Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nettbutikker
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Kjell Begby © RunarH © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Bytte filter i juwel akvarium?
1  

Blubbis
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Hei dere,

Jeg har kjøpt mitt første akvarium, et Juwel 240L akvarium, og jeg lurer på om det lønner seg å ta ut det innvendige filteret og bytte det med et utvendig filter? Eventuelt hvilket filter er å anbefale?

Har lest mye forskjellig om dette og er usikker på hva som er det beste å gjøre. Jeg er ny i hobbyen og setter veldig stor pris på tips og råd.

Beklager hvis det finnes en tråd om dette allerede.

 
Postet 04.11.2017 kl. 01:19
[Rapportér innlegg]
2  

Anders K
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Oslo
Jepp, det er nok absolutt fornuftig å investere i et utvendig som takler litt mer belastning. Innvendige filtre har rett og slett ikke god nok kapasitet til så store akvarier.

En huskeregel mange bruker er at man kjøper filter som etter produsentens opplysninger skal duge til dobbelt så stort akvarium som det man har. Slik får man iallfall ikke underbelastning av noe så viktig som akvariets filter ;-)

Du kan jo titte litt på utvendige filtre selv og ta utgangspunkt i denne tommelfingerregelen. Jeg personlig har stort sett kjøpt Eheim-filtre, de er solide og driftssikre. Dette, for eksempel, skal duge til akvarier opp til 600 liter, så det burde være innafor til ditt på 240 ;)

(Sist endret 04.11.2017 kl. 02:48 av Anders K )
 
Postet 04.11.2017 kl. 02:44
[Rapportér innlegg]
3  

Capt Badass
Medlem male.gif
Fra: Bærum
Jeg har et Juwel 240l akvarie med bioflow M filter.
Ingen problemer for min del (har mistet 1 fisk på 7 mnd, men den var nok litt skrall fra før). Så lenge du ikke overfyller akvariet med fisk og gjør regelmessige vannbytter så ser jeg ingen grunn til at det ikke skal funke. Det er forresten ikke bare bare å ta ut det som følger med.

Men jeg ville anbefalt at du kjøper de filter media som er "optional" i tillegg.

Det kan være at det ville vært optimalt å ha et utvendig filter, men om det er nødvendig og verdt det spørs vel..

Something´s fishy
(Sist endret 04.11.2017 kl. 08:28 av Capt Badass )
 
Postet 04.11.2017 kl. 08:27
[Rapportér innlegg]
4 Juwel bioflow

Dennis Mathias
Medlem male.gif
Fra: Næstved
Juwels bioflow filtre er rigtig gode, dog bliver akvariet leveret med en meget lille mængde filtermateriale fra fabrikken af.

Om filteret er tilstrækkeligt for dig, kommer an på hvad du har tænkt dig at belaste akvariet med af fisk.

Uanset hvad, vil jeg anbefale at købe nogle filtermaterialer, som fyldes på filterposer, og få fyldt de 3 liter volumen filteret nu har op, så vil jeg, af min erfaring, mene at du har et filter som fint kan trække et 240 liters akvarium.

Dog skal man være opmærksom på, at Juwels filtre yder en rigtig dårlig cirkulation/flow i akvariet, så man skal som regel supplerer med en cirkulationspumpe.

Hvis du vælger at købe et udvendigt filter, kan du sagtens fjerne Juwels filterboks fra akvariet, ved forsigtigt at skærer det fri med en hobbykniv, det sidder fast på glasset med silikone.

Du kan også vælge at køre begge filtre i akvariet samtidig, og beholde juwel filteret :)

Held og lykke med det, og tillykke med dit nye akvarie, det bliver du glad for :)

 
Postet 04.11.2017 kl. 23:51
[Rapportér innlegg]