Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Andre fisker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps © Morten Kirkevåg © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Goby
Søk
Siste innlegg
Dverggurami i 41 l
1  

HarlanFishCounty
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei alle!

Første gang jeg bruker dette forumet. Jeg har et kar på 41 liter som er godt beplantet og har stått nå fire-fem måneder. Jeg har vært gjennom prossessen en del ganger før, men føler det fortsatt er veldig mye prøving og feiling. I akvariet har jeg nå en ancistrus, en kirsebærreke (muligens en til) og to dvergguramier, en hann og en hunn. Problemet er at guramiene dør en av gangen. Det jeg tror har vært to hunner og en hann har dødd, vekselsvis de siste månedene. Selv om verdiene i tanken har vært helt fine. (Jeg har målt NO2, NO3 og PH). Det at bare en dør av gangen gjør at jeg mistenker størrelsen på karet som skyldig i at det ikke går bra. Hannen plager kanskje hunnen litt vel mye. Men lurer på om andre har erfaringer med dette?

Forøvrig så kjøpte jeg en ny hunn igår, hvor jeg først når jeg kom hjem la merke til at den ene brystfinnen så ut til å være revet av. Ville dere gått tilbake med fisken til butikken i sånne tilfeller?

 
Postet 03.05.2017 kl. 13:35
[Rapportér innlegg]
2  

Benny R-J
Medlem male.gif
Fra: Drøbak / Akershus
Generelt krever stort sett et mindre akvarium mer enn et større akvarium, en av grunnene til dette er at pumpenes filtermasse blir for liten, og dermed kollapser. Min erfaring er at det er mye lettere å holde/få et akvarium på mer enn 100 liter stabilt enn et lite et på under 50....

 
Postet 05.05.2017 kl. 17:21
[Rapportér innlegg]
3 Litt litee

Dicten
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Dvergguramier krever ikke så mye, men de dør ganske lett er min erfaring. Jeg har også hatt fire fem stk, og de gikk med, en etter en. Uansett, tror jeg 41 liter blir for lite for at de skal trives. Kanskje heller satse på et par honninggurami? :)
Ancistrusen bør også aller helst ha litt mer plass.

 
Postet 06.05.2017 kl. 00:49
[Rapportér innlegg]
4  

HarlanFishCounty
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei, takk for svar. Ja, det er nok litt lite. Og jeg hadde to honningguramier på 35 liter før. Tenkte derfor det ville gå bra med dvergene og. Men nå er det ikke lenge til anskaffelse av ny 125 l tank. Så da håper de to jeg har nå overlever til da, så jeg kan flytte dem over.

 
Postet 06.05.2017 kl. 20:55
[Rapportér innlegg]