Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Spørsmål om rens av filter
1  

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Hei! På engelskspråklige nettsider har jeg alltid lest at man må rengjøre filteret i akvarievann, så det har jeg alltid gjort. Argumentet er at hvis man rengjør filteret i vann fra springen, så vil dette drepe de gode bakteriene. Høres jo logisk ut når man vet hvor mye klor det er i vannet i springen i f.eks. England, der jeg selv har bodd. Men, i det siste har jeg begynt å lure. Er det nødvendig å rense filteret i vann fra akvariet her i Norge, med vårt prima vann i springen? Det er f.eks. ikke klor i vannet fra min spring, det har jeg testet. Vil gjerne høre hva dere gjør, og om det er noen erfarne folk som kan forklare hvorfor det evt.er nødvendig eller ikke, så hadde det vert supert om dere kunne opplyse meg litt :)

 
Postet 11.07.2017 kl. 23:34
[Rapportér innlegg]
2 Filterrens

purdnan
Medlem male.gif
Fra: kr.sand
Det med å rense i akvarievann er for å kvalitetsikre temperaturen.Så slipper en å utfordre de gode bakteriene med for kaldt eller varmt vann.Jeg renser alltid i 20-30 grader kranvann.

 
Postet 14.07.2017 kl. 13:53
[Rapportér innlegg]
3 Kranvann

gunnarm
Medlem male.gif
Fra: Hønefoss
Hei! Hvis vannverket ditt ikke tilsetter klor, skal du garantert bare skylle ut av filteret med kranvann. Pass som sagt på temperaturen (håndvarmt ca 20-30ºC). Viktigere da at du ikke skyller for bra? Jeg tester alltid for nitritt etter en filterrens, og det går best med å bytte filt, skylle ut grovfilteret samt en forsiktig, rask skylling av bio-massene.
Dette er mine erfaringer og de har funket i mange år :-))

 
Postet 30.07.2017 kl. 09:50
[Rapportér innlegg]
4 Kart over vannverk i bergen

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk for svar :) Jeg har funnet en link på Bergen kommune sine nettsider som bekrefter at det ikke brukes klor ved mitt vannverk. Det kan jo hende andre bergensere synes det er interessant å se hvilken metode som blir brukt i deres del av byen. Ser at noen vannverk i Bergen bruker klor, andre ikke.

På denne siden finnes det kart over hvilket vannverk som leverer vann til ulike områder (ligger under vedlegg):

https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/vannog-avlopsetaten/9085/9086/article-9282

På denne siden finnes den oversikt over hvilke anlegg som bruker klor (ligger under vedlegg):
https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/vannog-avlopsetaten/9085/9087/article-94938

Det beste er sikkert å teste for klor for sikkerhets skyld (disse dokumentene blir jo ikke oppdatert så ofte), men kanskje noen synes det er nyttig å vite dem :)

 
Postet 02.08.2017 kl. 23:39
[Rapportér innlegg]
5 Klor

gunnarm
Medlem male.gif
Fra: Hønefoss
God ide! De fleste vannverk er bemannet og ofte finner man telefonnummeret på hjemmesidene? Ring driftsleder, eller ta en tur innom? Mange synes det er hyggelig med en prat om vannkvalitet! De har sikkert også masse data fra ukentlige/daglige prøver om pH, KH, GH osv. Har fått fine data fra vannverket mitt !

 
Postet 03.08.2017 kl. 07:08
[Rapportér innlegg]