Supert, og her er profilen :)

 
Postet 21.05.2015 kl. 17:03
[Rapportér innlegg]
7  

Mazter
Medlem female.gif
Fra: Gjøvik
sitat av Rita A:
Supert, og her er profilen :)


Flott! Et par ting å legge til:
Vanskelighetsgrad: Litt usikker på om denne burde være middels eller ganske vanskelig. Å holde de voksne i live går under middels, mens å holde yngelen i live kan være ganske vanskelig. Tror middels er best, siden oppdrett ikke er noe alle vil drive med.

Kjønnsforskjell: Hunner er rundere i buken enn hanner. På noen av variantene kan man se "eggsalen" på ryggen/nakken til reka når de er kjønnsmodne og ikke bærer egg under magen, men mange av de er for sterke i fargene til at man klarer å se den.

Maks størrelse: 2.5 cm

Fôr : Omnivore
Disse små alteterne spiser hva som helst av fórrester, biofilm, alger, døde plantedeler og ekskrementer fra fisk.

Bør være i grupper: Ja, reker er sosiale dyr og trives best når de er flere sammen. (Det gjelder forøvrig alt av dvergreker egentlig, ser det står nei på mange rekeprofiler.)

 
Postet 21.05.2015 kl. 19:19
[Rapportér innlegg]
8  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Da er profilen oppdatert med siste info :)

 
Postet 21.05.2015 kl. 19:59
[Rapportér innlegg]
9  

Mazter
Medlem female.gif
Fra: Gjøvik
Klikk på bilde for større versjon
Pure Red Line (PRL)

PRL rekene er en variant av Red bee som krever mange, mange generasjoner med selektivt oppdrett for å oppnå. Det som kjennetegner denne varianten er en kraftig, dekkende farge, med klar, ren hvit farge og en dyp rødfarge. De skal helst ha helt hvite eller helt røde ben, men det avhenger litt av hvilke markeringer reken har. En ekte PRL linje kan aldri få Golden bee/Snow white avkom så lenge de krysses med andre PRL. Unntaket er å selektivt drette de med mye hvitt i mange generasjoner til man til slutt har avlet ut det røde genet i rekene.
De har blitt noe mer vanlige i handel de siste årene da etterspørselen er stor etter disse flotte rekene, men er fortsatt ansett som sjeldne, og spesielt da grad SSS og høyere. Dette fordi det tar lang tid å avle frem disse gradene uten å bruke Snow white/Golden bees. Rekene er ganske like å holde som vanlige Red bee, men de liker gjerne litt lavere Ph.

Anbefalte vannverdier:
Ph: 5.4–6.0
Kh: 0–2
Gh: 4–6
TDS: 80–160
Sånn! Foruten denne infoen kan du kopiere inn de andre tingene fra Taiwan bee profilen, da de er det samme :)

(Sist endret 21.05.2015 kl. 21:24 av Mazter )
 
Postet 21.05.2015 kl. 21:22
[Rapportér innlegg]
10  

Rita A
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Dokka
Da er PRL på plass også. Superflotte reker dette her :)

 
Postet 24.05.2015 kl. 17:34
[Rapportér innlegg]