Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Linda Widente © RunarH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kuler og sprekte kuler
1  

Eivind Henriksen
Medlem male.gif
Fra: OSLO
Klikk på bilde for større versjon
Hei!

Har et relativt nystartet akvarie og har derfor tilført fisk fra flere steder.
Hadde 5-6 Puntius titteya -cherry barber i en mindre tank som plutselig fikk 1.000 litr å boltre seg på. Disse har jeg hatt i snart 3 år og var veldig livlige og raske så lenge de var i 70 literen. Det samme var de i starten i sitt nye hjem. Fikk inn en 50-60 Paracheirodon axelrodi - kardinal tetra. Da endret oppførselen seg til cherry barbene. Gutta jaget ikke lengre så ivrig rundt etter damene, de stod gjerne og sturet litt enkeltvis rundt omkring eller samlet seg inn i flokken av kardinaler.
Kjøpte derfor på Storauksjon i Oslo akvarieklubb 5-6 cherry barber til, så de kanskje kunne lage sin egen stim.
Det er litt vanskelig å få en god vurdering av fisker når du kjøper de på auksjon og når jeg kom hjem og puttet de inn i min tank så var det tydlig at disse var svært gamle, et par litt deformerte i rygg, og ikke så veldig livlige.
Nå, etter et par måneder, har flere av disse (litt vansklig å se om det er mine eller de nye) utviklet kuler hovedsaklig rundt buken. Se bilder. Alle cherry barbene står nå stille og sturer i hvert sitt hjørne og ca halvparten med disse kulene. På den ene hunnen har skinnet i buken sprekt. Det er fortsatt en hinne som holder ting påplass.

Regner med at det bare er å ta disse ut eller la de dø ombord. Alle andre fisk ser ut til å være i god form.

Diagnose?

 
Postet 16.11.2017 kl. 20:31
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Dette blir spekulasjon, men jeg har lest at mycobakterier (fiske-tuberkolose) kan innkapsles hos fisken om de ikke dør av det med en gang, så ville isolert/avlivet/sørget for å fjerne så fort som mulig etter de dør. Om det er det, er det kjedelig om resten av beboerne spiser bakteriene :/ Det er en møkkabakterie som er så godt som immun selv mot antibiotika.

Går ut ifra at dine andre fisk ikke har symptomene eller har hatt uvanlig frafall? I så fall er det ihvertfall under kontroll, mycobakterier som er innkapslet smitter ikke.

Kan vel være noe annen svulst også, men underlig at alle skulle ha fått det.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
(Sist endret 17.11.2017 kl. 00:18 av Livsforvalteren )
 
Postet 17.11.2017 kl. 00:14
[Rapportér innlegg]