Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Saltvann >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Saltvann
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Håvard Støre Andresen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Saltvann
Søk
Siste innlegg
Hvem kan svare? saltvanns "skapning".
1  

MD
Medlem female.gif
Fra: oslo
Jeg og min far har sett en skapning ute i salvanns straumen i nord trøndelag - og ingen av oss klarer å fatte hva det var vi så.. Så hvem er det som har bred kunnskap om ville salvanns skapninger? Finnes det et institutt en kan kontakte? Har noen her inne utbredt kunnskap om skapninger i det fri? Dette er jo litt utenfor temaet om akvariums drift men jeg aner rett og slett ikke hvem andre jeg kan strekke ut en hånd til..

Sted, tid og skapningen:
Nord trøndelag, inderøya. Nattfiske i juli måned, stod på en brygge i straumen.
Skapningen var selvlysende blå og mellom 7-10 cm lang med delvis gjennomsiktig kropp, den kunne minne om en tykk meitemark med korte tentakkler løpende langs med hele kroppens lengde på hver ytterkant. Jeg må bare gjennta fargen, selvlysende blå. Jeg har sett morill og dette var en langt sterkere farge. Like sterk som om det var en glowstick like under overflaten av vannet. Den skled sakte fremover i vannet mens tentaklene flimret langs sidene likt som bena til et tusenben. Det var midt på natten og ganske mørkt ute, vannet under bryggen var omtrent 50 cm dypt på lys sandbunn og små klaser av brun blæretang her og der. Denne skapningen svømte fra en tangklyse til en annen i en glippe over sandbunnen på omtrent en meter i lengde. Den kom ikke ut igjen på andre siden av tangklysen og dukket heller ikke opp igjen resten av natten. Men grunnet den slående fargen fikk vi begge umiddelbart øye på den til tross for at snøret fra stengene lå midt ute i strømmen, og vi slapp den ikke med blikket de sekundene dette varte - jeg tror faktisk vi begge holdt pusten. Jeg har forsøkt å google saken og det nærmeste jeg kommer er at det kan minne om Salper/Thaliacea, men etter å ha sett noen ti talls filmer på youtube så er det ikke likt det vi så. Vi er begge helt satt ut av opplevelsen og må bare finne ut av hva f*** det der var...

Jeg er 31 år, min far 69. Han har vokst opp på inderøya og har fisket på det samme stedet i alle år, jeg gjennom alle mine sommre som barn - og vi har ALDRI, hverken før eller siden sett noe lignende.

Om noen der ute kan komme med tips eller råd til hvem jeg kan rette dette spørsmålet til, eller som kanskje vet hva dette kan være, så hadde vi satt utrolig stor pris på tilbakemelding. Sjela får bare ikke ro før vi kan sette et navn på det vi så..

Marthe D
 
Postet 21.01.2016 kl. 21:31
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Ingen aning, men høres veldig spennende ut! Får du til å tegne en skisse og legge ut her? Kan den likne på tomopteris?

 
Postet 21.01.2016 kl. 22:33
[Rapportér innlegg]
3  

BlueWater Saltvann
Medlem male.gif
Fra: Gildeskål
Kan det ha vært en type Gymnosomata/vingesnegle? :)

Med smak av salt.
 
Postet 21.01.2016 kl. 22:33
[Rapportér innlegg]
4  

SilverShaded
Medlem female.gif
Fra: Østfold
Klikk på bilde for større versjon
Høres ut som en polychaete-orm...holder med Kuledrøm at det kan være en Tomopteris-art. Det fins over 80 arter av disse, og mange av dem fins i Nordsjøen langs Norskekysten.

Humans may rule the world...but bacteria run it..
 
Postet 22.01.2016 kl. 00:58
[Rapportér innlegg]
5  

MD
Medlem female.gif
Fra: oslo
Den har definitivt samme farge som tomopteris, men det vi så hadde ingen forskjell på fremre og bakre del av kroppen. Ingen følehorn på hodet, var heller ikke smalere i bakparten som tomopteris ser ut til å være.

Gymnosomata/vingesnegle: Denne er heller ikke lik desverre, altfor kort og den avviker i formen.

polychaete-orm: Her begynner det å ligne, har sett de fleste filmene jeg finner på youtube og det kan definitivt minne om den typen av denne ormen som ligner på et svømmende tusenben\meitemark med ben. Om disse finnes i nord trøndelag så kan det så absolutt være denne - nå vil jeg bare ha det bekreftetet :)

Takk for alle foreløpige svar.

Marthe D
 
Postet 22.01.2016 kl. 06:39
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)