Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Diverse >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Aram A. © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Invendig og utvendig pumpe
1  

Aleksander Mathisen
Medlem male.gif
Fra: gravdal
hei har nettopp bestilt meg te juwel model vision 450 som følger med innvendig pumpe som er: Bio-filter Bioflow 8 også en utvendig pumpe som er: EHEIM MODEL 2275 PROF 4+ FILTER. men så lurer jeg på om jeg burde ta ut invendige pumpa og bare ha utvendige pumpa eller om begge funker? og hvis jeg skal ta ut den invendige hvordan gjør jeg d? regner vell med at det er limt fast

 
Postet 19.04.2017 kl. 22:42
[Rapportér innlegg]
2  

Terss
Medlem male.gif
Fra: Tysnes
Hei,
Jeg ville personlig beholdt innvendigfilter i tillegg til utvendig filter.

Alltid lurt å ha 2 filter med tanke på stabilitet og trygghet.

Mvh Terje

 
Postet 20.04.2017 kl. 00:09
[Rapportér innlegg]
3  

Arnfinn77
Medlem male.gif
Fra: Ski
Hei,
vi har akkurat satt opp en Juwel Rio 400, og fjernet den innvendige pumpa av estetiske grunner.

Det var relativt enkelt å få ut den innvendige pumpa ved å dra forsiktig i toppen av kassa, og skjære løs de silikonerte festepunktene en etter en med en skarp, smal og stiv spikkekniv. Deretter skrape bort silikonrestene fra glasset med et barberblad (keramikktopp-skrape), når hele pumpa er ute. Det hele gikk på under ett minutt.

Vi vil kjøre en Eheim Pro 3 1200 XLT som utvendig pumpe, og vil følge vannkvaliteten nøye i starten. Lurer på om pumpa du skal bruke er i grenseland størrelsesmessig, men det er bare å prøve og måle verdiene flittig de første mnd. Vær litt forsiktig med fiskebelastningen til å starte med, og innstilt på gode og hyppige delvannsbytter. Så ser du an underveis.

Som Terss skriver gir 2 filtere stabilitet og trygghet, og er i så måte det beste valget. Da risikerer man ihvertfall ikke for lite filtrering. Om ulempen med et stort innvendig filter trumfer ut denne tryggheten, må vi ihvertfall følge vannkvaliteten nøye.

Lykke til!

 
Postet 22.04.2017 kl. 08:10
[Rapportér innlegg]