Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Holger Lockertsen © Geir Kristiansen © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Merkelig nitrittproblem
1  

Kristin Haugen
Medlem female.gif
Fra: Fyllingsdalen
Startet før helgen opp det gamle 128 lit. Karet mitt for å gi hjem til en gjeng cory som ikke trivdes i det nye karet. Brukte vann fra hovedlærer, nye røtter og planter. Alt virket fint, fiskene var happy. Så på mandag morgen så var vannet veldig brunt. Jeg tok en n2 test og testvannet ble mørkerødt. Etter det har jeg skiftet vann i karet hver morgen. Vannet er nå klart og fint. Men testen blir fortsatt rød. Merk at ingen fisker har dødd i denne perioden, tvert om er de aktive, har lagt egg og det har blitt yngel. Så jeg tok en multitest i Dag, og der kommer n2 som normal. Så jeg skjønner ingenting.

Min opprinnelige teori var at gjødselkulene jeg la under plantene har løst seg opp og kommet opp av sanden. Men nå vet jeg ikke, og hvilke test skal jeg stole på?

 
Postet 19.10.2017 kl. 10:48
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Forstår jeg deg riktig nå: Du startet et kar før helgen og hadde oppi fisk fra et annet kar med en gang, men filteret er ikke innkjørt eller kick-startet, du brukte bare vann fra det andre karet? Hvis så er tilfelle, er det ikke rart du får utslag på nitritt, det er jo ikke noe filterbakterier i det nye filteret. Det er nemlig ikke mye av disse i vann. Du kan kick-starte nytt filter med guffe eller filtermedier fra det andre karet.

Dråpetester er vanligvis mer pålitelige enn stripstester, så ville i utgangspuntket stolt på førstnevnte (gitt at du bruker riktig framgangsmåte og testen ikke har gått ut på dato e.l.). Merk at nitritt = NO2, ikke n2. N2 er nitrogengass...

 
Postet 19.10.2017 kl. 17:53
[Rapportér innlegg]
3 Takk for svar

Kristin Haugen
Medlem female.gif
Fra: Fyllingsdalen
Jepp du har rett, rent filter og brukt vann. Jeg håpet og trodde det var nok. Men da har jeg lært noe nytt :)

Det varte I et par uker og tok livet av noen planter, men fiskene overlevde og virket lykkelige hele veien. "Støvsugde" sanden skikkelig et par ganger for å få vekk gjødselen og, og det så ut til å gjøre stor forskjell. Nå er alle målingene fine og fisk og planter koser seg (tilsynelatende siden de legger egg I hytt og pine).

 
Postet 14.11.2017 kl. 14:27
[Rapportér innlegg]