Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland © Andreas Fredly © Morten Kirkevåg
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Roffes gullfisktank
Sider: 1 2 »
1  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Da vårt lille 54l akvarium begynte å utvikle en lekkasje ble vi nødt til å finne noe nytt. Og hvorfor ikke oppgradere litt? Et brukt Juwel 160l ble da handlet inn, med lystopp og møbel for 300kr. Ingen upris, men jeg måtte gjøre noen investeringer i tillegg.
Møbelet var vannskadet og så ikke så bra ut. Heldigvis skulle broren min kvitte seg med et tv-bord som var i perfekt størrelse. Dette ble behørig forsterket med stendere og vinkler og fikk et par strøk maling. I mellomtiden fylte jeg opp akvariet i garasjen for å forsikre meg om at det var tett.

 
Postet 12.08.2016 kl. 10:18
[Rapportér innlegg]
2  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Akvariet er oppe og går med 5 slørhaler, 2 snegler og noen Anubias-planter. Det gamle Juwel-filteret står foreløpig i sammen med en Sicce filterpumpe som kjøres inn. Jeg har også laget et biofilter av en 0.4l flaske fylt med keramiske ringer. Pumpene må ommøbleres litt, jeg tror de jobber litt mot hverandre så filtreringen ikke er helt optimal.

Lystoppen var også en utfordring, men etter å ha byttet rør, ledning, bryter og ballast er alt i orden.

 
Postet 12.08.2016 kl. 10:27
[Rapportér innlegg]
3  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Sånn ble flaskefilteret mitt. Bare en 0.4 l drikkeflaske som er fylt med keramiske ringer, noen ringer klippet opp fra pvc-rør og knust lavastein. Den er drevet av en Tetra APS50 pumpe. Jeg fant et ferdig skumfilter som passet akkurat på flasken og festet den med sugekopp. Enkelt og greit og visstnok veldig effektivt.

 
Postet 14.08.2016 kl. 00:07
[Rapportér innlegg]
4  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Fiffig ide med flaskefilter :) Er det luftdrevet?

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 14.08.2016 kl. 19:21
[Rapportér innlegg]
5  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Det er luftdrevet ja. Jeg så noen youtube-videoer med slike filter, og hadde jo stort sett alt som trengtes for å lage et :) Jeg hadde egentlig tenkt å sette en slange på utgangen av den ene pumpa for å drive et sandfilter, men fikk ikke nok trykk til å løfte sanden. Så da ble det en enklere løsning med dette filteret :) Mulig jeg ser på sandfilteret senere siden jeg har laget hele boksen klar og bare trenger en vannpumpe.

 
Postet 14.08.2016 kl. 20:09
[Rapportér innlegg]
6  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Sicce-filteret og flaskefilteret har vært i drift 4 uker og begge begynner å bli bra befolket nå, men lar Juwel-filteret også stå i foreløpig. Skal prøve å tette det lille akvariet etter hvert og da må det vel tilbake. Vet ikke ennå om jeg skal selge det eller starte det opp igjen :)

Vi hadde et bortfall av en slørhale nylig, men de andre ser heldigvis ut til å være i fin form. Vi har også fått inn noen små ancistruser som suser rundt og er ekstremt aktive på algespisingen.

 
Postet 25.08.2016 kl. 23:47
[Rapportér innlegg]
7  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Har ikke skjedd så veldig mye her, men en liten oppdatering tar jeg :)

Vi er nede i 3 slørhaler, da en begynte å oppføre seg likt den første som døde. Jeg så hvilken vei det gikk, så det ble en rask og forhåpentligvis human slutt på den (skarp kniv). Det var vel 3 uker siden nå, de 3 resterende ser friske og raske ut fremdeles.

De 5 små ancistrusene ser ut til å trives godt og vokser seg større. De er mellom 3 og 5 cm for øyeblikket og er ganske så aktive, suser rundt og gnager på røtter og alger. De har også fått en fast samlingsplass for grønnsaker og tablettfor, og det tar ikke mange sekundene før alle er samlet når maten kommer.

Ellers går rutinene som vanlig, tar 40% vannbytte i uka og renser filtre når det trengs. Har handlet meg JBL testkoffert og har ganske lav KH, men skal sjekke GH når jeg finner en tester og heller vurdere om jeg må gjøre noe da. I mellomtiden har jeg lagt inn et skjell (grundig rengjort) så det evt. kan frigjøre litt kalsiumkarbonat. Ellers er det bra NO2/NO3-verdier, så jeg tenker det holder med de 3 filtrene jeg har da :)

 
Postet 27.09.2016 kl. 12:56
[Rapportér innlegg]
8  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Nytt filter er i gang, kjøpte et utvendig Zoorud 1200. Masse filterkapasitet i alle fall, og bra med trøkk i pumpa. Det innvendige Sicce-filteret skal gå samtidig en stund så jeg er sikker på at det går bra.

