Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps © Lene Enlien © -mette-
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Roffes gullfisktank
Sider: 1 2
21  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Minker på ancistrus i det store karet nå, fikk solgt 10 stykker i går. Da er det bare rundt 30 igjen :)

 
Postet 01.11.2018 kl. 14:39
[Rapportér innlegg]
22  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
10 ancistrus til gikk ut døra i dag, har solgt ca. 65 stykker totalt nå, så da handlet jeg 3 små L340 for å kompensere :D Blir spennende med ny type maller i karet, mulig jeg skal ha meg et par L271 også etter hvert.

 
Postet 04.11.2018 kl. 21:17
[Rapportér innlegg]
23  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Og der kom det jammen 4 stk. L271 oppi her også :)

Fikk meg også en jegersnegle oppi det lille karet for å holde nede skivesneglene litt, får vel bare kjøre på med flere hvis de tar helt av.

 
Postet 10.11.2018 kl. 22:44
[Rapportér innlegg]
24  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
En sjelden oppdatering!

Har hatt den store ancistrus-hannen separert fra de andre så det ikke skulle bli for mange, men den var sammen med en annen ancistrus som jeg trodde var for liten til å legge egg. Så feil kan man ta, første nyttårsdag ble det 40 nye yngel i den lille tanken. Jeg har byttet dem bort nå sammen med de siste 6 fra forrige kull så det ble litt bedre plass i begge akvariene.

Siden jeg måtte fjerne masse greier fra 160-literen for å fange inn ancistrus benyttet jeg sjansen til å hanke inn de tre L340-ene og puttet dem i den lille tanken. Blir litt bedre med tanke på foring nå, med planteetere i den store og kjøttetere i den lille.

Det lille akvariet har fått en temmelig stor koloni med skivesnegler som jeg prøver å holde i sjakk ved å knuse de jeg ser på frontglasset. Veldig populært blant de andre beboerne, tetraene stimer fram og spiser restene og det som havner på bunnen spiser coryene og rekene. De to jegersneglene er noen latsabber og har ikke gjort noe innhogg i bestanden, men har lest at hypancistrus kan være troende til å ta snegler så jeg får se etter hvert.

Siden jeg har tatt ut 9 fisk fra 160-literen har jeg litt lyst til å få inn en L200 i stedet, men det kommer an på om jeg finner en fin en og har råd til den :)

 
Postet 04.03.2019 kl. 23:53
[Rapportér innlegg]
25  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Dett var dett, nå er det ikke lengre gullfisktank her. Den siste måtte bøte med livet pga. veldig raskt framskridende "wen rot". Det så ikke bra ut og den var ganske passiv de siste dagene, så jeg framskyndet egentlig bare det uunngåelige.
Innbyggerne nå er tre voksne SAE og et par gjenger med ancistrus og L271. Ser stemningen i karet er ganske forandret allerede, når mallene finner på masse andre ting enn å bare gjemme seg for den digre slørhalen. Jeg har satt i et Eheim pickup 160 nå som backupfilter og sirkulasjonspumpe så det blir mer flow til mallene, ser ut som de trives med det. L271-yngelen er mye mer framme i dagslys og jeg regner med at alle kommer til å få i seg mer mat nå.

 
Postet 29.04.2019 kl. 22:48
[Rapportér innlegg]
26  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
160L:
Vi prøver på et nytt bekjentskap, har fått et par med perleguramier som erstatning for slørhalen. Fine og fredelige fisk, i alle fall så langt, og lager litt mer farge og liv i toppsjiktet. Ikke så glupske og brautende som slørhaler heldigvis.
Etter slørhalen forsvant har det økt kraftig med både sandsnegler og posthorn, så jeg flyttet over alle 3 jegersneglene fra det lille karet og det begynner å dukke opp en del tomme snegleskall etter hvert. Satser på at det er nok mat til at de holder seg unna neritinaene. Satte ned temperatur fra 28 til 26 og det er litt mer aktivitet i mallene nå.

54L:
Før jegersneglene flyttet fikk de tydeligvis tid til å legge en del egg, så her har det kommet en god gjeng med bitte små jegere. Ser ut som de gjorde kort prosess med de gjenværende skivesneglene, har ikke sett noen av dem på mange dager.
Resten av befolkningen klarer seg bra, har mistet et par kardinaler men vet ikke grunnen. Kan være alder for alt jeg vet :)

 
Postet 19.06.2019 kl. 09:14
[Rapportér innlegg]
27  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Det merkast godt i akvariumet at gullfiskane ikkje er her ja. På godt og vondt. Fekk heldigvis omplassert mine til utedam. Men kjenner jo og at eg saknar bøllefrøa. Veldig sosiale og matgale fiskar. Spennande med nye bekjentskap da.

 
Postet 20.06.2019 kl. 17:28
[Rapportér innlegg]
28  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Jeg tenker det er best å ha gullfisk sammen med andre gullfisk nå. Her gikk det fint da de var små, men den siste her var nærmere 20cm og gulpet i seg alt spiselig som havnet i karet. Veldig effektiv mot små snegler. Kule fisk, men tror de passer best i artskar :)

 
Postet 21.06.2019 kl. 09:05
[Rapportér innlegg]
29  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Ser ut som jeg har fått has på skivesneglene i 54-literen. Prøvde jo med 3 jegere først, men jeg tror rett og slett at de er for store til å ta skivesnegler. Da begynte jeg å knuse de jeg så på frontglasset og da minket det en del. Flott snacks for tetraene tydeligvis. Plutselig var de helt borte, har ikke sett noen på et par uker nå, så jeg regner med at de bittesmå jegerungene har mumset i seg resten.

 
Postet 26.06.2019 kl. 15:09
[Rapportér innlegg]
30  

Roffe
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
For en stund siden vant 5-åringen her et lite 20-liters akvarium som har blitt stående mens vi har lurt på hvor det skal stå og hva som evt. skal oppi. I helga bestemte vi oss, og kom hjem med full innredning av grus og steiner, varmekolbe og et litt større filter enn det som kom med tanken, samt en flott liten kampfisk som straks fikk navnet Gustav :) Planter og innkjørt svamp tok jeg fra de andre akvariene.

Reker og snegler har vi nok av fra før, så Gustav skal få litt selskap etter hvert som jeg klarer å hanke dem inn :)

 
Postet 05.11.2019 kl. 11:23
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2