Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Bjørvik © Mona Opland © Johnny Jensen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Har jeg et problem?
1  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Klikk på bilde for større versjon
Hallo folkens. Første innlegg her. Jeg har et problem. Eller kanskje ikke. Jeg vet ikke, så jeg håper dere kan hjelpe meg litt her.

Jeg har en 1000 liter alvarium med 6 fisk. 4 koi, 2 gullfisk og en sånn svart suge fisk.

For en uke siden la jeg inn 3D bakgrunn i akvariumet. Men idag da jeg så inn i den ser jeg mange små kuler overalt. Jeg tror det er egg men jeg vet ikke. Jeg har hatt denne akvariumet i 6 år og aldri opplevd dette. Jeg vet ikke hva slags egg dette er eller hva jeg skal gjore med dette.

Hvordan dette har sjedd har jeg heller ingen anning om. Se bilder. De er overalt.


Noen som vet hva som kan ha skjedd her?

 
Postet 08.11.2017 kl. 11:18
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Spennende :) Vet ikke hva det er, men ser ut som egg, ja. Tror ihvertfall ikke du har et problem!

Kan det ha fulgt med noe snegl i bakgrunnen? Er nok ikke pestsnegler, så vidt jeg vet legger de egg under vann. Mener eplesnegler "egger" over vann, men her må du nesten undersøke nærere.

Ellers kan også fisk reagere med lek på større endringer, og en bakgrunn vil kanskje føre til at fisken føler seg hakket tryggere med "ryggen fri"?

Jeg ville letet litt etter snegl, sjekket hvordan eplesnegl legger egg og søkt opp eggleggingsrutinene til de fiskene du har (par av :) Kanskje du kan spørre forrige eier av bakgrunnen om hen hadde noe i karet som kan være gjerningsvesenet?

Gi en lyd om du finner ut av det, da! Blir nysgjerrig av slike mysterier ;)

--

Ser nå at bakgrunnen kanskje er ny, så snegleteorien utgår gjerne. Desto mer spennende! Og velkommen til forumet :)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
(Sist endret 08.11.2017 kl. 23:28 av Livsforvalteren )
 
Postet 08.11.2017 kl. 23:25
[Rapportér innlegg]
3  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Jeg tror ikke du har et problem :-) Likner jo på egg, men litt rar plassering?? Snegleegg er det ikke, ingen snegler legger slike egg, såvidt jeg kjenner til. Kan det være fra koi eller gullfisk da?

 
Postet 09.11.2017 kl. 10:18
[Rapportér innlegg]
4  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Ok folkens en liten oppdatering.

Så vi har funnet ut at det er faktisk koi egg. Og mest av alt ville jeg bare la andre fiskene spise disse eggene for jeg vil ikke drive koi oppdrett eller ha flere koi i tanken. Mer fisk, mer jobb.

Men denne tanken står i kina restauranten vår og kinesere er litt overtroiske og tror det en velsignleske å få koi. Koi er veldig spesiel i deres kultur. Så ser ut som vi kommer til å prøve å få dette til.

Igår så vi at eggene hadde fått svarte prikker. Øynene. Idag har de små tassene kommet ut av eggene med halen. Så nå har vi tatt ut de store fiskene og det er bare egg i tanken nå.

Så det vi trenger å gjore nå er å foreta en vannskift, da det har vart over en uke siden sist. Og disse små tassene tåler vistnok ikke like mye som voksne fisk. Så må jeg skaffe oksygen, planter og flytende mat til dem.

Jeg har aldri gjort dette før så jeg hakke peilig på hva jeg driver med. Om dere har noen innspill, kom med dem.

 
Postet 10.11.2017 kl. 15:10
[Rapportér innlegg]
5  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Vann rett fra springen har gjerne feil temperatur, og ikke minst er det fullt av gasser, hovedsaklig nitrogen, som kan gi fisk og andre organismer "dykkersyke" når gassene luftes ut av vannet.

Tapp derfor mest mulig vann fra springen på en tom, ren balje, et tomt akvarium, eller en mengde bøtter (merk: unngå bøtter som har vært utsatt for vaskemidler o.l.).

La dette stå i minst noen timer, helst et døgn. Dermed får vannet temperert og luftet seg. Belastningen på eggene blir mye mindre når du gir dem dette vannet etter at det har fått tid til å "stabilisere" seg.