Satte det opp slik:
Helt i bunn: mekanisk pre-filter

Pre-filtreringen er oppkappet 16mm installasjonsrør fra Clas. 10m rør for 70kr ble nesten 3 liter mekanisk media, så jeg har fremdeles litt å gå på.

1. skuff: 2 lag grov filtersvamp
2. skuff: 2 lag fin filtersvamp med "floss" oppå
3. skuff: knust lavastein og keramiske ringer
4. skuff: mer installasjonsrør fylt med rester av filtersvamp, "floss" oppå.

Jeg skar svampene fra Juwel-filteret i skiver og la dem mellom de nye svampene så jeg har litt bakteriekultur å starte med. De keramiske ringene og noe av lavasteinen var også ferdig innkjørt.

Virker som fiskene liker litt mer bevegelse og oksygen i vannet :)

Ellers har jeg pensjonert flaskefilteret pga. mye støy fra luftpumpa og supplert med 3 SAE som gjorde kort prosess med trådalgene.

(Sist endret 01.02.2017 kl. 23:23 av Roffe )
 
Postet 01.02.2017 kl. 23:19
[Rapportér innlegg]
9  

Andrè Nyborg
Medlem male.gif
Fra: Hedmark
Kul i idé med flaskefilter! Hvordan festet du sugekoppen? Jeg tror jeg skal la meg inspirere å lage en "eggtumbler" på samme måte :)

Å leve er det sjeldneste i verden; de fleste mennesker bare eksisterer (Oscar Wilde)
 
Postet 02.02.2017 kl. 12:01
[Rapportér innlegg]
10  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Jeg brukte sugekopp med en "knott" i enden, så det var bare å borre et passe stort hull i flaska :) Filteret fungerte veldig bra, men skulle jeg laget et nytt ville jeg brukt en flaske som ikke er gjennomsiktig. Det ble en del algevekst inni siden det ble utsatt for lys.

 
Postet 02.02.2017 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
11  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Jeg fikk en skranglelyd i filteret som viste seg å være ringene av installasjonrør som fløt opp fra bunnen og inn i inntaksrøret, så jeg satte på et litt grovt nett under den nederste skuffen som stopper dem så da er det fikset. Borret også opp hullene i spraybaren så det ikke blir så veldig trykk på vannet, må ta litt hensyn til gullfisker også... Forøvrig ser det ut som både ancistrus og SAE koser seg med mer strøm i vannet :)
Jeg er foreløpig godt fornøyd med filteret. Mange ganger mer filtervolum enn jeg hadde, god gjennomstrømning og lite støy. Litt lyd er det når man kommer nærme, men ikke verre til vanlig enn at jeg ikke hører forskjell på det og kjøleskapet. Jeg har kommet fram til at det er det samme filteret som Jebao 304, så reservedeler burde ikke være noe stort problem å finne hvis det skulle trenges.

 
Postet 03.02.2017 kl. 21:44
[Rapportér innlegg]
12  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Sjekket vannet i kveld etter 3 døgn med det nye filteret og fikk lave verdier på NH4 (0,05), NO2 (0,01) og NO3 (1). Ser ut som dette går bra.

(Sist endret 05.02.2017 kl. 00:58 av Roffe )
 
Postet 05.02.2017 kl. 00:54
[Rapportér innlegg]
13  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Litt inntrykk av test med plastringer... Det så absolutt ut som de funket etter intensjonen som pre-filter, og de samlet en del møkk bare på de få dagene det har vært i bruk.

Men - det er ganske upraktisk når de har såpass med flyteevne, fyller opp inntaksrøret og lager raslelyder både her og der... Så da ble det byttet til keramiske ringer både i pre-filter og i den ene skuffen. Vil absolutt ikke si at plastringene var helt mislykket, men det finnes bedre løsninger som ikke koster så mye mer :)

 
Postet 10.02.2017 kl. 11:30
[Rapportér innlegg]
14  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Lenge siden oppdatering nå, så jeg får skrive noen ord.

Mallene bestemte seg for å lage flere maller, nå er det 40-50 småtasser som freser rundt i akvariet og gnager på alger :) For å beholde flest mulig av dem måtte jeg tette den gamle 54-literen med ny silikon og flytte de to slørhalene over dit midlertidig. Det er nok litt trangt for dem, men satser på at det går bra en stund.

