Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Finn Falkenhaug © Joey
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Fisker har dødd i 4 måneder nå :/
1  

Britt-alice Halleland
Medlem female.gif
Fra: AKSDAL
Klikk på bilde for større versjon
De siste månedene har vi mistet 4 dverg guramier, 2 siamesisk algetere, 1 slørhale og 2 eplesnegler, mens mallene yngler og koser seg. Den siste guramien døde i forrige uke og slørhalen døde i dag.
Vannprøver viser 100 på nitritt konstant, men andre verdier har vært fine i over en måned nå. Siden vi oppdaget et høyt nitrat og nitritt nivå og litt surhet i vannet når den tredje fisken døde (ca 3 mnd siden) har vi renset akvariet oftere enn vanlig og har i aqua safe og easy balance som anvist på flasken. Vi har senket mengden med fo^r for å se om det kan hjelpe, men vannivåene forblir de samme. Noen ide om hvorfor de dør?

Vi har nå 5 maller, 2 slørhaler, 2 siamesere og fikk 3 mollyer på torsdag, som muligens har flyttet til et dødskammer.

Takk for alle ideer!

 
Postet 10.06.2017 kl. 21:24
[Rapportér innlegg]
2  

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Jeg gjetter på at hovedårsaken var at filteret ikke ble modnet godt nok før fiskene flyttet inn i akvariet. Resten av svaret mitt er skrevet ut fra denne antagelsen.

Det er slik at for at fiskene skal ha gode vannverdier så er innkjøring av filtermaterialet den viktigste faktoren. Derfor bør man sette opp akvariet og la filteret gå i flere uker før man setter oppi fisk. Dette er jo kjedelig, og litt av en tålmodighetsprøve, men årsaken er at man ønsker å dyrke fram bakteriekulturer i filtermaterialet som kan omdanne avfallsstoffer fra fiskene trinn for trinn til nitrat. Om man får høye målinger på nitritt så forteller det at man ikke har nok av bakteriene som omdanner nitritt til nitrat.

Fiskene som dør, de dør pga de har blitt utsatt av nitritt i for store mengder. Ikke alle fisker er like sårbare, noen arter er trolig mer ømfintlige enn andre.

Det som må gjøres er å utføre jevnlige vannbytter så ofte som mulig. Men ikke mer enn 1/3 av vannet. Og etter hvert vil nok nitrittverdiene gå ned. Grunnen til at du bør bytte vann så ofte er for å redusere mengden av nitritt i vannet for fiskenes skyld. For bakteriene som skal etablere seg, så er nitritt mat for dem. Og de vil komme etter hvert.

Jeg tror altså at du har et akvarium der filteret fremdeles er i ferd med å bli innkjørt, og at det er dette som er årsaken til at fiskene dør. Forhåpentlig ordner dette seg etter hvert.

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 11.06.2017 kl. 23:26
[Rapportér innlegg]
3  

Britt-alice Halleland
Medlem female.gif
Fra: AKSDAL
Den gamle punpa sluttet å virke, så måtte kjøpe ny. Kan dette være årsaken da? Når jeg tenker tilbake kan det stemme tidsmessig med at fiskene begynte å dø, men er mange måneder siden... Hvordan lar jeg ett filter modnes når akvariet er i bruk alle?de? Kjekt å vite om jeg må ha ny pumpe igjen senere?

 
Postet 12.06.2017 kl. 08:11
[Rapportér innlegg]
4  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Et filter bør i prinsippet være ferdig innkjørt etter ca. 5 uker, men uansett:

Har du for høye nitrittverdier så trenger du ikke lete videre. Du har svaret rett foran deg. Skift vann hver dag fram til nitrittverdiene blir bedre.

 
Postet 12.06.2017 kl. 09:24
[Rapportér innlegg]
5  

Britt-alice Halleland
Medlem female.gif
Fra: AKSDAL
Da prøver jeg det. 30 % som ellers?

 
Postet 12.06.2017 kl. 11:23
[Rapportér innlegg]
6  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Gjerne 50% fram til ting begynner å komme under kontroll.

 
Postet 12.06.2017 kl. 14:57
[Rapportér innlegg]
7  

Britt-alice Halleland
Medlem female.gif
Fra: AKSDAL
Tusen takk for hjelp ??

 
Postet 12.06.2017 kl. 15:28
[Rapportér innlegg]