Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Produkter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina © Andreas Bjørvik © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Varmekolbe
1  

Rasti
Medlem male.gif
Fra: Svolvær
Har en Eheim IP68 50W varmekolbe i min 60l kar. Har merket at den er veldig svak (/kanskje ikke fungerer i det hele tatt)... Den ligger på 31 grader, mens termometeret viser 24-26, jeg er litt usikker på hvilken det er noe galt med. Er det en måte å styrke varmekolben på? eller er den eneste løsningen å kjøpe en ny, og evt. er 50W nok for 60l akvarium?

 
Postet 30.10.2015 kl. 15:27
[Rapportér innlegg]
2  

BlueWater Saltvann
Medlem male.gif
Fra: Gildeskål
Hvilket termometer bruker du? Kan like greit være den som er ute og seiler.

Med smak av salt.
 
Postet 30.10.2015 kl. 15:33
[Rapportér innlegg]
3  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Det første jeg ville gjort er å kjøpe et nytt termometer og dobbeltsjekket at temperaturen faktisk var 24-26°C. Det er mange dårlige termometere ute på markedet. Så en test en gang, en som hengte opp 6 ulike akvarietermometere på sideveggen i akvariet sitt. Etter en stund sjekket han de, og alle viste ulik temperatur...! 6 stykker!

Normalt skulle en 50 watts varmekolbe holde fint til et kar på 60 liter. Du skriver du har en Eheim varmekolbe, og dette er normalt et godt og pålitelig merke fra en produsent som har holdt på i akvariehobbyen mange ti-år.

Men....mange varmekolber må faktisk kalibreres før man kan ta dem i bruk. Dette står forklart på bruksanvisningen. Men kanskje du gjorde som mange andre, bare tok ut varmekolben og plugget den i? :) Da er det i så fall ikke rart den varmer vannet til feil temperatur.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 30.10.2015 kl. 21:05 av mona o )
 
Postet 30.10.2015 kl. 21:03
[Rapportér innlegg]
4  

Runa1607
Medlem female.gif
Fra: Bergen
I et av mine kar står det 22grader, det er 26 egentlig. Jeg bare stilte inn, skrudde og målte tempratur...Har gått helt greit i mange måneder :D

:)
 
Postet 30.10.2015 kl. 22:55
[Rapportér innlegg]
5  

Dykkerklokke
Medlem female.gif
Fra: Gausdal
Etter min erfaring er det alltid noe tull med kolber under 150 watt.

Jeg bruker 200 watt selv i 54 liters akvarier, ja helt ned i 43 liter også. Jeg kjøper alltid uknuselige kolber nå, titankolber eller i svart plast.

Tidligere hadde jeg mange Eheim varmekolber, (i 43 - 100 liters akvarier) men det var alltid noe tull med de på 50w og 100w. De holdt ikke temperaturen oppe, de var ustabile, og noen sluttet å fungere (selv om dette var helt nye og moderne kolber osv..)

I feks Juwel 125 L fulgte det med 100 watts kolbe, den fikk ikke opp tempen, det var ustabilt hele tiden, så det var bare å fjerne og kjøpe en ny 200 w kolbe av annet merke.

Så, har jeg prøvd ut noen flate type 150 w kolber, de virket jo en stund, tok liten plass i akvariet og virket så praktiske, men etter noen uker sa de takk for seg. :)

Jeg tror man skal være litt kresen når man kjøper varmekolbe! Det er bedre å kjøpe litt dyrere kolbe som varer, enn å måtte styre med å bytte varmekolbe eller oppleve at kolbene slutter å virke, eller overopphetes osv. Jeg har dog aldri opplevd at en kolbe har overopphetet akvarium, men det er kanskje bare flaks?

Jeg er veldig nøye på å aldri helle kaldt vann i retning av varmekolben i akvariet ved vannbytter. Dette er viktig å tenke på. Heller du kaldt vann på en varmekolbe kan den faktisk gå i stykker, og det kan føre til overopphetning også, dvs kokt fisk.den som hører vet ikke hva hun ikke hører
(Sist endret 05.11.2015 kl. 22:25 av Dykkerklokke )
 
Postet 05.11.2015 kl. 22:24
[Rapportér innlegg]