Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Om Akvaforum
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Karl Kristian © Torhild Kvisler
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvor mange medlemmer er det her?
1  

Solsikke
Medlem female.gif
Fra: Finnmark
Hvor mange medlemmer er det her og er det virkelig bare 15 pluss medlemmer?

 
Postet 21.10.2017 kl. 20:50
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Personlig venter jeg med +medlemskap til webmaster gjør litt mer jobb for pengene. Moderatorene jobber vel gratis, så beste måten å støtte dem på er å hjelpe til med svaring i trådene tenker jeg :)

Antall vanlige medlemmer er stabilt, sånn ca. Men har ikke sjekket noe særlig siste året.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 24.10.2017 kl. 23:32
[Rapportér innlegg]
3  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Det er veldig lite aktivitet her nå ift 10-15 år siden. Antall medlemmer er vel bare antall registrerte brukere fra tidenes morgen, men det er nesten ingen aktive igjen. Jeg tror akvarieinteresserte har flyttet fra Akvaforum og Nettakvariet over til Facebook. Og hobbysider (facebook eller andre steder) klarer seg fint uten meldemsavgift. Er interessen stor nok får man også sponsorer. Plusmedlemskap mener jeg er penger ut av vinduet.

 
Postet 25.10.2017 kl. 07:39
[Rapportér innlegg]
4  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Er ikke enig i at det er penger ut av vinduet (forutsatt at webmaster faktisk gjør noe med dem....), et forum som dette er mye mer verdifult i det at alt som blir skrevet her er søkbart og kan finnes av dem som leter. Facebook er ord ut av vinduet ;)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 27.10.2017 kl. 22:36
[Rapportér innlegg]
5  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Er innom AF for første gang på veldig mange mnd. Jeg flyttet over til FB og har dannet flere fiske grupper der og har en aktivitet der som ligger laaaaangt over det som er her. Selv driver jeg verdens største Apistogramma gruppe på FB.(Nesten 12.000 medlemmer) Fordelen med en gruppe på FB er at det er verdens omspennende (mine grupper) og en får betraktelig flere input og det fra omtrent hele verden. Hvor mange aktive medlemmer det er igjen på AF er vanskelig å si, men om en ser på datoene på de siste 10 trådene på start siden, er det aktivitet nær lik null. Desverre vil nok mange si, meg innklusive. Men jeg som mange andre trekker dit hvor vinden blåser.... FB.

10 sist oppdaterte tråder i forum
Hvor mange medlemmer er det her?
Siste melding av Livsforvalteren 27.10.17 kl. 22:36 i forumet Om Akvaforum
Scalare i 80-liters akvarie ?
Siste melding av Berit Næss 27.10.17 kl. 21:15 i forumet Ciklider
Fungerer biorb 15 liter som yngelkar til palettciklider?
Siste melding av Heidi Halvorsen 26.10.17 kl. 23:10 i forumet Personlige akvarietråder
Mine fisker og akvarier
Siste melding av bjornik 26.10.17 kl. 20:05 i forumet Personlige akvarietråder
Hvitprikk
Siste melding av Kampfisk 26.10.17 kl. 19:47 i forumet Personlige akvarietråder
Er pumpe nødvendig til oppdrett?
Siste melding av Jakob Aune 26.10.17 kl. 18:57 i forumet Oppdrett
Noen som vet hva disse heter ?
Siste melding av Kuledrøm 26.10.17 kl. 12:48 i forumet Planteidentifikasjon
Skattebo`s akvarie(r)
Siste melding av Marita Ekdahl 26.10.17 kl. 11:53 i forumet Personlige akvarietråder
Vannbytte
Siste melding av L a r s 25.10.17 kl. 12:28 i forumet Nybegynner
Slørhaler
Siste melding av Kampfisk 25.10.17 kl. 12:08 i forumet Fór og fóring

Den 10 ende siste tråden er følgende; Siste melding av Kampfisk 25.10.17 kl. 12:08 i forumet Fór og fóring
Den 25 kl 12.08 !!!! 2 og en halv dag siden. 10 tråder på ca 63 timer. Forteller vel hvor lite aktivitet det er og er et greit svar på ditt spørsmål.

Jeg er en gammel traver her inne og var veldig aktiv. Hadde vel innlegg i tråden min i tillegg til spørsmål/svar hver eneste dag. Med den tråden jeg har nå som tråd nummer to, har jeg vel mellom 5 og 6000 innlegg mener jeg å huske.

