Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Teknisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Teknisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Marita Ekdahl © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Co2 / spørsmål
1  

MortenM
Medlem male.gif
Fra: Narvik
Skal forsøke å sette opp co2-anlegg i mitt 840l akvarium, men er 100% grønn...

Det jeg trenger er en regulator, med 2 manometre, bobleteller og magnetventil, slange som passer for co2, og en diffusor?

Planlegger å regulere tilførsel med bobleteller og tidsur, slik at co2 tilføres 1 time før lys går på, og avsluttes 1 time før det slukkes. Dette burde fungere ved moderat co2 tilførsel; det er ikke nødvendig med elektronisk controller som styrer det?

Diffusor planlegger jeg å senke nederst bak 3d-bakgrunn/filtervegg, hvor det i dag er fylt ca 65 liter med bioballer for å få det til å virke delvis som et biologisk filter (inntak til fx6 filter er plassert der for å få bevegelse i vannet der). I teorien burde disse plast-bioballene sørge for at co2 passerer saktere opp i vannet, og dermed mer effektivt få vannet til å ta opp co2?

Bakdelen med diffusor bak 3d vil være at noe co2 kan bli sugd inn i inntaket til filter; men dette skulle vel ikke bli problematisk, tror jeg?

Som sagt... grønn på Co2, all hjelp og kommentar settes pris på...


mvh

MortenM

 
Postet 05.10.2017 kl. 09:43
[Rapportér innlegg]
2  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Jeg ville kjøpt en regulator som måler pH i vannet ditt, ellers kan du miste kontroll på denne. CO2 gjør vann surere. Ferdige CO2-sett har dette, og den slår av og på CO2-tilførsel basert på automatiske pH-målinger.
Den diffusoren jeg har er en loddrett sak som slipper hver CO2-boble sakte oppover i spiraler så vannet skal få lengst mulig kontakt med hver boble. Den er såpass høy at det ikke vil være mye igjen til å kjøre gjennom bakgrunnsfilteret ditt, så det hadde jeg latt vær. Monter heller noen flyteplanter over diffusoren så boblene "fanges" og blir ekstra lenge under vann.
Bakteriene i bioballene dine trenger forresten oksydert vann for å virke optimalt, så det kan være CO2'en virker mot sin hensikt der.

 
Postet 05.10.2017 kl. 11:46
[Rapportér innlegg]