Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Stell og krav til planter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Planteakvarium
Søk
Siste innlegg
Usikker på bruk av plantegjødsel.
1  

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Hei. Jeg har nettopp startet opp akvarie på 110 liter. I går kjøpte jeg 6 planter og en stor stein med anubias( mener det var det) jeg kjøpte også gjødselkuler som jeg la ved siden av røttene til plantene. Spørsmålet mitt er om jeg har brukt for mange kuler og om jeg må eventuelt gjøre noe ekstra for ikke få for mye opphopning av alger og diverse.. jeg brukte 11 kuler. Mulig det var litt mange? Delte opp plantene litt,men to plasser ved siden av steinen tok jeg også noen kuler for de det så ut som om det var noen røtter til plantene oppå steinen ville strekke seg ned der. Som dere hører er jeg litt fersk. Har hatt akvarie for en del år siden,men aldri brukt gjødselkuler. Håper på svar.

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 04.01.2018 kl. 08:35
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei.

Det er ikke enkelt å svare på da det avhenger av hvilke planter man har, hvor mange og hvor store de er.
Veldig mange akvarieplanter tar næringen direkte fra vannet og eventuelle røtter brukes bare som forankring. Mose, javabregner, hornblad osv. er alle planter som tar næring direkte fra vannet.


Anubias er f.eks. en rhizom-plante, det vil si at den tjukke stengelen bladene vokser ut av er mer som en slags stamme, enn en rot. Dette rhizomet skal ikke begraves i sand eller grus. Planten henter næringen fra vannet.

Typiske akvarieplanter som vil ha gjødselkuler er sverdplanter og cryptocoryne-arter. Man begraver da kulene ved plantens røtter.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 08.01.2018 kl. 11:01
[Rapportér innlegg]
3 Tusen takk for svar viktor.

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Hei. Jeg kjøpte to cryptocoryne, to ludwigia og to bacopa. Delte opp den ene sorten. Anubias har jeg også men den er festet på en stein og har ikke roten nedi grusen. ( bare jeg som trodde den ville strekke seg ned Hehe) jeg har jo allerede tatt så mange gjødselkuler oppi,og det er nok ikke så mye å gjøre med dette nå. Ingen fisk som det kan gå utover vertfall. Har kun startet med planter og lar vannet få komme i balanse. Det fulgte faktisk med en svart snegle med den ene planten( som jeg er glad jeg fikk med,for den er så flink til å rengjøre ) Lurer litt på annet også,men skal legge innleggene i et annet forum slik at det blir riktig. Men takk igjen for svar! Hilsen Bjørg.

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 08.01.2018 kl. 11:22
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)