Jeg skal ikke sitte kun å klage, selv om mye kunne vært bedre her inne. Mye er veldig bra, har truffet og fått mange venner gjennom AF, lært mye og har stor kost meg masse utover i de lange nattetimer i årevis. Desverre blir nok aldri AF slik igjen, iallefall ikke for meg.
Jeg har selv i perioder vært pluss medlem også med de fordeler de har.

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 28.10.2017 kl. 03:34
[Rapportér innlegg]
6  

mona o
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Jeg har ingen anelse om hvor mange registrerte medlemmer det er her på AF, men det er nok ikke så mange aktive igjen. Dessverre må jeg vel si. Jeg var i min tid en av de mest aktive her, og det i mange år, og tilbrakte timesvis hver dag her på forumet. Hadde egen personlig akvarietråd fra akvarierommet mitt, som jeg flittig oppdaterte og hadde mye moro med.

For min del kunne jeg godt droppet Facebook-sidene for akvarieinteresserte. Det er umulig å linke til gamle svar og tråder der, så de samma forbaska spørsmålene stilles om og om igjen nesten hver dag, og det blir man rimelig fort lei av å svare på. Ingen gidder å scrolle ned til gårsdagens innlegg og finne svaret der, selvfølgelig.

Jeg er ikke særlig aktiv noe sted når det gjelder akvariehobbyen lenger, rett og slett fordi jeg mistet interessen. I tillegg har jeg skilt meg, flyttet og har ikke lenger et rom ekstra å bruke som akvarierom. Har ikke plass til akvarier i det hele tatt lenger, selv om jeg kanskje kunne tenkt meg en reol med noen Corydoras i..... :-) Hender jeg savner det, men så går blaffet av interesse over igjen, og det var det.

En sjelden gang i mellom er jeg innom her på AF for å se og kanskje svare og hjelpe noen, men det er lite å finne av innlegg. Svært lav aktivitet, så det er ikke så spennende å frekventere dette forumet lenger. Jeg håper imidlertid inderlig ikke at det blir lagt ned og "tatt av lufta" til slutt, pga de verdifulle gamle trådene her med all infoen, og alle fakta-databasene som Fiskebasen osv.

Cleanliness is next to Godliness when raising catfish!
(Sist endret 28.10.2017 kl. 14:54 av mona o )
 
Postet 28.10.2017 kl. 14:52
[Rapportér innlegg]
7  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
LOFFA, du har som du sier bidratt her lenge, med mye bra! Har selv hatt glede av å lese oppdateringer på din tråd. Skjønner det er mer internasjonalt på FB når man har en særinteresse, men plager det deg ikke liitt at tekst du måtte bruke mye tid på forsvinner i eteren, tapt for fremtidige apistere?

Håper vi alle kan bruke AF til å holde litt loggaktivitet, og gjerne ta noen tørner innom siste poster, som mona o, for å se om det er noe vi kan bidra med. Så blir det tatt vare på for fremtiden og kommende akvaristgenerasjoner. Krysser fingrene for at Holger er litt mer redelig enn den som p.t. eier Nettakvariet...

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 29.10.2017 kl. 21:41
[Rapportér innlegg]
8  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Godt å høre at noen har høstet litt av det jeg har bidratt med.
At ting forsvinner nedover i FB verdenens sider er litt tragisk på en måte, men har lært meg til det at viktig info, artikler etc lager jeg dokumenter av og lagrer i mapper slik at de er lette å finne. Så det er omtrent like lett å finne igjen som her på AF
Slik som her:
{url}
Så at ting er så vanskelig å finne igjen kommer litt ann på de som driver gruppene og dens adminer. Med mine 3-4 grupper og samme antall sider finner en stort sett ut det en vil. Og om noen skulle spørre om noe som ble svart på i går, er det bare å be dem se svaret nedenfor.

Når en driver verdens største nettsted for Apistogramma skal en ikke se på det som et ork, men en glede en skal dele med andre, hygge seg og gi og få informasjon.

