Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Alexander Storsve © Trond Gimre
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvit ring på grønn neon tetra
1  

pimpel
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Klikk på bilde for større versjon
Vi har en grønn neon tetra med en hvit ring oppe vi rygg finnen, i tillegg til at det er to luftbobler på hver side av ryggfinnen. Etter litt googling er det nærmeste vi finner tuberkolose, likevel passer ikke alle symptomene med det.

Vi gikk i innkjøp av 10 disse for ca. 2 mnd siden og det ser ikke ut til at noen av de andre fiskene har lignende symptom. Den er ikke større en litt over 1 cm. Resten av akvariet er for det meste tetraer av varierende art, to siamesiske algespisere, 4 corydoras, 4 åler, 4 viftereker, og to skjeggmaller.

Jeg har nylig installert et co2 anlegg i akvariet, kan det være årsaken? Ellers har jeg et utvendig filter. Jeg har ikke renset filteret på 4-5 mnd etter anbefaling fra en venn, etter å ha hatt en grønne alger.

Det er ser ikke ut som om den syke eller noen av de andre fiskene har problemer og adferden dem i mellom er ganske fredelig.

 
Postet 16.11.2017 kl. 12:02
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Neppe tuberkulose, da hadde den vel hatt dårligere allmenntilstand. Jeg vet ikke hva dette er, men ved kjapp googling kom jeg over noe som ga treff på noen bilder med liknende hvit ormeliknende ting - sjekk Dermosporidia eller Dermocystidium. Kan det være noe slikt?

 
Postet 16.11.2017 kl. 14:45
[Rapportér innlegg]
3  

pimpel
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Takk for raskt svar!
Ut i fra jeg kan lese om Dermosporadia så ser det definitivt ut som om det er det er. Litt usikker på om jeg burde bruke medisin eller ikke, noen steder står det at det burde brukes og andre ganger ikke. Jeg skal på en dyrebutikk i morgen så vi får se hva de sier.

 
Postet 17.11.2017 kl. 14:35
[Rapportér innlegg]