Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Silje Oksavik © Linda Widente © Trond Gimre
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Tips og råd
1  

Jennyen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Heihei. Jeg vil gjerne ha litt tips og råd om fisk og akvarie.
Jeg har nå 2 akvarier, et på 60l og et på 125l (mulig det er større, fikk det av min bror som endrer mening stadig vekk og har ikke målt det ennå) og et 700l på vei.

I 60l har jeg to slørhaler (dustene eter jo alt som har fin slørete hale), 5 kileflekk og ca 10 neontetra, er dette for mye eller kan jeg ha flere i dette?

I 125l har jeg ca 6 kileflekk, ca 10 neontetra, 7 sveddrager, 4 guppy (som jeg "reddet") og 5 glassmaller, ingen som plages og ser ut som de koser seg, men jeg syns det ser ut som litt mye, er det det?

Fikk beskjed av dyrebutikken da jeg kjøpte glassmallene, som var det siste jeg kjøpte, at jeg kunne ennå ha mye mer oppi. Jeg opplyste såklart om hvor mange fisk jeg hadde fra før, men stoler ikke helt på folk som jobber i butikk og vil selge selge selge.
Så jeg trenger litt tips og råd.
Jeg er relativt ny og uerfaren når det gjelder fisk og akvarier. Vil veldig gjerne at fiskene skal ha det så bra som mulig!

Trenger all den hjelpen jeg kan få :-D
 
Postet 15.02.2017 kl. 02:09
[Rapportér innlegg]
2  

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Jeg synes det høres ut som det er litt for mange fisk i 60literen din, i fall når slørhalene blir litt eldre og begynner å vokse til. Tror jeg ville vurdert et eget/annet akvarie til dem, siden de produserer mye avfall som kan påvirke vannkvaliteten i et relativt lite alvarium negativt. Kanskje de kan bli de første beboerne i 700 liter tanken din? Aner jeg et lite snev av litersyke her? ;P De vil nok få et fint, langt liv der...Jeg ville i alle fall gitt meg nå, og ikke hatt i flere fisk i 60 literen. Jeg tenker at less is more, og at det er lettere for en nybegynner (som meg selv også) å få fiskene til å trives når de er litt færre enn maks av det akvariet ditt tåler. Da får man ikke så lett problemer av at for mange fisker produserer flere skadelige avfallstoffer enn bakterier i filteret klarer å ta unna.

Har ikke så mye peiling på større akvarium, så resten av spørsmålet overlater jeg til noen andre.

Så kult at du skal ha et 700 liters akvarium :D Litt misunnelig her.

(Sist endret 16.02.2017 kl. 00:19 av Moseballen )
 
Postet 16.02.2017 kl. 00:17
[Rapportér innlegg]
3  

Jennyen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tusen takk for svar! Jeg har gitt vekk de fleste i 60l, nå er det bare 2 slørhaler og 6 neontetra. Slørhalene har jeg hatt i snart 2 år, og jammen har de vokst :-P

Ble litt bitt, det er fryktelig gøy med akvariet :-D

Trenger all den hjelpen jeg kan få :-D
(Sist endret 21.02.2017 kl. 00:15 av milo )
 
Postet 16.02.2017 kl. 13:59
[Rapportér innlegg]
4  

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen

Siden du har gullfisk, så må jeg bare tipse deg om http://solidgoldaquatics.com , en videoblogg av din amerikanske navnesøster som er hardt rammet av litersyken og gullfiskdilla. Hun lager veldig fine og informative videoer om gullfisk og noen andre fisk. Har lært så mye som jeg ikke visste- f.eks. hvordan man ser om gullfisk er gutt eller jente. Skjekk ut spillelistene hennes på youtube - spesielt spilllelistene goldfish breeding tips and info, og goldfish care info.

(Sist endret 21.02.2017 kl. 00:17 av milo )
 
Postet 21.02.2017 kl. 00:10
[Rapportér innlegg]
5  

milo
Moderator male.gif
Fra: Sarpsborg
Minner om retningslinjer for forumet og anbefaler folk å sette seg inn i de.

17) Innlegg/tråder som handler om ulovlig dyre/fiskehold og ulovlig behandling av dyr/fisk iflg. gjeldende lovverk kan slettes/stenges uten varsel.


Admin

 
Postet 21.02.2017 kl. 00:18
[Rapportér innlegg]
6  

Jennyen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Har sett mye på SolidGold og liker hun veldig godt. Men takk for tips og svar :-D Må jo ærlig innrømme at jeg har litt lyst på flere gullfisker :-P Og faktisk prøve å få søte små babyer :-P takket være hun klarte jeg å finne ut at jeg har en jente og mest sannsynlig en gutt, litt vanskeligere å se på den andre :-D

Trenger all den hjelpen jeg kan få :-D
 
Postet 28.03.2017 kl. 18:15
[Rapportér innlegg]