Jeg var veldig nær ved å gi meg som jeg har nevnt et annet sted, men fant ut at denne hobbyen har gitt meg så mye. Det vil jeg ikke gi fra meg. Når ting er på plass slik det skal være her, vil det kun være 6 kar gående her. Litt forskjell fra 34 som antallet var på det meste. Jeg vil beholde gleden, inspirasjonen og hyggen med dette. Vil også fremover bli flinkere til å oppdatere tråden min

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 29.10.2017 kl. 23:41
[Rapportér innlegg]
9  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Personen med flest antall innlegg totalt på Akvaforum er Mona O
Personen med flest innlegg siste 6 måneder er Kampfisk.

De siste 6 ukene er det registrert 100 nye medlemmer i henhold til registeret.

Totalt antall medlemmer har jeg ikke funnet ut av, men det er langt flere enn det aktiviteten viser.
Men klart, mange av de registrerte har falt fra også.

En sak har alltid flere sider.
Så også hva angår Akvaforum.
Folk vil ha funksjoner og tjenester, men de gidder ikke vise sin støtte ved å være plussmedlem. De mener at penger skal Akvaforum få inn andre steder. For eksempel via annonsering på forumet. Men så klager de på alle annonsene på forumet eller bruker en ad-blocker for å slippe se de. Hva da?
Folk vil ha konkurannser og aktiviteter her inne, men de siste gangene det har vært arrangert konkurranser har vi ikke engang fått fylt opp med antall deltakere.
Det klages på at det ikke gjøres noe med databasene her og at det er mange arter som mangler info osv. Vel... Jeg har flere ganger spurt folk som anses som eksperter på sitt område om de kan være villig til å hjelpe til med basene. Det har vist seg å være rimelig vanskelig. Det virker som om de fleste bare vil ha, uten å være villige til å yte noe til gjengjeld. Andre skal drive dugnad for at de skal få. Slik er det dessverre, og det inspirerer ikke akkurat til å legge ned masse tid her.

Jada, selvfølgelig er det moro med store internasjonale grupper med flest mulig medlemmer, men det betyr ikke at man ikke har nytte av et oppegående nasjonalt forum.

Alt dette er en ond sirkel som til sist sikkert vil føre til at Akvaforum lider samme skjebne som Nettakvariet. Nemlig R.I.P....
Og når DET skjer, da vil hylekoret komme. Ååå, så synd at AF ble lagt ned. Ååå, tenk på alt det nyttige som gikk tapt. Hva med bildene mine, infoen min, alt jeg har skrevet, alt jeg har lest, alt jeg ikke har lest, alt jeg skulle ha lest...
Vel... Det er borte. Og når det er borte så er det for sent. Da er det bare å logge seg på FB for å klage over hvor synd det er.

 
Postet 30.10.2017 kl. 16:02
[Rapportér innlegg]
10  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Jeg blir gjerne med på dugnaden, så syng ut. Hvis det er noe en ikke-ekspert kan bidra med.

 
Postet 30.10.2017 kl. 18:59
[Rapportér innlegg]
11  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
27642 brukere i alt, bare for å svare på det spørsmålet ;-) 93 unike brukere pålogget siste døgnet.

Dessverre er det jo en trend i tiden at de fleste diskusjonsforum dør sakte, men sikkert ut, eller at aktiviteten synker. Sånn har utviklingen gått i flere år, og Facebook har nok mye av skylda. AF er intet unntak for denne jevne nedgangen i aktivitet, men i det siste har det vært virkelig dårlig.
Det er liten eller ingen glede i Facebook-grupper for min del, men så har jeg vært på AF (og Nettakvariet) siden jeg startet opp med mitt første akvarium for over 8 år siden, og derfor er jeg vel "godt vandt". De som starter opp nå finner seg gjerne en gruppe på Facebook og bruker den fremfor AF. Det er flere grunner til dette, blant annet er det ikke så givende å poste noe i et forum som har såpass lav aktivitet som Akvaforum nå har fått, kontra å få svar (eller likes!) på minuttet. Jeg tviler egentlig på at så mange av de som har vært særlig aktive her inne tidligere har "flyttet" over på Facebook. En del har selvfølgelig det, men majoriteten har nok heller forsvunnet fordi de, som i mitt tilfelle, er tidligere akvarister som har gitt seg, eller bare ikke deltar på nett lenger fordi det er moro en stund, også går man litt lei og driver heller hobbyen i det stille for seg selv. Dette er helt naturlig. Problemet ligger heller i å verve nye medlemmer som deltar aktivt, og ikke stiller ett spørsmål og forsvinner; det er min teori.

