Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Håkon Kolderup © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvordan rense akvarium?
1  

Astrid Anfindsen
Medlem female.gif
Fra: Sandnes
Jeg har et 120 liters som ble laget i stand for noen år siden. Det er nå veldig "skittent" mtp alger som vokser langs glasset og steinene skulle gjerne vært skiftet ut. Jeg vil gjerne ta ut fiskene og få det helt renovert som jeg har gjort mange ganger før, men da jeg hadde andre akvarier å "dumpe" fiskene i for noen uker. Har hørt at man skal vente 1-2 uker fra man har satt opp et akvarium til man setter oppi fiskene.. Kan jeg ha fiskene i en bøtte elns i mens?

 
Postet 03.12.2017 kl. 12:55
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Dette høres ut som en veldig tungvint og stressende måte å holde akvarium på, både for folk og for fisk. Foreslår at du setter av noe tid til å lese deg opp om hvordan man løpende kan holde et akvarium rent uten å måtte flytte rundt på fisk.

Mange typer alger er f.eks. et tegn på for dårlig filtrering, dårlige vannbytte-rutiner, overfôring eller manglende kontroll på lysmengden, mens andre algetyper lett kan holdes i sjakk ved at man har en algeetende fisk som passer inn i miljøet ellers.

Å la akvariet gro igjen og belage seg på "storrengjøring" en gang i skuddåret gir deg gjerne et akvarium som verken er noe særlig å se på, eller gir god trivsel for fiskene.

Du kan f.eks. begynne med å se på det som ligger under "Artikler"-fanen i toppmenyen her på Akvaforum. Det finnes også et vell av informasjon ellers rundt på Internett, og til og med i ditt lokale bibliotek hvis du foretrekker å lese på papir.

(Sist endret 03.12.2017 kl. 14:18 av Kampfisk )
 
Postet 03.12.2017 kl. 14:14
[Rapportér innlegg]
3  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
1-2 uker er for lite for å kjøre inn et akvarie, men du kan vel ta vare på filteret med det innkjørte mediet? Da trenger du ikke vente i det hele tatt. Det kan stå i bøtten med fiskene, trenger ikke være slått på om det blir for mye strøm.

Ellers er jeg enig med kampfisk at noen totalrenovasjon sjeldent er en god løsning. Mener det er sunt for alle å bygge opp litt toleranse for natur i karet ;) Men å ta fiskene i en bøtte i noen timer for en grundig slamsuging og å bytte ut noen steiner burde vel gå greit? Etter en grundig slamsuging er det lurt å bytte mesteparten av vannet da en del grums som hvirvles opp kan lage nitrittopper o.l. Men pass på at pH, GH og temp. er passende for fiskene før du tar dem tilbake.

Alger på glasset er det vel bare å skrape? Sitter de i silikonen må man jo være forsiktig, men..?

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 05.12.2017 kl. 21:21
[Rapportér innlegg]
4  

Norseman
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Alger på glasset fjerner du med en plastskrape. Foreta vannskift med slamsuger. Løse algerester samles opp med filterpumpa. Filteret bør renses etter endt prosess. Det skal være virkelig ille før det er nødvendig å fjerne fisk mens du holder på.

Er for øvrig enig oppfordringen om at du bør lese deg opp litt. Et ferskvannakvarium er ganske enkelt å holde mht. alger. Et par effektive sugemaller bør eksempelvis holde glasset algefritt. Bruk magnetskrape jevnlig ved behov. Ha nok med planter og ta bryet med vannskift tilstrekkelig ofte.

 
Postet 11.12.2017 kl. 14:52
[Rapportér innlegg]
5  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Og gi fiskene langt mindre mat enn du tror de trenger. Fisk ser sultne ut hele tiden, men det er overforing som er den største synderen når det kommer til ustabile vannforhold.

 
Postet 11.12.2017 kl. 15:00
[Rapportér innlegg]