Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Planter >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Planter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Christian Alfredsson © Bjarne Sætrang © Anne H Nielsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Planteakvarium
Søk
Siste innlegg
Tropica soil
1  

Torres
Medlem male.gif
Fra: Sandnessjøen
Skal sette opp et 250l akvarium med fokus på planter. Har tenkt å bruke Tropica soil som bunnlag. Hvor tykt bør bunnlaget være? Har brukt grus tidligere hvor bunnlaget har vært ca 7-8cm tykt.

 
Postet 26.11.2016 kl. 21:58
[Rapportér innlegg]
2  

Arnfinn77
Medlem male.gif
Fra: Ski
Hei,
vi har et 50 liters som kun har Tropica plantesoil som bunnlag. Her er det 3 cm i front og 6 cm i bakkant. Det kan være noe utfordrende å få planter med korte røtter til å feste seg i starten, men det sitter greit etterhvert som røttene har grodd seg til. Her brukte vi en variant med litt store "korn" i bunn, og mer finkornet variant som topplag. Dette for at HC Cuba skulle feste seg.

I 240-liters karet har vi 3 cm plantesoil i bunn, og en litt grovere grus på toppen. Her er det vesentlig lettere å få planter til å feste seg pga grusen som holder planten på plass, og røttene da sitter fint nedi plantsoilen under.

Ellers er det jo mulig å soneinndele bunnen i karet med litt forskjellig underlag i de forskjellige sonene.

Lykke til!

Mvh Arnfinn

 
Postet 27.11.2016 kl. 11:35
[Rapportér innlegg]
3  

Torres
Medlem male.gif
Fra: Sandnessjøen
Vil planter som ikke er så næringskrevende som for eksempel Cryptocoryner, Hygrophila corymbosa trives i soil? Eller er soil best til mer krevende planter?

 
Postet 29.11.2016 kl. 18:50
[Rapportér innlegg]
4  

Arnfinn77
Medlem male.gif
Fra: Ski
Hei igjen,
her er jeg litt usikker. Slik jeg opplever det virker det som at alle planter som slår rot trives bedre i plantesoil enn uten. Når det er sagt vil nok de fleste mindre krevende planter kunne klare seg uten plantesoil. Personlig ville jeg brukt plantesoil som bunnlag dersom fokus i karet skal ligge på planter.

 
Postet 30.11.2016 kl. 17:56
[Rapportér innlegg]
5  

Torres
Medlem male.gif
Fra: Sandnessjøen
Trives bunnlevende fisk som maller og pansermaller med soil?

 
Postet 30.11.2016 kl. 18:16
[Rapportér innlegg]
6  

Arnfinn77
Medlem male.gif
Fra: Ski
Pansermaller skal ha ganske finkornet sand hvor de kan grave med snuta og rense så sandspruten står ut av gjellene. Om du skal holde pansermaller anbefaler jeg deg å ha en eller flere soner med finkornet sand. Sonene med sand burde være uten plantesoil under sanden, da dette ellers bare blir en grisete miks. Klikk evt på navnet mitt og se under mine kar på "Hagen" som et forslag.

Hva gjelder ancistrus og andre varianter sugemaller er jeg mer usikker. Mulig disse fint kan trives med plantesoil-bunn så lenge det er steiner, huler og god beplantning. Men her er jeg litt på tynn is...

 
Postet 30.11.2016 kl. 21:21
[Rapportér innlegg]
7  

Torres
Medlem male.gif
Fra: Sandnessjøen
Har brukt Limnophila Sessiliflora og L. Aquatica i akvariet mitt gjennom en årrekke. Dette er jo hurtigvoksende planter som ofte mister bladene nederst på stilken. Bruker da ta de ut og klippe av den bladløse stilken, for så å sette de ned igjen. Vil denne prosedyren være problematisk hvis man bruker soil i akvariet, med tanke på at soilen til slutt bare blir en graut når man med jevne mellomrom tar ut og planter ned plantene på ny?

 
Postet 27.09.2017 kl. 18:25
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)