Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Rita Aspevik © Michael Niesar
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Trenger hjelp!!
1  

Something-Fishy
Medlem male.gif
Fra: Årdalstangen
Hva slags fisk går sammen med Skjørtetetra og Rød Fantomtetra i et 180 liters akvarium??

 
Postet 22.10.2015 kl. 22:31
[Rapportér innlegg]
2  

SilverShaded
Moderator female.gif
Fra: Østfold
Gå inn på Fiskebasen, og søk på fisker som skal ha samme vannverdier som de to artene du har. Der kan du også se og sammenligne hva slags gemytt og andre forhold som kan passe.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 22.10.2015 kl. 23:31
[Rapportér innlegg]
3  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Freddy Skattebo:
Hva slags fisk går sammen med Skjørtetetra og Rød Fantomtetra i et 180 liters akvarium??


Vil bare nevne at disse tetra-artene bør holdes i store nok stimer av sin egen art, sånn at de ikke blir aggressive mot andre fisk i akvariet. Skjørtetetra KAN noen ganger finne på å nappe i finnene på fisk som har lange finner, som f.eks. scalare eller guppy, så skal du holde skjørtetetra, unngå langfinnede fisk.

I et akvarium blir det lett mye "surr" om man går for et stort antall forskjellige fisk. Min erfaring er at akvariet blir mye mer behagelig og harmonisk å se på, dersom man holder seg til maks to forskjellige stimfisk-arter. Blir det fler enn det, blir det bare kaos å se på. Kjøp heller flere av de to artene du velger, og øk antallet fisk på den måten.

Andre fisk som går sammen med tetra i surt og bløtt vann (ph fra 7 og nedover mot 6) og lav gh (på 1-3) er selvfølgelig andre fra samme land eller distrikter. Sør-Amerika er stort, men i jungelen (der tetraene kommer fra) finnes en myriade av andre flotte fiskearter. Jeg kan nevne Apistogramma ciklider for eksempel. Et par (en hann og hunn) av en fargerik Apistogramma art kunne kanskje passe? I en 180 liter kan det kanskje la seg gjøre å skvise inn to par, men vær forsiktig med valg av art. Noen er utrolig territoriale og selv ikke bunnarealet på en 180 liter er stort nok når de skal leke og legge egg og finner ut at det eksisterer et annet par på "deres" område. Da jages det og hakkes og bites, i et forsøk på å få vekk det de ser på som inntrengerne. Er du nybegynner på ciklider, hold deg til et enkelt par til å begynne med. Kan jeg foreslå Apistogramma panduro kanskje? :)

Siden du har såpass stort kar som 180 liter, kan du teste ut med en gruppe Corydoras. Bare pass på å lage nok gjemmesteder til begge arter, mye røtter og slikt, hvis du skal holde de sammen med Apistogramma, da begge arter lever sitt liv hovedsaklig på bunnen av akvariet.

Jeg har en favorittstimfisk, som jeg vil anbefale deg å ta en kikk på. Kanskje den kan få plass, fremfor f.eks. ene tetraen du har nevnt i innlegget ditt....? (for å holde antall stimfisk-arter nede) Og den heter Smykketetra! De er fredelige og utrolig fine. Kjøp en stor stim, for de er ganske små og tynne.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 23.10.2015 kl. 16:21 av mona o )
 
Postet 23.10.2015 kl. 16:14
[Rapportér innlegg]
4  

B Skattebo
Plussmedlem female.gif
Plussmedlem
Fra: Sogn og Fjordane/Årdal
Hvordan går det med karret? Fått flere fisker og karr?

Får gjøre så godt man kan med og hjelpe andre som er usikker. Selv om det ikke er lett bestandig.
 
Postet 21.10.2017 kl. 13:56
[Rapportér innlegg]