Når malleyngelen har blitt større om en måned eller to skal slørhalene tilbake i den store tanken, så da får jeg et lite akvarium ledig, ferdig plassert og med innkjørt filter. Nå går jeg og tenker på hva jeg skal bruke det til, har lyst til å ha en del planter og noen små stimfisk og reker. Det blir ikke helt med en gang, så tiden vil vise.

 
Postet 06.12.2017 kl. 13:37
[Rapportér innlegg]
15  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Ting skjer! Vi mistet dessverre en slørhale i ferien, det så ut som den hadde kilt seg fast mellom hjørnet og det interne filteret. Fikk solgt unna 40 små maller, og resten er såpass store at de kan passe seg for større fisk, så den siste slørhalen er nå tilbake i det store karet.

54-literen er nå hjem for kardinaltetra og svart neontetra, samt 4 små panda cory. Den store pappa-ancistrusen er også oppi her så det ikke blir så voldsomt med yngel :) Internt filter er flyttet til det store akvariumet som backup, så blir det litt bedre plass. Må få inn mer høye planter så tetraene har gjemmeplasser, men det ser ut til at det går greit foreløpig. Kanskje litt mye fisk i det lille akvariet, men jeg følger med på vanntester og bytter vann ofte.

(Sist endret 21.08.2018 kl. 09:48 av Roffe )
 
Postet 21.08.2018 kl. 09:48
[Rapportér innlegg]
16  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Det er jo ikke akkurat originalt å ha tetraer, men det er jammen flotte fisk, og spesielt når de stimer. Ser også antydning til at kardinalene og de svarte neontetraene kan stime sammen iblant, men vanligvis er de i hver sin gruppe. Pandaene er også festlige å se på der de roter rundt i sand og suser rundt.
Jeg har fått inn et større stykke tre nå, og tatt ut bjørka jeg hadde. Fikk limt litt javamose på den, satser på at det holder og kan spre seg. Andematen ser ut til å trives godt og det har blitt litt mer på 2 uker. Hvis det blir for tett med andemat er det bare å øse det over til slørhalen, så forsvinner det VELDIG fort.

I det store karet har det blitt mye mer liv siden slørhalen kom tilbake. SAE-ene er mer aktive og de store ancistrusene er mye mer framme og spiser på dagtid. Har fremdeles rundt 40 ancistrusyngel her så jeg må finne ut hva jeg skal gjøre med dem. Var litt usikker på om slørhalen skulle prøve seg på dem, men den er altfor treg til å kunne gjøre noe :)

 
Postet 29.08.2018 kl. 10:07
[Rapportér innlegg]
17  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Har prøvd meg med en gjeng reker i det lille karet, men de forsvinner bare... Hadde 10-12 stykker men nå har jeg ikke sett snurten av dem på 3 uker. Tviler på at tetra/ancistrus/cory tar rekene, i hvert fall ikke levende, så kanskje det er noe i vannet de ikke tåler. Lurer på om det kan være høye kobbernivåer, siden jeg også har hatt problemer med å holde snegler i live, utover de to store neritinaene jeg har i 160-literen. De har til gjengjeld holdt det gående i 3 år nå. Velvel, ut og kjøpe kobbertest da...

 
Postet 10.10.2018 kl. 15:21
[Rapportér innlegg]
18  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Folk har en tendens til å glemme at tetraer faktisk er rovfisk. Både neontetra og kardinal er glupske rovfisker som spiser det som passer i munnen. Og der passer mer enn det man gjerne tror. Passer det ikke til å begynne med (som f.eks voksne kirsebærreker osv), så prøver de gjerne å få det til å passe. Dvs de river rekene i stykker før de spiser de.
Sier ikke at dette har skjedd hos deg, men det ville i såfall vært helt vanlig tetraoppførsel

 
Postet 13.10.2018 kl. 14:03
[Rapportér innlegg]
19  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Jeg handlet inn en halvliter Aquasafe og tok en god dose i et 40% vannbytte i det lille karet i går, og i dag så jeg plutselig et par reker igjen. Jeg aner ikke om det er en sammenheng der eller om de bare har gjemt seg veldig godt... jeg tok sjansen på å handle noen flere reker i dag så får jeg se hvordan det går, men så langt virker det som det er mer aktivitet i dem enn tidligere. Det kan jo selvfølgelig tenkes at tetraene har tatt noen reker, de virker jo temmelig glupske når det er matetid. Flakene forsvinner fort så jeg skal prøve med litt mer mat.

 
Postet 14.10.2018 kl. 22:20
[Rapportér innlegg]
20  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Ja, da ble det bekreftet, i går så jeg en av de svarte neontetraene svømme rundt med en reke i munnen. Men rekene har være mye mer aktive siden jeg begynte med Aquasafe i alle fall :)

 
Postet 29.10.2018 kl. 10:27
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 »