Hvis du har tid til å sette av noen timer mens vannet luftes til å lese om oppdrett av koi, vil det nok være godt investert tid. Du finner mye på Google, og kanskje også noe på ditt lokale bibliotek, hvis du foretrekker å lese papir. Merk at bibliotek-litteratur kan være litt utdatert når det gjelder utstyr og teknikker, men samtidig kan bøker gi dypere innsikt enn mye av det du finner på nett. YMMV.

(Sist endret 10.11.2017 kl. 15:27 av Kampfisk )
 
Postet 10.11.2017 kl. 15:26
[Rapportér innlegg]
6  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Hei Lars

Det å tappe vann på balje for så å putte inn er ikke en mulighet. Dette er en 1000 liter tank. De største bøttene jeg har er ca 50cm i diameter og 1m opp. Jeg har 2 av disse, men selv med 2 vil det ta evigheter å skifte vann på denne tanken. For å ikke snakke om problematikken med å fylle over vann fra bøtta til tanken. Toppen av tanken er ca 1.70 over bakken.

Det jeg tenker å gjøre er heller å kjøre vannskifte i flere omganger. 10% av vannet, 2-3 ggr om dagen, de 2 neste dagene.

Eventuelt kjøre vannskifting i par-3 timer. Vann inn + vann ut, lik mengde samtidig slik at vannivået holder seg.

Skal gå og kjøpe sånn ammoniakk tester og se om jeg trenger å skifte vann i det hele tatt

 
Postet 10.11.2017 kl. 15:34
[Rapportér innlegg]
7  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Test gjerne for nitritt og nitrat med det samme. Er filteret innkjørt har du neppe ammoniakk, og sansynligvis ikke særlig mye nitritt heller, men nitrat hoper seg opp.

 
Postet 10.11.2017 kl. 15:42
[Rapportér innlegg]
8  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Klikk på bilde for større versjon
Oppdatering.Nå har jeg testa vannet for forskjellige ting. Vannkvaliteten ser bra ut. Så jeg har ikke foretatt noen vannskifte.

Jeg la oppi noen planter selv om tanken ikke har co2 tilførsel. Antar at plantene dør etterhvert, men satser på at babies har iallefall et eller annet sted å gjemme seg og "føle seg hjemme". Vet ikke om de kommer til å spise så mye av dem enda.

I tillegg la jeg en til vannpumpe for bobler. Tror dette skal gå bra.

Her er noen bilder.

 
Postet 11.11.2017 kl. 12:52
[Rapportér innlegg]
9  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Klikk på bilde for større versjon
Noen forslag på hva jeg skal mate dem med? Jeg kjøpte sånne koi/gullfisk flak som jeg knuser til pulver. I tillegg kjøpte fry mat. Må jeg mate dem 4 ggr om dagen?

Sjekka dem istad og ser at noen allerede har løsna vekk fra glasset og svømmer rundt. Så jeg putta mat oppi der.

(Sist endret 11.11.2017 kl. 12:58 av Sasha M )
 
Postet 11.11.2017 kl. 12:55
[Rapportér innlegg]
10  

Sasha M
Medlem male.gif
Fra: Jessheim
Klikk på bilde for større versjon
Oppdatering på vannkvaliteten etter å ha tatt ut storfisken og putta planter oppi.

 
Postet 11.11.2017 kl. 16:50
[Rapportér innlegg]
11  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Stilig kar.

Typiske fiskeyngel har en plommesekk de første dagene etter klekking, og tar ikke til seg mat mens de fortærer denne. Det er en gul klump på buken - eller en gul prikk under øynene, alt ettersom hvordan du ser det.

Når plommesekken er borte er det på tide å fôre dem. Små yngel bør fôres ofte for at de skal vokse raskest mulig, men det er selvsagt viktig å ikke gi mer enn de kan ete, og å passe på at fôringen ikke går ut over vannkvaliteten. Fôr lite av gangen men ofte, og prøv å få med deg hvor mye av det de får i seg.

(Sist endret 11.11.2017 kl. 22:28 av Kampfisk )
 
Postet 11.11.2017 kl. 22:27
[Rapportér innlegg]