Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Malawi / Tanganyika / Victoria
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Håvard Støre Andresen © Birgitte Roland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Malawi-Tanganyika-Victoria
Søk
Siste innlegg
Mbuna i 720 liter
1  

TEB
Medlem male.gif
Fra: Sotra
Hei
Sitter for tiden og drømmer om å konvertere stueakvariet til et malawikar med fokus på Mbuna.
Jeg lurer litt på hvor mange fisk man bør ha i et såpass stort kar for å spre ut aggresjonen. Det blir mye stein i akvariet, god filtrering (Fluval FX5+Eheim 2080 pro 3) og dryppsystem.
I følge en entusiast på youtube anbefalte han antall Gallons i karet delt på to som et optimalt antall fisk. Jeg regner med jeg sitter igjen med 600-650 liter etter innredning, altså 130-140 Gallons, som igjen fører til 65-70 fisk.
Hva tenker folk om en slik konsentrasjon?

 
Postet 07.11.2017 kl. 11:29
[Rapportér innlegg]
2 Jeg tror det går greit...:-)

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Selv har jeg et akvarie på 430 liter, og erfaringene med Malawi ser ut til å være at det ER sikkerhet i antall. I og med at akvariet er såpass stort, så vil det være slik at individer som vil stikke av fra fisker som jager vil kunne finne gjemmeplasser.

Faren knyttet til at du får en hyperdominant hann som vil prøve å kreve hele avkariet for seg selv er tilstede med disse fiskene nesten okke som.

Husk bare å tilsette fisker gruppevis - unngå enkeltslengere. Jeg har også lest at det vil være et poeng å starte med de artene som har mildest gemytt til å begynne med, og deretter gradvis tilsette de mer temperamentsfulle individene etter hvert.

Når det gjelder antall er det vel slik at i tillegg til antall så vil det være interessant hvor mange arter, og hvilke arter du tenker på. Regner med at du tenker på mbuna?

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 02.01.2018 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)