Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Finn Eigil Sødal © Rita Aspevik © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp til å forstå pumper.
1  

Kamilla Løvseth
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
I går ble jeg endelig fiske eier for en fantastisk Dumbo kampfisk.
Med mye tenking og grubbling har jeg bestemt meg for å gå bort ifra min tidligere idee om et pump/filterfritt akvarie.
Eneste problemet jeg nå sliter med er å finne ut av hva slags pumpe jeg skal få taki og hvor mange liter i timen den skal ha.
Jeg har ett akvarie på 55l hvor kampfisken min er og et akvarie stående som er 125l som jeg skal vente å sette opp til jeg får tak i en pumpe ( jeg har en utvendig pumpe som ble med på kjøper av akvariet men en av delen er desverre ødelagt og jeg bestilte byttedeler men de har enda ikke kommet)
Så jeg lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med å anbefale hvordan type filter pumpe jeg burde skaffe. Og hvordan jeg skal beregne det ut i et fremtidig tilfelle når jeg skal skaffe meg flere akvarier.
Kampfisken min liker ikke mye bevegelse i vannet så det må bli tatt inn i spill. Han gjorde veldig mye glass surfing når jeg hadde en airstone på inni akvariet og etter å ha lest meg opp på det var det et tegn på stress. Han sluttet å glass surfe med en gang jeg slo den av.

 
Postet 19.10.2017 kl. 08:24
[Rapportér innlegg]
2  

milo
Moderator male.gif
Fra: Sarpsborg
Spørs jo litt hva du foretrekker selv også.

F.eks et hang on-filter vil kunne gi greit filtervolum i forhold til vannbevegelse.

På mange innvendige filter vil du ved hjelp av forskjellige varianter utblås kunne styre/redusere vannbevegelsen

 
Postet 19.10.2017 kl. 14:53
[Rapportér innlegg]
3  

Kamilla Løvseth
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Vel. Hvordan kan jeg ha en preferanse når jeg aldri har eid en pumpe?haha så tar egentlig det som blir anbefalt og om jeg finner noe jeg ikke liker med der så blir jeg bare å se inn i hva jeg kan skaffe som ikke har der jeg misliker.

Jeg vil ha forslag til hva andre mener er best i min type situasjon, da jeg selv ikke har peiling. Men det vanskeligste er jo det at jeg ikke vet hvor kraftig /hvor mange l i timen jeg skal kjøpe. Hadde jeg vist det kunne jeg kjøpt en heng på bak filter pumpe til et akvarie og en innvendig til det andre å se hvilken jeg foretrekker.
Men jeg har og opplevd at utvalget av heng på bak pumper er veldig dårlig her i Norge. Og utlands shipping tar utrolig lang tid, og koster ofte nesten like mye som pumpen selv.

 
Postet 19.10.2017 kl. 15:11
[Rapportér innlegg]
4  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Ikke tenk så mye på antall liter per time. Filtervolum er det viktigste.

Riktignok er liter per time en grei indikator for f.eks. kampfisken din, her vil du sikkert ha en pumpe med relativt lav gjennomstrømning.

Filtervolum kan derimot aldri bli for stort. :)

 
Postet 19.10.2017 kl. 20:41
[Rapportér innlegg]