Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Høy ph og svingninger i resultater. lav kh og gh.
1  

Asle Røe
Medlem male.gif
Fra: Orkanger
Hei.
Har hatt vann og planter siden 13.okt. litt over 5 uker nå. Kjøpte for noen dager siden dråpetest fra tetra. Jeg fant ut at Ph var høy og kh og gh var lave. Hvordan kan jeg øke kh uten at Ph øker?
Ph er 8. Gh er 5. Kh er 4. Co2 mellom 1,3-2. Ønsker også å øke CO2, og gh samtidig som kh.

Kjøpte fra starten av tetra test strips. Der har alt sett ok ut.
Jeg har på disse lest av Ph på 6.8. Kh 6 og gh 8 de første ukene. Nå leser jeg av gh 4 og kh 3 på disse. Så det virker som kh og gh har falt. Ph fortsatt 6.8 i følge stripsen. Nitritt ser ok ut.

Jeg kjøpte JBL proscan hvor man skal laste ned app og man får resultater på tlf. Men denne har jeg gitt opp. Har tatt flere tester innenfor 15 min. Da varierte Ph fra 6,8 til 7,6. Og kh varierte fra 20 til 0 til 1,5 til 10. Så jeg ble forvirret av denne. Må vell være veldig misvisende. Denne appen var egentlige grunnen til innkjøp av dråpetest.

 
Postet 20.11.2017 kl. 20:06
[Rapportér innlegg]
2  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Er ikke noen pH-ekspert men har spurt litt rundt i det siste og fått inntrykk av at KH på 3-4 er bra. Så lenge dråpetestene ikke viser svingninger i pH-verdien hadde jeg tatt det med ro :)

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 20.11.2017 kl. 21:59
[Rapportér innlegg]
3  

Svartvann
Medlem male.gif
Fra: Meråker
Natron øker ph og kh, men har maksimum ph på ca. 8.4 , så er derfor "trygg" for fisk som liker høy ph (Malawi ciklider), da man ikke kan dosere de i hjel. "Epson salt", på norsk Magnesium sulfat kan øke gh. Litt kalksand evt med biter av tørr korall kan virke som kalk kilder, om du følger med, og stabilisere ph, kh og gh også. Men Ph følger alltid med.

Viktig: på engelsk heter "natron" Baking Soda, dette er ikke vår bakepulver.

Og viktigst: hvilke fisk? ser av profilen din du fører opp kardinaltetra, ancistrus og platy? har du ikke 3 fisk med ulike krav, hvilken ph og gh/kh ønsker du for fiskene?

 
Postet 21.11.2017 kl. 12:56
[Rapportér innlegg]
4  

Asle Røe
Medlem male.gif
Fra: Orkanger
Takk for svar.
Da jeg anskaffet meg akvarie undersøkte jeg litt om behov for fiskene i forhold til grus eller sand, enentuelle behov for flyte planter og oppførsel i forhold til jaging av andre fisk. Jeg vil ha så fredelige fisk som mulig, Men tenkte ikke på vannverdier. Nybegynner feil. Var ikke oppmerksom på det. Men man lærer. Jeg spurte i butikken hvem de anbefalte av neontetra og kardinaltetra. Endte opp med kardinaltetra. Jeg kjøpte alle fiskene i samme butikk så de burde kanskje rettledet mer ? Fiskene på profilen min stemmer med de jeg har i dag.

Det at fiskene har forskjellig behov både på gh og Ph gjør det jo litt vanskelig . Jeg trenger en anbefaling hva jeg bør gjøre.
Jeg leser at Ph svingninger skylles lav kh og kan gjøre fisk syke. Det er derfor jeg ønsker å øke kh.

 
Postet 21.11.2017 kl. 14:50
[Rapportér innlegg]
5  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Selv om pH er lav, kan det hende at vannverdiene blir mer stabile hvis du bruker vannet slik som det kommer ut av krana, enn om du begynner å mikse og trikse med vannverdiene. Snakker av egen erfaring.

Det er både arbeidsomt og vanskelig å endre vannverdiene likt hver gang, spesielt siden det ofte kan ta en god stund fra man gjør en endring til den trår i kraft.

 
Postet 21.11.2017 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]