Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Håvard Støre Andresen © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Guppy 60liter
1  

Therese13
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Heisann!

Har et 60Liter akvarie med 7 guppyer, 1 viftereke, 3kulhii åler og en ancistrous(?)
Det eg lurer på er om det er noen andre fisker som går fint ilag med disse og med samme vannverdier. Vet at corydoras(?), platy, molly og sverddragere skal gå fint ilag med de. Men er det noen andre enn disse? Evt noen reker eller skalldyr?

 
Postet 02.11.2017 kl. 21:17
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Med tanke på at guppyene fort blir flere ville ikke jeg lagt til flere fisk her. Utover det er det vel vannverdiene som bør avgjøre. Tror f.eks. cory vil ha mykere vann og surere vann enn levendeføderne.

Du får legge en kabal og tenke igjennom det :) Er vel en av gledene med hobbyen? ;)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 02.11.2017 kl. 22:03
[Rapportér innlegg]
3  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Både cory og kuhlii vil generelt ha surt, bløtt vann, og ancistrus skal vel aller helst også ha vann litt på den sure/nøytrale, bløtere sida. Guppy skal ha alkalisk, litt hardt vann, samme med platy, sverddrager, og ikke minst molly, og snegler. Reker kan fungere i et bredt spekter av vannverdier, bare vannet ikke blir for bløtt - de trenger en del mineraler. Så spørsmålet er jo - hva er pH og GH hos deg?

Så må du ta hensyn til at fx cory og kuhlii bør være i stimer på 5-6+ individer, så om man skal ha slike er det bedre å ha mange av en art enn flere arter og få av hver. Jeg mener videre at molly og sverddrager blir for store til 60 liter. Platy og guppy skal vel passe fint sammen. Hvis du har tenkt å la levendeføderne yngle, så er nok karet ditt fullt nok allerede.

Reker står i fare for å bli spist av fiskene, men noen/mange kan klare seg om du har mye gjemmesteder. Amanoreker er store og tøffe, og er ikke like utsatt som dvergreker. De enkleste dvergrekene er av slekten Neocaridina - mange flotte farger!

Snegler kan bli mange (damsnegler, skivesnegler, posthornsnegler, sandsnegler), og noen snegler spiser planter (kjempeeplesnegle, sulawesisnegle til en viss grad). Tiger- og sebrasnegler (Neritina sp.) formerer seg ikke i ferskvann og er gode algespisere. Snegler er flinke til å rydde opp, men de bidrar med en større "belastning" (mht forurensning, såkalt bioload) enn det fx reker gjør.

Det fins i det hele tatt mange muligheter, sjekk Fiskebasen og skalldyrbasen. Ta utgangspunkt i vannverdiene i karet ditt/krana di. Uansett hva du velger, så husk at 60 liter ikke er så veldig stort, så man kan ikke trøkke allverdens inn i det volumet (og filterkapasiteten har også betydning).

 
Postet 09.11.2017 kl. 11:57
[Rapportér innlegg]