Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Egentlig et drøss av spørsmål
1  

Haaland
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Klikk på bilde for større versjon
Hei! Nå har jeg lest litt rundt på forumet angående innkjøring av akvariet, hva som hører til på nybegynnerforumet og enda litt mer om flytealger etc.
Alt jeg fant ut var jo egentlig at jeg har bæsja ganske godt på leggen da.

SÅ, her om dagen skaffet jeg meg et 40liters, beboerene der er 5 guppy og en betta. De lever forsåvidt i fred og harmoni virker det som.
Jeg hadde lite peiling på innkjøring og egentlig ganske lite tålmodighet og, så jeg gjorde mitt med halvkunnskapen og lot akvariet stå over helgen med pumpen på sånn at vannet skulle sirkulere og la nedi noe stein ifra det andre akvariet vi har. Etter det introduserte jeg noen guppyer jeg ikke var spesielt knyttet til siden jeg har hørt om innkjøringsfisk. Nå skal det sies at to av dem daua, men de 4 andre har overlevd. De to som daua var fra samme karet hos dyrebutikken, så kanskje var dem syke, men sannsynligvis var det nok min egen feil.
Så, siden jeg har forhastet meg såpass her og nå egentlig har et fult kjørende kar etter ca en uke, noen råd til hvordan jeg best kan drive det her videre?

Samtidig så kan jo spørsmålet stilles, 5 guppy og en kampfisk, det er vel egentlig litt for mye for 40 liter? Skal jo egentlig ha 6 guppy, er 2 hanner og 3 hunner nå.

OG i tilleg kan vi jo hive inn et lite spørsmål om flytealger. Jeg lot lyset stå på litt lenge og ga vel litt for mye mat, så nå har vannet fått et lite grønnskjær istedenfor å være krystallklart. Er det mørklegging og matrasjonering som skal i gang nå da? Kanskje litt dumt det så tidlig i prosessen.

Har nesten litt dårlig samvittighet ovenfor fisken, uvitne dyreeiere er ikke noe særlig, og jaggu klarte jeg å bli en av dem.

Legger ved bilde av hvordan akvariet var for noen dager siden vs. idag.

 
Postet 03.04.2017 kl. 18:07
[Rapportér innlegg]
2  

mrs fishy
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
noen andre kan nok svare på de fleste av dine spørsmål mye bedre enn meg. Men selv om karet hadde vært større ville jeg ikke hatt guppy sammen med en kampfisk. Dette er to fisker med slør og faren for at du finner en fisk liggende med oppspist hale en morgen er ganske stor.

 
Postet 03.04.2017 kl. 21:31
[Rapportér innlegg]
3  

Haaland
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
sitat av mrs fishy:
noen andre kan nok svare på de fleste av dine spørsmål mye bedre enn meg. Men selv om karet hadde vært større ville jeg ikke hatt guppy sammen med en kampfisk. Dette er to fisker med slør og faren for at du finner en fisk liggende med oppspist hale en morgen er ganske stor.


Ja jeg kjenner til det, men det er en jente og hun levde med guppyer fra tidligere av. Vi har et ekstra kar som er uten fisk nå for tiden så om jeg ser at de ikke går fredelig sammen så blir hun flyttet til å bo alene i Biorben istedenfor. Så ikke noe stress der, har fokus på trivselen til fisken.

 
Postet 03.04.2017 kl. 21:53
[Rapportér innlegg]
4  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Lett for å gå i denne fellen :/ Mitt råd er å være nøye med målinger og hyppige vannbytter de neste ukene, om mulig redusere fiskebestanden. Du kan også få tak i filterguffe fra innkjørte filter, da får du kickstartet nitrogensyklusen din og kan raskere søappe av (anbefaler minst en uke med hyppige målinger).

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 04.04.2017 kl. 13:48
[Rapportér innlegg]