Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © Torhild Kvisler © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvorfor dør fiskene?
1  

Siri Lothe
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Vi er nybegynnere med akvarium. Vi har et 60l som vi har hatt i vel to måneder. Vi hadde fem sverddrager, 10 små fisk med rød og blå stripe på, en algesuger og tre flate fisk som jeg ikke vet hva heter. For tre uker siden fikk vi fem åler. Fiskene er aktive og spiser godt. de tre siste dagene har mange av fiskene dødd plutselig. Syv av de små med rød og blå stripe, tre åler og to flate fisker. Det som er rart er at jeg kan se på fiskene og alle svømmer livlig rundt og så fem minutter seinere er to døde. Har målt nitritt, pH og amoniakk. PH 7,5 og resten helt fint. Bytter 1/3 av vannet hver uke og har renset filteret i akvarievannet. Hadde en agurkskive i vannet dagen før fiskedøden startet. Kan det ha gjort noe med fiskene? Dyrebutikken hadde ikke noe forslag utenom å teste vannet. Ingen av fiskene har prikker eller virker syke før de dør. Nå er jeg redd for at alle fiskene skal dø. Noen som har noe forslag til hva som kan gjøres?

 
Postet 25.03.2017 kl. 20:24
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Høres ut som litt for mye fisk for 60 liter, men på den andre side virker det jo som du har gode vedlikeholds-rutiner og grei vannkvalitet.

Kan det være at de stresser hverandre i hjel når de bor så tett? Har du veldig aktive fisk sammen med rolige/sky fisk? Er det de mest aktive som dør, eller de rolige?

Har du mulighet til å legge ut bilder av de fiskene dine som du ikke vet arten på?

(Sist endret 25.03.2017 kl. 21:39 av Kampfisk )
 
Postet 25.03.2017 kl. 21:38
[Rapportér innlegg]
3  

Siri Lothe
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Neontetra heter de små. Jeg finner ikke navnet på de andre. Den siste av dem døde i sted så jeg kan ikke ta bilde av dem. Dyrebutikken har sagt at det ikke er for mange fisk siden de lever i forskjellige lag i vannet. Sverddragene er litt etter de andre fiskene og mer aktiv enn de andre. Fikk opplyst i butikken at de ikke skulle være aggressive mot andre fisker. Nå har jeg bare de fem sverddragene ,tre neontetra , en algesuger og to åler.

 
Postet 25.03.2017 kl. 22:08
[Rapportér innlegg]
4  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Algeetere kan være harniskmaller som det finnes over 600 arter av, en av flere arter av karpefisker, eller kanskje noe helt annet. De minste er bare et par centimeter lange, andre kan bli halvmeteren eller mer. Noen er fredelige og sosiale, andre er aggressive. Noen eter alt de kommer over, andre blir syke av kjøttmat. Så navnet "algesuger" sier dessverre svært lite.

Jeg vet heller ikke hva slags "ål" du mener. Egentlige ål er saltvannsfisk, men det er også noen titalls ferskvannsfisk som har "ål" som en del av navnet selv om de ikke tilhører ålefamilien. Jeg regner med at det er en eller annen type avlang fisk du har, men utover det blir det bare gjetting.

Det er ikke så lett å gi råd om fisk når man ikke vet hva slags fisk man prøver å gi råd om.

(Sist endret 26.03.2017 kl. 01:02 av Kampfisk )
 
Postet 26.03.2017 kl. 01:01
[Rapportér innlegg]
5  

Siri Lothe
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
ancistrus heter algesugeren. Den er veldig rolig og jobber med sitt. Den er ca 6-7 cm lang. Har lest mer om neontetra og ser at den vil ha pH på Max 7. Da kan vel kanskje det være grunnen til at de dør?Har tatt bilde av "ålen".

 
Postet 26.03.2017 kl. 11:00
[Rapportér innlegg]
6  

Siri Lothe
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Her er algesugeren. Den er ikke så lett å ta bilde av for den henger som oftest på baksiden av krukken

 
Postet 26.03.2017 kl. 11:05
[Rapportér innlegg]
7  

B Skattebo
Plussmedlem female.gif
Plussmedlem
Fra: Sogn og Fjordane/Årdal
Vet du hvilken Ancistrus du har?
Minnet ikke om den mest vanlig som er på linken {url}

Får gjøre så godt man kan med og hjelpe andre som er usikker. Selv om det ikke er lett bestandig.
 
Postet 26.03.2017 kl. 20:33
[Rapportér innlegg]
8  

Siri Lothe
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Kanskje det ikke er den sorten likevel da? Her er er bilde av sen på undersiden. Jeg tror ikke den har noe med fiskedøden å gjøre for den holder seg for seg selv.

 
Postet 26.03.2017 kl. 21:13
[Rapportér innlegg]