Hva og hvor mye?

Jeg har brukt å fòre med store runde pellets, som synker til bunnen. cory'ene og ancistrusene var veldig glad i disse. nå har jeg kun cory og er tom for disse pelletsene. Derfor fòrer jeg noen små korn (1-2mm store). Jeg husker ikke hva disse heter da jeg ikke er hjemme og får sett på det. I tillegg fòrer jeg også med agurk. Poenget er at jeg ikke kun serverer flakfòr, men det høres ut som det fortsatt blir litt spinkelt..

Det blir kanskje lettere å vare hvis jeg informerer litt om hva jeg har. Karet er på 430 liter. Det jeg har til dags dato er tre vanlige guramier, 7 metall pansermaller og 3 kuhlii-åler. I tillegg tenkte jeg å ha opptil flere ancistrus, SAE, og kileflekkrasbora.

Jeg leste litt rundt i denne spalten, og der fant jeg mye lurt. Jeg har funnet ut at frossentfòr er nærmest et must. Men hvor mye egentlig? Hvilken type? Og hvor ofte?

I tillegg så jeg at mange ikke bare gir agurk, men også erter, squash, spinat og brennesleskudd. Men hva er egentlig best? og det burde vel bli i tillegg til vanlig fòring?

Jeg har også lest at man kan fòre med erter og oppkuttede reker til de andre fiskene, ikke bare bunnfiskene. går det?

Det nevnes spirulina, men hvilken fòrtype inneholder det?

Hvilken fòrtype burde jeg bruke i hovedsak til de forskjellige fiskene? Som både er rimelig og bra?

Jeg merket at det ble fryktelig mange spørsmål mens jeg skrev her. Setter enormt pris på at dere tar dere tid til å svare på dette! Det gjør hobbyen mye gøyere og lærerikt!
Nå har du jo allerede fått en god tips i den andre tråden om produsenter og sorter, og levende/frossen mat. Så jeg skal ikke gjenta meg selv så mye

Hikari Sinking Wafers er f.eks. meget bra og godt likt av coryene, og alle spiser gjerne JBL Grandiskus og Dr. Bassleer BioFish granulat.
Når det gjelder Spirulina, bruker jeg Ken's Premium Spirulina Sticks...han lager alt foret i butkken sin selv. Det inneholder ikke bare Spirulina, men en stor andel. Det meste av foret han selger er bra...han har noen Artemia-sticks som alle mine elsker (de kan knuses til veldig små fisk). Han har også Hikari sine produkter.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap