Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Joanna & Pål © Bjarne Sætrang © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Syk gibbiceps - hvorfor og hva skal jeg gjøre?
1  

Veronica Johanne Johnsen
Medlem female.gif
Fra: Finnsnes
Hei der!

Gibbicepsen min flyter opp som en dupp og må hele tiden svømme seg ned i akvariet og suge seg fast eller kile seg under pumpa for å få fred. Hva feiler det stakkaren? Og er det noe jeg kan og bør gjøre?
Jeg overtok dette akvariet for ca en uke siden nå, med fisk og det hele. Har liten erfaring og kunnskap, men er interessert i å lære så jeg driver og leser meg opp. Akvariet er 220 liter og fiskene inklusive gibbicepsen har sett friske og raske ut etter flyttingen. Men nå lurer jeg på hva jeg har gjort galt siden. Det er imidlertid kun gibbicepsen som virker syk. Har lest og forstått at gibbicepsen burde vært i et større kar, men tror ikke det er det som har ført til at den nå plutselig har blitt syk da den har bodd her stort sette hele livet. Men jeg har kanskje kludret det til i min iver... For det første så fant jeg fort ut at karet er innredet "feil". Blant annet var det alt for lite sand (dekket kun bunden). En venninne kom med en sekk brukt sand hun hadde stående, samt et bilvrak beregnet for akvarier. Jeg tappet akvariet litt ned ca 50-60 liter og tok de største fiskene ut for ikke å stresse de for mye når jeg skulle rote nedi karet med ny sand. Da sanden så fin ut valgte jeg, naiv og dum, og helle sanden forsiktig og USKYLDT, ned i karet, samt plassere ut bilvraket. Heller ikke det var skyldt. Alt så i grunn greit ut, ikke noe grums eller slikt, men et par fremmedlegemer i form av en flue og en papirbit fløt opp. Dette fjernet jeg selvsagt. Så fylt jeg karet med nytt vann og deretter fisken.
Videre leste jeg litt på forskjellige fisker at jeg burde tilleggsfore med grønnsaker. Startet med agurk og en halv potet. Agurken ble fisket opp etter noen timer, poteten ble liggende i ca 1,5 døgn... Gibbicepsen var ivrig på poteten i perioder. Senere forsøkte jeg med både gulrot, erter og brokkoli, men da jeg oppdaget at gibbicepsen ikke hadde det bra valgte jeg å fjerne alt først som sist.
Leser nå både om at jeg bør ha fôringspause, skifting av vann ofte og eventuelt medisinering. Usikker hvilken ende jeg skal begynne i og hvor mye jeg skal fore, hvor mye vann jeg burde skifte ut hver gang og eventuelt dette med medisiner... Kan noen hjelpe meg? Vil jo nødig miste gibbicepsen...

 
Postet 14.06.2017 kl. 23:34
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Skift 50% av vannet. Mål ammonium og nitritt. Hvis en eller begge verdiene er over grenseverdien, fortsett med 50% vannskifte hver dag til verdiene kommer under kontroll.

 
Postet 15.06.2017 kl. 09:18
[Rapportér innlegg]
3  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei.
Det høres ut som det kan være en stressreaksjon på flyttingen, og også sikkert påfyllingen av sand. Hvorvidt sanden var skylt eller ikke, har vanligvis ikke noe å si.

Gjør som Kampfisk sier og test vannparametrene. Og gi fisken mest mulig ro.
Medisinering tror jeg du kan se bort i fra i første omgang, om dette er de eneste symptomene du ser. Om det er stress, vil medisinering kun føre til mer stress, i tillegg til å være unødvendig.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 20.06.2017 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]