AF har siden 2005 vært et sted for å dele erfaringer, tips og prosjekter og å inspirere hverandre i vår sære hobby. Og ikke bare har AF vært til inspirasjon, det har vært et sosialt fellesskap, et samlingssted som handler om mye mer enn bare å stille spørsmål og svare på dem. Det tror jeg vi har manglet litt de siste årene, en gnist til å opprettholde et slikt fellesskap. Ta en titt i tråder som ble opprettet for 8-10 år siden, for eksempel. Jeg vil påstå at det var et litt annet miljø her inne da. På godt og vondt ;)

Jeg tror nok AF kunne trengt engasjerte mennesker som kunne bidratt med å få mer aktivitet på siden i første omgang. Nye og mer synlige artikler, for eksempel, kanskje det er noe brukerne er interessert i? Men igjen, å skrive artikler av en viss kvalitet krever mye tid og innsats, og det krever også at webmaster tar noen grep for å gjøre funksjonen mer synlig. Ikke minst kreves det nye moderatorer/frivillige, noe som også er en jobb for kun webmaster. Jeg er også redd for at selve nettsiden er litt utdatert og gammelmodig etterhvert, og den harde sannheten er at det får ingen gjort noe med så lenge webmaster ikke har tid.

Akvaforum er og blir en gullgruve så lenge det eksisterer, om så aktiviteten synker til null innlegg i måneden. Å bruke en dag på å lese interessante artikler, kunnskapsbaser og tråder i forumet her inne er mye bedre enn en dag med Netflix :p Likevel, jeg har fortsatt et håp om at en innsats kan gjøre at Akvaforum kommer på beina igjen. Men det krever at nye medlemmer strømmer til og dyrker sin interesse her, rett og slett. Får vi ikke til det, og det har vi ikke fått til de siste årene, da fortsetter Akvaforum å dø sakte ut.


29/10-2010, syv år siden i går, var det 182 innlegg i forum her. I går, 29/10-2017, var det 5.


Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg har like stor skyld i synkende aktivitet som alle andre som har forsvunnet, jeg er innom og ser at ting går greit for seg pga. moderatortittel, men ikke noe særlig mer lenger. Når det er sagt er jeg er en av de som har brukt mye tid på AF i mange år, og som nå, helt naturlig, skal dø ut og holde kjeft :p Sånn er livet, også på forum som dette; brukere kommer, brukere forsvinner. Men noen må ta over stafettpinnen etter oss som dør, og det spørs om det er mulig i en tid hvor veldig mange nettsteder lider samme skjebne.

(Sist endret 30.10.2017 kl. 22:09 av Anders K )
 
Postet 30.10.2017 kl. 21:42
[Rapportér innlegg]
12  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Jeg kan vel ikke annet enn å si at jeg er enig med det som skrives av milo og Anders. Selv kom jeg på AF for ca 10 siden og var vel det jeg tror jeg kan si en av de mest aktive medlemmene her inne uten at det skal være noe å skryte av. To tråder med Leifs verden og Leifs verden del 2. Mer enn 6000 innlegg i de to trådene til sammen og mer enn 16600 brukere har vært innom min tråd nummer to. Jeg har fått publisert et par artikler som alltid er gøy og stolte øyeblikk, samt fått inn 84 bilder i basene her. Også fått rettet opp en god del feil som sto i basene hva angår Apistogramma som er mitt hoved felt. Er vel ikke så mange andre enn TomC og meg selv som kan si de har holdt rundt 35 arter apisto =)

Webmaster er en viktig brikke i et slikt forum og når det går evigheter før en får publisert, endret basen eller andre ting som er av viktighet for basen, gir en til slutt opp. Det er vel en del av grunnen til at jeg ikke lengre sender inn noe til basen.

Et forslag til å få opp litt aktivitet/flere medlemmer, er jo at medlemmene her som også er på FB kunne legge ut en lenke på sin profil som går hit til AF. Så kalt gruppe posting som vi bruker på FB gruppene. Til tider gjør jeg det og skaffer en del nye medlemmer på det
Just my 2 cent =)

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 30.10.2017 kl. 22:56
[Rapportér innlegg]
13  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Mye bra som sies av alle her, spesielt gledelig at faktisk nesten 100 registrerte medlemmer per dag har interesse av dette :D

Et par kommentarer:

