Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl © Morten Nordby © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Bytting av vann!
1  

Katrine
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Jeg måtte foreta et vannskifte etter jeg oppdaga 2 guppyer som var døde.

Hvilke midler har dere oppi etter vannskifte?

 
Postet 03.11.2017 kl. 21:39
[Rapportér innlegg]
2  

Capt Badass
Medlem male.gif
Fra: Bærum
Hei

Personlig har jeg ingenting oppi vannet etter vannbytte, men det avhenger kanskje av vannet du får i springen der du bor (klor mengde osv). Jeg bytter 20-30% av vannet hver uke med slange koblet til utløpsvasken og etterfyller med temperert vann.

Hvor ofte gjør du vannbytte? Har du gjort vannprøver?

Something´s fishy
 
Postet 03.11.2017 kl. 22:56
[Rapportér innlegg]
3  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Når du har guppy er det ofte nødvendig med noe som øker GH, men det kommer selvsagt an på verdiene i springvannet. Selv har jeg ganske bløtt vann og tilsetter GH/TH+ fra Noraq.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 04.11.2017 kl. 23:34
[Rapportér innlegg]
4  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Ved vannbytte: Noen bruker produkter som fjerner klor (Aquasafe, Seachem prime), det anser jeg som unødvendig ettersom jeg mellomlagrer byttevannet så det får luftet og temperert seg før vannbytte. Da justerer jeg også evt. pH (med natron) og/eller GH (med GH/TH+) i byttevann som skal i kar med dyr som krever høyere pH og GH en jeg har i krana.

Etter vannbytte: Tilsetter (i teorien...) plantenæring om det trengs.

 
Postet 09.11.2017 kl. 11:22
[Rapportér innlegg]
5  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Mulig jeg har akvarievennlig vann, men jeg har aldri brukt noen midler ved vannbytte. Kaldt vann rett fra springen. Den lille temperaturforskjellen som oppstår klarer de fleste fisker helt fint, det er ikke verre enn de opplever under et regnskyll i naturen. Men har man temperaturømfintlige fisker som labyrintfisk bør man temperere vannet først.

 
Postet 09.11.2017 kl. 11:41
[Rapportér innlegg]
6  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Helt klart forskjell på hva ulike arter tåler, ja. Fx stimuleres endel arter til å leke ved kaldtvannsbytter. Her er det 50 % vannbytte til fisk som ikke tåler svingninger så godt.

Det er forøvrig forskjell på hvor mye klor som brukes rundt om i landet (og noen ganger også årstidsavhengig), har man lite klor i krana og kan fylle rett på uten problemer, så er det jo helt flott, men det er ikke alltid det er slik. Da kan man løse det med mellomlagring eller vanntilberedningsmidler. Overmetning med nitrogengass er jo en annen problemstilling man unngår ved mellomlagring av vann. Videre er mellomlagring en fordel hvis man skal tilsette midler for å endre vannverdier, det bør man ikke gjøre rett i akvariet - pga. behovet for stabilitet, og fordi man kan gjøre feil.

Men hver og en må jo finne sin måte å gjøre ting på :-)

 
Postet 09.11.2017 kl. 12:19
[Rapportér innlegg]