Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Hagedam >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Hagedam
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O © Kjetil L © Lene Jødahl
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Hagedam
Søk
Siste innlegg
Hydroponics med fisk, utendørs, har noen prøvd?
1  

Gulli
Medlem female.gif
Fra: Ranheim
Hei,
Jeg har en drøm om å lage et hydroponics-anlegg med fisk i hagen (Google it).
Jeg har bitteliten hage, så jeg kan ikke ha noe svært anlegg, og siden jeg ikke kan bygge høyt gjerde rundt hagen, må det lages sånn at ingen kan finne på å ramle oppi.
Jeg har fundert på å bruke pallekarmer som ramme rundt det hele (har noen pallekarm-bed i hagen allerede, så det vil føye seg greit inn estetisk sett).
Grave meg litt ned så "dammen" går litt under bakkenivå (kommer meg neppe mer enn 30 cm ned), og bygge opp med 3 pallekarmer over bakkenivå. Damduk inni, selvsagt. Dette blir da "dammen". Oppå der igjen har jeg tenkt å sette flere pallekarmer, hvor jeg sager ut åpninger i sidene, slik at dammen får lys og luft, og man kommer til for å inspisere. Den øverste kassen blir "gartneriet" hvor de herligste planter skal vokse i kasser med lecakuler og filtrere vannet. Litt blåsvamp i bunnen for ekstra filtereffekt, tenker jeg (for den delen av sesongen hvor det ikke gror så mye planter).

Tenker gullfisk. Ideelt sett vil det være mulig å ha fiskene ute om vinteren. Sidene av den opphøyde delen av "dammen" tenker jeg å isolere med 5 cm isopor plater. Vil det være noe poeng å isolere bunnen? Jeg kommer jo ikke ned på frostfritt grunn. Det er mulig det er ren utopi å få dette til å holde seg åpent om vinteren?

Hvis noen har prøvd og feilet eller lykkes med noe liknende, vil jeg gjerne høre!

Tørrlagt akvaholiker (Tvangsavvent)
(Sist endret 23.01.2016 kl. 09:21 av Gulli )
 
Postet 23.01.2016 kl. 09:10
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)