Leif: At du er god på å gjøre info tilgjengelig i gruppen betyr likevel ikke at informasjonen er søkbar på internett. Jeg som f.eks. er på FB men ikke er medlem i gruppa kan ikke finne artiklene en gang. En som er interessert i apisto vil nok gjerne finne frem til gruppen og melde seg inn, men jeg kan garantere deg at det vil stå info der som også vil være interessant for en som aldri har hørt om apistogramma. I tillegg syns jeg man skal ha en viss omtanke for dem som syns FB får for mye makt over brukerne og skygger banen. (Merk at dette slett ikke er kritikk av deg for å bruke FB, noen ganger må man bruke det letteste for å få ting gjort :)

Milo: Da jeg er erklært ikke-plusser enda føler jeg for å si at når det ser ut for at det eneste webmaster gjør er å betale et par regninger i løpet av et år, og det etter mitt anende ikke er snakk om mange hundrelappene, syns jeg et fåtall plussmedlemmer holder. Takk til dem for det. Hadde det blitt for få plusser og f.eks. kommet en kickstarter for å dekke webhotell og oppgraderinger av bakgrunnsprotoklollene de neste 10-20 årene, ville jeg garantert bidratt. All ære til Holger for å ha bygget opp dette, men om han ikke kan bidra mer enn han har gjort de få årene jeg har vært medlem her syns jeg han skal se seg rundt etter en arvtager. Så lenge webmaster fremdeles har en så sentral rolle lider alle under hans stemoderlige behandling.

Kuledrøm (og dere moderatorer:) : Du er min helt!*skurrende lyd i det en mikrofon blir slått på. En høy stemme erklærer: "REPUBLISER NETTAKVARIET!" Knepp*

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 31.10.2017 kl. 22:35
[Rapportér innlegg]
14  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Nei mye er nok ikke søk bart, men roper man får man svar som en sies. En blir rett ledet til der en finner svar, og er det ofte stilte spørsmål blir en rett ledet til artiklene. Tagging er noe som er veldig kjekt på FB som ikke er her. Om en går i søke motoren på FB og f.ek søker på Apistogramma finner en mye, mye riktig info. Søker du på Apistogramma på google vet en aldri hva en får. Søk f.ek på en apisto art og du får bilder av min 10 forskjellige.

Jo jeg er i og for seg enig at vi alle heller ønsker egne nettsteder i stede for FB. Men nå har det seg slik da at veden går videre og globaliseringen utvikler seg. Hadde jeg holdt meg kun til AF med noen få medlemmer og ikke FB ville jeg aldri innehatt den kunnskapen jeg innehar i dag. Jeg driver 4 fiske grupper på FB med 24,500 medlemmer samt er admin for 3 andre med til sammen 43,000 medlemmer. Dvs nesten 70.000 !!!!!!!!! medlemmer. Dette klarer bare ikke AF hamle opp med eller i mot. 70.000 som jeg kan utveksle erfaring, kunnskap og alt annet jeg seff kan gjøre her inne også. Men 70.000 mot noen få her inne, det gjør ikke valget så vanskelig for meg iallefall. Men har fremover bestemt meg for at jeg ikke skal klage og syte, men komme innom her oftere, for diskusjoner, kunnskaps deling, oppdateringer i tråden min etc. Men AF er desverre ikke så bra lenger at det blir noe pluss medlems skap

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 31.10.2017 kl. 23:35
[Rapportér innlegg]
15  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
sitat av Kuledrøm:
Jeg blir gjerne med på dugnaden, så syng ut. Hvis det er noe en ikke-ekspert kan bidra med.


Det er absolutt prisverdig, Kuledrøm. Du er notert :D

sitat av Kuledrøm:
All ære til Holger for å ha bygget opp dette, men om han ikke kan bidra mer enn han har gjort de få årene jeg har vært medlem her syns jeg han skal se seg rundt etter en arvtager. Så lenge webmaster fremdeles har en så sentral rolle lider alle under hans stemoderlige behandling.


Du har helt rett. Holger har lagt ned mange timers frivillig arbeid i AF, det tok tid å bygge opp det AF har blitt - såpass vet jeg. Men, som det er med alle ting som bygges opp, så trengs det også vedlikehold og fornyelse, og uten at Akvaforum får skikkelig oppmerksomhet fra en som kan det er det ikke mye håp om at aktiviteten skal stige, iallfall. Det er de harde fakta.

 
Postet 31.10.2017 kl. 23:36
[Rapportér innlegg]