Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Aram A. © kjetil L © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Kan man bruke snegler som en del av innkjøringen? og..hvilken snegleart vil en anbefale?
1  

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Hei. Jeg har nettopp satt i gang med innkjøring av akvarie (125 liter mener jeg det er..så mange år siden jeg hadde det oppe å gå) jeg så vel for meg å vente to uker før jeg kjøpte ett par fisker,men etter en del lesing ser jeg at jeg burde vente en måneds tid. Har kun akvariegrus og planter oppi. 6 planter og en stor stein med anubias oppå. Fikk med en svart snegle når jeg kjøpte den steinen med plante på. Var jo ikke meningen,men glad den er der,for den rengjør så flott. Har hatt slike snegler før,men da ca 11..kjempe fornøyd forutenom at de la hvite egg over alt. Ingen klekket,men ufattelig lite estetisk. Spørsmålet mitt...Er det greit å kjøpe flere snegler etter to uker (leste at hvis en hadde mange av dem så ville dem kanskje ikke legge så mange egg) eller bør jeg vente med snegler på lik linje som med fisk? Og forutenom..kan noen anbefale andre snegler? Helst snegler som ikke formerer seg helt ville og spiser opp fine planter. Hilsen Bjørg.

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 08.01.2018 kl. 11:43
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei igjen, Bjørg. ;)

Vil ikke anbefale å kjøpe noe levende vesen (utenom planter) etter så kort tid.
Sneglene vil være utsatte for ammoniakktoppen på lik linje med fisk etter 14 dager.
Sørg for å gi den sneglen du har et så godt miljø du kan ila innkjøringsperioden, så kan du jo vurdere flere snegler når karet er innkjørt. :)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 08.01.2018 kl. 12:20
[Rapportér innlegg]
3  

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Da følger jeg rådet ditt Viktor. Takk for svar,du er jammen flittig ser jeg her på forumet! Ellers..vet du om det er noen sneglearter som svært skjeldent formerer seg men alikevel gjør jobben med å fjerne alger?

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 08.01.2018 kl. 13:16
[Rapportér innlegg]
4  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Nja. Jeg skal ikke påberope meg å være snegleekspert, men jeg skulle tro du kunne ha vanlige eplesnegler. De legger eggene over vann, og har således behov for at akvariet ikke er helt fullt.
Hvis du derimot fyller akvariet dugelig fullt, vil ikke eplene ha noe sted å legge eggene. Dermed unngår du at det "fløymar over".

Og skulle du få lyst på eplebebiser, så er det bare å tappe ned karet en 10-15 cm.

Bare pass på at du får vanlige eplesnegler, og ikke kjempeepler. Kjempene gnafser i seg det meste av vekster. De vanlige er snillere i så måte. De kan også ete planter, men vanligvis bare hvis de ikke får nok mat ellers.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 08.01.2018 kl. 13:30
[Rapportér innlegg]
5 Da skal jeg gjerne kjøpe eplesnegler heller.

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Takk igjen for svar! Så kjekt å lære mer og få høre andres erfaringer. De svarte sneglene jeg har hatt har jo lagt egg overalt...og da mener jeg overalt! Så at eplesneglene legger over vann og jeg selv kan bestemme om de skal få lov å legge egg eller ei..det var jo genialt! Ve du forresten hvor mange eplesnegler som kan passe til mitt akvarie? Jeg sjonglerer frem og tilbake på hvor stort akvariet mitt...Gud bedre...men det er vertfall 110 liter..om ikke 125.

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 08.01.2018 kl. 20:10
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)