Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Off topic - diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Tor Magnus Kuløy © heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Bygge marsvinbur
1  

Elisabeth Lind
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hei. Siden jeg ikke finner noen aktive forum eller så er siden nede for øyeblikket som omhandler smådyr (har du link så kom gjerne med det) så spør jeg her. Det virker som det er mange handyfolk her ute.

Jeg driver å bygge marsvinbur og skal gjøre det litt rimelig. Som bunn skal jeg ha sponplater jeg har liggende, veggene blir plantekasser som er kjøpt på salg på plantasjen.

Det jeg lurer på er om noen har noen god ide for hva jeg kan dekke gulvet med? Det sier seg selv at jeg ikke kan la dyrene gå rett på sponplata, da kommer det til å bli fin lukt etterhvert (buret skal være inne). På maleavdelingen på Coop extra bygg kom de fram til at gulvmaling måtte være det beste, men stoler ikke helt på dem uten råd fra andre.

Noen som har noen gode ideer? Det må selvfølgelig være marsvinvennlig så ikke noe som kan gi skadelig avdamping eller lignende over lengre tid (kan stå å tørke en stund, men orker ikke flere uker). Jeg tenker gulvmaling, våtromsmaling eller gulvbelegg hvis jeg finner rester en plass. Hva tror dere evt andre alterativer? Husk at tiss (amoniakk) ikke skal skade det). Andre alternativer er også velkommen.

Skal også dekke deler av veggene med plexiglass, hvor får man dette billigst?

(Sist endret 04.11.2016 kl. 10:58 av Elisabeth Lind )
 
Postet 04.11.2016 kl. 10:56
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Biltema har 300x300x2 mm pleksi for 40,- Tror de har andre størrelser også.. Kunne du evt brukt det i bunn også? Fuget med silikon?

Vet noen bruker akvarier som smådyrbur, du kan få en del rimelig brukt. Da ville jeg prøvd å beskytte silikonen i fugene på en eller annen måte, så kan det fremdeles selges som akvarium om det skulle måtte selges.

Lykke til :)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 04.11.2016 kl. 17:28
[Rapportér innlegg]
3  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Har faktisk lurt litt på dette med underlag selv, da jeg har en liten drøm om marsvin ;-)

Har du sjekket ut her? Ellers mange tips der ute om man googler litt. Dette er ellers også et populært nettsted for marsvin-folk.

Dette hjalp nok ikke så mye, men lykke til, og oppdater gjerne på hva du finner ut! :-)

 
Postet 05.11.2016 kl. 12:16
[Rapportér innlegg]
4  

Elisabeth Lind
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Fikk tips fra kaninfolk om at de pleide å bruke voksduk i bunnen, og sia jeg hadde det liggende ble det dette. Enkleste løsning og billig siden jeg hadde noe gammelt liggende. Plexiglass ble kjøpt på obs bygg.

Legger opp bilde av marsvinkassa jeg laget hvis andre vil ha inspirasjon. Plexiglasset kan settes ned i åpningen hvis vi ikke ønsker å ha marsvinene løs. Skulle gjerne hatt større men tror ikke de hadde fått bo i stua da, skal man ha dyrene er det greit at de er sosial med oss :) Får heller gå fritt når vi er hjemme.

 
Postet 09.11.2016 kl. 10:57
[Rapportér innlegg]
5  

mrs fishy
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
kan også bruke gulvbelegg. Men det koster kanskje litt mer.

 
Postet 21.03.2017 kl. 23:10
[Rapportér innlegg]
6  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Jeg har aldri bygd gnagerbur sånn, men jeg har bygd flere valpekasser til hund...
Der er da hele kassen bygget i treverk. På gulv og litt opp på veggene har jeg brukt rester av gulvbelegg som jeg har fått eller kjøpt billig. Tåler litt og er lett å gjøre rent.

 
Postet 21.03.2017 kl. 23:41
[Rapportér innlegg]
7  

Janek1w Janek1w
Medlem male.gif
Fra: janek1w
:O

 
Postet 27.03.2017 kl. 13:50
[Rapportér innlegg]