Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Håkon Kolderup © TrineT
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Guppyer og platyer dør en etter en
1  

Inga
Medlem female.gif
Fra: Asker
Hei.
Jeg har i Ca 4 mnd hatt fisker i akvariet og alt har gått fint til nå. 14 neon tetra, 8 guppy og 8 platyer. For en uke siden begynte platyer og guppyer å dø. Ca 3 stk i døgnet + yngel. På tirsdag målte jeg vannverdiene i en dyrebutikk, alt så fint ut. Jeg kjøpe Espa exit som jeg skulle gi i 3 dager, men de få fiskene som er igjen fortsetter å dø. De står helt stille i vannet noen dager, før de legger seg på bunn å dør. Noen blir hvite i ansiktet. De får ikke mat nå under medisinering. Før de fikk medisin byttet jeg Ca 30 liter vann hver dag. Akvariet er på 110 liter. Har lest at guppyer ikke tåler høy varme så det EE ikke ett alternativ. Hva bør jeg gjøre nå? Hvis alle uten om neon rettane dør, hvordan vet jeg da når jeg kan putte opp i nye fisker?

Setter stor pris på svar. Har lest mye om dette nå, uten å se noe som har hjulpet.

 
Postet 15.11.2017 kl. 20:31
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei, Inga!

Om du har lest mye om det hadde det vært fint om du kunne fremsatt noen av teoriene dine og hvilke data som ligger bak, det hadde vært arbeidsbesparende for oss som gjerne vil hjelpe :)

Det høres ut som du tenker å behandle mot hvitprikk (Esha Exit + høy varme), men ser ikke at du oppgir noen av symptomene på dette?

Det første jeg tenker er at tetra og guppy skal ha forskjellige vannverdier og når de går i dette over tid vil de svekkes og blir raskere syke av ting de ellers hadde tålt. Både pH og GH er viktige artsspesifikt, i tillegg til det vanlige som 0 nitritt+amoniakk og rent vann.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 15.11.2017 kl. 22:52
[Rapportér innlegg]
3  

Inga
Medlem female.gif
Fra: Asker
Hei. Tusen takk for svar! I dyrebutikken mistenker de hvitprikk, siden det rammer levedefødende og ikke neon tetra. Esha exit skal vist funke mot hvitprikk og en sykdom til, husker dessverre ikke hva den heter, men som de også mistenker i butikken. Siden verdiene er som de skal og medisinen ikke funker lurer jeg på hva jeg bør gjøre de neste dagene for å prøve og redde de siste fiskene og yngelen. Hva med vannbytte, mat, lys osv. Tar gjerne i mot tips om jeg kan gjøre noe konkret :):)

 
Postet 15.11.2017 kl. 23:03
[Rapportér innlegg]
4  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei! Ser jo nå at det var platyene og ikke tetraene som var syk :)

Men om det ikke er hvite prikker på dem, er det jo ikke hvitprikk. De som får bleke ansikter, ser det ut som det er noe sår eller hårete belegg på dem? Må nesten få en bedre beskrivelse av dette for å kunne si noe mer. Klarer du å få noen bilder av symptomene?

Det er så godt som umulig å si med det du opplyser om det kan være parasitt-, sopp- eller bakterieinfeksjon, noe som krever forskjellig medisin. Vet det er noen som har hatt en viss effekt av å kombinere Esha EXIT med ESHA 2000 som da har LITT effekt på det meste.

Og at vannverdiene er greie er på spissen bare tøv. Siden tetra og levendefødere skal ha forskjellige vannverdier må det jo være feil for noen av dem. Fikk du vite pH og GH?

Ellers skader sjelden vannbytte om du vil gjøre noe umiddelbart. Personlig ville jeg skaffet meg egne tester så fort som mulig og sørget for at du fikset vannverdiene permanent. Du kan lese mer om den enkelte arts krav i fiskebasen under KUNNSKAPsfanen over her om du ikke har gjort det alt.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 15.11.2017 kl. 23:16
[Rapportér innlegg]
5  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Flere gode poenger fra Livsforvalteren over her. Jeg syns også det er merkelig å diagnostisere dette som hvitprikk hvis det ikke er hvite prikker?? Og at det skulle være det fordi det kun er levendeføderne som dør? Neontetra kan også få hvitprikk, såvidt jeg vet... Du sier de blir hvite i ansiktet - er Columnaris en mulighet? Jeg har lite kunnskap om sykdom, så slenger dette kun ut som en mulighet å se nærmere på.

Det skulle ellers være nyttig her å ha informasjon om faktiske vannverdier (målt med dråpetester), om du har gjort noen endringer i oppsettet i det siste, info om hvordan akvariet (dvs filteret) ble innkjørt i sin tid (med eller uten fisk), hvordan og hvor ofte du gjør vannbytter og filterrens, og om du tilsetter noe i vannet. Har noen av disse fiskene gått igjennom en stressende innkjøringsprosess, f.eks.? Fisk kan dø av senskader av ammoniakk og nitritt, eller bli svekket av stresset og dermed bli mer utsatt for sykdommer. Gode bilder kan også hjelpe.

 
Postet 16.11.2017 kl. 15:25
[Rapportér innlegg]