Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Eirik S. Ekeberg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Erfaringer med kinesisk trekjølskilpadde og habitat-oppbygging?
1  

Jacob Renhald
Medlem male.gif
Fra: Halden
Er ny på siden, så jeg håper at spørsmålet mitt stilles på riktig sted:)

Som de fleste sikkert er klar over, valgte Stortinget nylig å liberalisere loven for hvilke krypdyr som lovlig kan importeres og holdes som kjæledyr. Ønsker å gripe sjansen, gjennom å importere/bygge et nytt habitat for en gruppe kinesiske trekjølskilpadder.

Har noen av dere erfaringer med denne arten? Er jo relativt nytt at vi får lov til å importere disse dyrene til landet, så mulig det er veldig begrenset hva folk vet.

Jeg ser for meg en løsning med 50-50 deling med vann/ tørrområde. Tørrområdet skal i første omgang bestå av stein, sand og noen enkle spiselige planter. Belysning og ventilasjon kan jeg ta godt hånd om på egenhånd. Tror likevel det er noe som mangler, da arten er spesialtilpasset sump-områder.

Hvordan kan jeg best replikere et slikt habitat? Dette er nytt terreng for meg, bokstavelig talt :O

Et siste spørsmål relaterer seg til kostnader. Prisene virker til å variere en del, men blir fort snakk om en del tusen kroner. Har dere noen anelse om hvilke kostnader jeg kan forvente, dersom jeg importerer flere slike skilpadder + lager nytt habitat? Mitt eget estimat ligger omkring 10 000 kroner.

Setter pris på alle tilbakemeldinger :)

 
Postet 05.06.2017 kl. 07:19
[Rapportér innlegg]
2  

Tove H
Medlem female.gif
Fra: Sør-Hedmark
Kanskje du kan få hjelp her? Reptilfreaks

Always Look on the Bright Side of Life!
 
Postet 13.06.2017 kl. 17:35
[Rapportér innlegg]
3  

Jacob Renhald
Medlem male.gif
Fra: Halden
Hei Tove.

Takk for tipset :) Registrerte meg og har allerede fått kontakt med et par folk der som kjenner til arten. Ble likevel tatt litt på senga når det gjelder kostnader. Ser ut til at en fullt habitat vil koste nesten 10 000 kroner! :O. Blir i såfall nødt til å ta turen i banken.

Har du/noen andre tips å komme med til finansieringsbiten? Har sett på noen tilbud som jeg fant på denne siden. Litt vanskelig å vite hva som lønner seg her..

 
Postet 14.06.2017 kl. 01:05
[Rapportér innlegg]