Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nettbutikker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Geir Kristiansen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kjøpe egg på nett? (ebay osv)
1  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Er det noen her som har prøvd å bestille uklekte egg osv på Ebay? Fra snegler og fisk?
Mener å ha hørt snakk om at man kunne få kjøpt egg fra noen typer fisk, hvor de tok såpass lang tid å klekke at man kunne få de i posten. Men det er mange år siden, og jeg var såpass fersk i gamet da at jeg husker ikke helt hva det var snakk om. Men jeg forstod det slik at eggene hadde vært.. nedfryst ellerno? Kan dette stemme? Isåfall, flere her som har prøvd?

 
Postet 15.06.2015 kl. 21:15
[Rapportér innlegg]
2  

Svartvann
Medlem male.gif
Fra: Meråker
Du tenker vel på egg som går i dvale, sånne som lever i tørre strøk, som afrika eller australsk ørken? Killi fisk og skjoldkreps (triops) bør kunne skaffes legalt i Norge, og jeg har sett annonser for skjoldkreps/triops her på forumet.

 
Postet 15.06.2015 kl. 23:38
[Rapportér innlegg]
3  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Ah, ja vil tro det er slike egg det var snakk om. Noen som har prøvd dette?

 
Postet 16.06.2015 kl. 11:19
[Rapportér innlegg]
4  

Cathy
Medlem female.gif
Fra: Oslo
En jeg kjenner kjøpte sånne killi egg på ebay og det var vist veldig dårlig klekking hos henne. Ca 10% klekket, men det kan jo også være noe som gikk galt under klekkingen eller fra den personen som solgte det. Det kan være lurt å lese feedback'n til kjøperne og det koster jo ikke mange kr så du kan jo prøve deg frem :)

 
Postet 16.06.2015 kl. 14:40
[Rapportér innlegg]
5  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Det finnes mange arter av killi-fisk som legger egg som overlever i fuktig torv i månedsvis. Disse eggene trenger denne hvileperioden før de legges i vann igjen. Da klekker de som regel innen et døgn eller noe, hvis jeg ikke husker helt feil.

Jeg bestilte en gang en pakke killi-egg fra Ebay, og fikk dem som lovet i posten i fin beholder og alt, med datomerking osv. Jeg satte dem tilside på skrivebordet og hadde tenkt å klekke dem når angitt tid nærmet seg, men det endte med at jeg solgte dem rimelig videre til noen som orket å ta seg bryderiet :) Jeg fikk aldri noen tilbakemelding på det fra kjøper, så jeg vet ikke hvordan det gikk. Forhåpentligvis bra :)

Ulempen med denne typen fisk er at de som regel er annuelle, dvs de lever veldig kort. I naturen dør de etter et år, når ny tørketid kommer. I akvarium lever de noen ganger i opptil to år, men det er vel maks. De er som regel kortlivede og et års levetid er vanlig.

Vi akvarister har jo en tendens til å ville ha fiskene våre i live litt lenger enn det, men synes man det med kort levealder er greit nok, så er nok hold av afrikanske eller sør-amerikanske killi en veldig, veldig artig hobby. Også så mange vakre arter det finnes da....! Mange av de har sinnsykt fine farger. Som denne for eksempel. Takket være internett og rask postgang over halve kloden nå til dags, så er all verdens arter av killi bare noen tastetrykk unna i dag.

Tror det finnes mange akvarister der ute som har peilet seg inn på og spesialisert seg på killi. Hvorfor ikke prøve? Kanskje du blir bitt av basillen :)

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 18.06.2015 kl. 18:20 av mona o )
 
Postet 18.06.2015 kl. 18:16
[Rapportér innlegg]
6  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Ahhh, ja jeg så det var nevnt at de var annuelle men jeg glemte å google hva det betød. Men når det gjelder killi, er ikke av de hissige/avhengige av artskar osv? Har sett litt på klovnekilli, da denne skulle være rimelig fredelig. Høres jo veldig spennende ut egentlig.

 
Postet 18.06.2015 kl. 19:48
[Rapportér innlegg]
7  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Kan anbefale klovnkilli som en fin nybegynner killi. Enkel å få tak i på dyrebutikker, selv om du kan risikere å måtte vente en stund siden de ikke alltid er på bestillingslistene. Om akvariet ikke er altfor lite, er godt beplantet, og ikke helt nyoppstartet (yngel spiser av småtteri som dukker opp i kar som har vært i drift en stund) så kan de voksne legge egg, og yngel vokse opp sammen med de. Denne arten er ikke avhengig av at eggene blir tørket først altså. Selv om den er fredelig så vil jeg likevel anbefale at den går i artskar om du vil ha yngel på de. Den bør heller ikke gå med fisk som kan finne på å spise den. Den siste av flokken jeg hadde lever enda og går i selskapskaret med andre fisk. Den vil bli 3 år i september om den lever så lenge.

Det er nok mer utfordrende å klekke egg fra tørket tilstand, men antagelig veldig tilfredstillende å få det til også :)

 
Postet 18.06.2015 kl. 22:01
[Rapportér innlegg]
8  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Hehe, vel, her får jeg jo knapt tak i hverken ottoer og vanlige tetra-arter så jeg tror ikke det er no vits å satse på klovnekilli fra dyrebutikken.

Er det noen veldig vanlige killiarter med tørketid på eggene, som skulle kunne gått i en 100 liter med et par andre fisk? (slik at man kunne lett på ebay o.l) :)

 
Postet 19.06.2015 kl. 01:30
[Rapportér innlegg]
9  

Tante Astrid
Medlem female.gif
Fra: Kristiansund
Har sett egg av klovnkilli til salgs også, så antagelig er det slik at eggene kan tørkes, men at det ikke er nødvendig for klekking. Før du eventuelt kjøper egg så sett deg inn i hvordan du klekker eggene og fôrer opp yngel. Ligger masse artikler på nettet om du søker litt rundt og leser engelsk greit.

En annen art som muligens er enklere å få tak i er lyrehalekilli. Den regnes heller ikke blant de mest aggressive og jeg har sett folk har hatt den i selskapskar. Denne har jeg ikke hatt selv så det er bare annenhånds kunnskap.

 
Postet 19.06.2015 kl. 12:59
[Rapportér innlegg]