Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Simon Sjursen © MC Darup
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Guide : Salmi-metoden step-by-step
Sider: 1 2
21  

Mdidrich
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Hei.

Jeg er godt i gang med innkjøring med salmi metoden og det har gått veldig bra til nå.
Veldig lite alger og NH4 synker hverdag. Jeg tilsetter 5ml for å få 4ppm. Dette gjør jeg nå hver dag, så den biten virker bra.

Det som ikke skjer er NO2. Den er langt over skala og har vært det lenge. Det er nå 5 uker siden første tilsetting av salmi. Er det noe jeg kan gjøre for å få den ned eller er det bare å vente?

PH øker jeg med natron når den blir for lav. Så den vandrer mellom 8 og 6.

Jeg har et Juwel vision 180L, med orginal innvendigfilter og lys.

 
Postet 24.09.2016 kl. 20:10
[Rapportér innlegg]
22  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Høres normalt ut, jeg tror ikke du trenger å gjøre noe spesielt. Sannsynligvis stuper NO2 ganske snart - ofte skjer det nesten over natta. Hva ligger NO3 på? Du kan prøve å ta et vannbytte, svært høy NO2+NO3 kan muligens hemme prosessen noe.

 
Postet 24.09.2016 kl. 20:36
[Rapportér innlegg]
23  

Mdidrich
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
har tatt et par vannbytter (ca50-60%). sist for et par dager siden.

NO3 ligger på 80. Den var 120 før siste vannbytte.

Da er det bare å vente å se noen dager til. Evt ta enda et vannbytte.

 
Postet 24.09.2016 kl. 20:53
[Rapportér innlegg]
24 Hei

Amir Ameri
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Heisann. Jeg er i innkjøringsfasen Salmi metoden dag 7. Det Jeg lurte på om hvordan kan man være sikkert at NH4 er 4 ppm når den ikke eksisterer i kartet? Bruker jbl sine dråptesrer. I går tok jeg 5 ml med Salmi for å få den opp igjen siden jeg har 180l kar jeg også. Skal jeg nå ta 5 ml Salmi hver dag før jeg måler NH4 eller bør jeg måle før jeg tilsetter? Fra når begynner man å tilsette Salmi hverdag? Takker på forhånd.

(Sist endret 19.10.2018 kl. 14:39 av Amir Ameri )
 
Postet 19.10.2018 kl. 14:37
[Rapportér innlegg]
25  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Kartet har 3 og 5 ppm, så da bare ser du til at fargen er sånn ca mellom disse to. Det trenger ikke være nøyaktig 4 ppm. Du trenger ikke måle NH3 etter hver tilsetning av Salmi. Jeg pleier å måle etter startdosen for å dobbeltsjekke at det ble ca. riktig (og da kan man justere mengden hvis det ble noe feil). Deretter måler jeg stort sett bare NH3 til ca samme tid hver dag, og tilsetter Salmi etter å ha målt, hvis NH3 er lav nok.

Det varierer hvor fort NH3 faller og når man må tilsette Salmi. I kar der jeg ikke har kickstarta filteret på forhånd, har jeg tilsatt Salmi for andre gang (altså første tilsetning etter startdosen) på dag 7 i ett kar og dag 12 i et annet. I begge disse karene har jeg tilsatt Salmi daglig på dag 14. Det vil variere fra kar til kar når ting skjer, det kommer an på flere forhold - temperatur, pH, tilgang på oksygen, m.m.

Når du har gitt startdosen med Salmi, skal du ikke tilsette Salmi igjen før du ser at konsentrasjonen av NH3 er ca. 1 ppm +/-. Hvis du da måler NH3 til f.eks. 1, så skal du tilføre Salmi tilsvarende 4-1=3 ppm. Etterhvert skal NH3 bli spist helt opp i løpet av et døgn, og da vil du måle NH3 = 0. Da tilsetter du Salmi tilsvarende 4 ppm.

 
Postet 20.10.2018 kl. 08:52
[Rapportér innlegg]
26 Innkjøring salmi metoden

Bjørn Brynildsen
Medlem male.gif
Fra: Tistedal
Hei

Trenger noen innspill fra dere som har gjort dette før. Har noen spm, men velger å ta det fra start til dagens dato slik at dere lettere kan svare.

Har ett 180 Juwel akvarium. Kjørte 5 dager uten fisk. Satte så inn noen få fisk. Tanken var å gjøre dette saaaakte og skånsomt. Slik gikk de i nesten en uke før jeg kom over nitrogensyklusen. Da skjønte jeg jo med en gang hva jeg var i ferd med å gjøre.

Ergo, her skulle salmi metoden benyttes til innkjøring.

Nå på søndag som var, den 29 sept haddd karet vært i gang i 14 dager. Starter med 5ml salmi. Litt mindre enn de ca 8ml som er beregnet. Målte da nh4, 0 utslag. Valgte så å ta i 5 ml til. Vi er nå oppe i 10ml. Fortsatt 0 utslag på nh4. Mistenker nå at jbls dråpetest ikke virker. Fikk tak i tetra test på tirsdag. Målte da på kvelden 0. Tilsatte så 5 ml. Målte. Nå var det utslag. Ett sted mellom 4 og 5. NO2 gikk i taket.

Det betyr att 10 ml var brukt opp fra søndag til tirsdag. Ingen måling på mandag.

Hvor er jeg egentlig i innkjøringen? Ser at man skal opp på startdosen igjen. Er jeg der nå?

Ble mye tekst, men håper det gir mening....

Trenger innspill....

Mvh
Bjørn

 
Postet 03.10.2019 kl. 14:18
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2