Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Geir Kristiansen © Mazter
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Sepia bandensis
1  

Helge Brekke
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei! Er relativt ny til akvariehobbyen, og dette er den første tråden jeg starter på akvaforum :-)


To spørsmål:
1) Finnes det oppdrettere av S. bandensis i Norge/Skandinavia/Nord-Europa, som selger unge, ikke viltfangede S. bandensis eller -egg?

(Alt rundt hva de trenger av tankstørrelse og dietter fortjener en egen tråd, med BBS/Mysid-oppdrett og alt det innebærer)


Jeg har fått en utrolig fascinasjon for cephalopods generelt, men sepia-variantene spesielt. (Main Selling Point: Prøver ikke å rømme fra tanken til en hver tid, og kan med fordel være flere i samme tank.)

S. bandensis, eller "Dwarf Cuttlefish" som den ofte blir kalt, makser visstnok ut på 7-10 cm, mens én kilde oppga 13 cm. De har blitt oppdrettet i akvarier i godt over et tiår, i motsetning til Metasepia Pfefferi ("The Flamboyant Cuttlefish) som det til nå kun har vært vellykket oppdrett av i akvariet hos EPCOT/Disney (av alle steder?) utifra det jeg har funnet på nett.

Denne gode artikkelen fra 2008 ga en ganske god rundown av godt 'husbandry' for S. bandensis:
http://reefkeeping.com/issues/2008-10/feature/index.php

Jeg har en liten drøm om å ha et saltvannsakvarie med 4 eller 6 stk, og legge til rette for å drette opp nok til å videreføre dem og spre arten – i den semi-fjerne fremtid når jeg har opparbeidet kompetansen til det, gjerne med et ordentlig innkjørt kar fullt av levende stein og etablerte koraller.

Her på akvaforum fant jeg 0 artikler eller oppføringer om Sepia sp. generelt, (bare i bisetninger i to forumkommentarer) og selv google sliter med å svare på spørsmålene mine her, samtidig som alle treff fra USA nevner at det skal være så mye lettere å skaffe på vår side av dammen...

Må jeg bestille egg fra Fillipinene, eller finnes det noe nærmere? :P


- - -
Litt om hvor jeg er i hobbyen:
For å kickstarte kompetansen litt, er jeg igang med ferskvannsakvarier, noen litt krevende arter (Carinotetraodon travancoricus, Mikrogeophagus ramirezi) sammen med litt cleanupcrew, litt snegleoppdrett i en 18liter for å mate dvergkulene mer enn bare frosne mygglarver, og tenker å lage DIY-stand og -sump til 220-literen min for å legge til rette for saltvann når den tid kommer. Alle tanker kjøres inn med litt god filterguffe / filtermedier fra innkjørte tanker, og jeg gjør regelmessig testing av vannverdier.

 
Postet 05.03.2017 kl. 06:15
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Tviler på at du får noe særlig svar på dette spørsmålet her, men hvem vet. Selv vil jeg bare ønske deg lykke til med prosjektet, og hold oss gjerne oppdatert! Sepia er en av mine favorittvesener, som du kanskje ser av min avatar, hehe... Skulle veldig gjerne hatt et akvarium med slike, men jeg orker ikke drive med saltvann (foreløpig). Problemet med blekkspruter er vel gjerne at de er veldig kortlivede (i akvarier, kanskje også generelt?). Men veldig spennende å prøve å drette dem.

Ser ellers ut som du har veldig god smak mht. til fiskearter! ;-D

 
Postet 06.03.2017 kl. 11:29
[Rapportér innlegg]
3  

Helge Brekke
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Haha, takk ligeså!

Ja, hører at de lever 12mnd (+/- noen mnd) så derav planen om å legge til rette for oppdrett om jeg først skal kjøre på.

Har sett at det ikke er all verdens med aktivitet her på forumet, men slenger ut følere på de stedene jeg kan :-)

 
Postet 06.03.2017 kl. 16:59
[Rapportér innlegg]