Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Rita Aspevik © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Fisker i juwel rio 240
1  

Wiziwig
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei
Jeg har bestilt et Rio 240 og Eheim Pro 4+ 350 (kommer til å ta ut det innvendige). Fiskene jeg har tenkt å ha som hovedfokus er Denisons barbe som intill jeg får det nye karet opp å gå vil gå i en Record 800.

Av andre fisker som skal oppi har jeg fra før 3 SAE og 10 Kuhli (har 8 Corydoras trilineatus og, men det blir vel litt mye med barbene i tillegg så de havner nok i 60 literen eller??).
Det jeg lurer på er hvor mange torpedoer jeg kan ha i denne 240en, 4-5-6?
Jeg ser at det her på forumet sies minimum 350 liter og 150 cm, men de fleste andre sider sier at 240 liter og 120 cm er greit. (Jeg skulle gjerne hatt 300-350 men har dessverre akkurat ikke plass, har 5-7 cm å gå på i lengde og høyde).

Noen med noe erfaring/synspunkter her?

Vil barbene forresten spise reker? Kirsebær og Amano.

 
Postet 13.08.2017 kl. 03:05
[Rapportér innlegg]
2  

Frk
Medlem female.gif
Fra: På en gård, i en dal, ved en elv, mellom fjell, ved en skog! :)
Kan ikke svare deg på fiskene, men siden du som meg ikke vil bruke det medfølgende filteret. Jeg har akkurat stått svett og jævlig for å få løsnet den forb* plast boksen de har lima inn med 8 dæsjer silikon, tett, tett på glasset helt i hjørnet! :P

Måtte gi opp de første par gangene, men denne gangen fant jeg en skarp, stor og relativt slank kniv, uten skaft, som med mye banning og slit, på magisk vis til sist fikk løs den j*v*a dødsfella av en plast boks! :P

Så Jeg ville bare nevne at du bør ha sterk typ tapetkniv eller lignende liggende! :) Ikke gjør som meg xD !!

~*~*~
 
Postet 16.08.2017 kl. 17:35
[Rapportér innlegg]
3  

Wiziwig
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Har fjernet et tidligere i en 64 liter og det var litt slit ja.
Avbestilte juwelen da de har tilbud på Wromak 300 på butikken her så det blir faktisk 500kr billigere enn 240en. Får jo da ikke med filter, men skal bruke eksternt uansett.

Eheim filteret er satt til innkjøring i 110 literen jeg skal bytte ut. Filteret er satt opp med 2 svamper (grov og medium) + fin filtermatte i nederste beholderen istedet for mech proen som fulgte med. Kjørte først en rens av det gamle filteret i en bøtte med akvarievann og filtrerte dette med det nye til det ble rent før jeg satt det inn i karet (sammen med det gamle selvfølgelig). Så det bør være klart til bytte i midten av september da jeg satser på å ha det nye karet på plass.

(Sist endret 22.08.2017 kl. 14:36 av Wiziwig )
 
Postet 22.08.2017 kl. 14:30
[Rapportér innlegg]