Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Tom C © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Jbl proscan, erfaringer?
1  

Eirik Tømmerås
Medlem male.gif
Fra: Gullesfjord
Fikk meg en sånn tester i går, og på meg virker den OK.Er genialt at vannverdiene lagres i appen og kan sammenlignes etterhvert. Som forventet var det null utslag på nitritt og klor, nitraten var høy og etter et stort vannbytte er den nå på 10mg og grønt, men GH og KH er på bare 3°dh, PH er 6. Kona jobber på hobbybutikk og tar med gips hjem i dag.
Med så lav GH og KH har jeg kanskje funnet årsaken til at sneglene ikke overlevde for 6-7 år siden?
Jeg testet tidligere bare for PH, amoniakk, nitritt og nitrat, så hardheten har jeg aldri testet tidligere, men hadde mistanke om bløtt vann da PHen var lav på dråpetesten.

Har nylig tattt opp denne hobbyen igjen etter at jeg gikk lei for en del år siden etter at avstivingen på vår Juwel Rio 300 sviktet og glasset buet veldig utover, nå har jeg planer om å fikse dette og sette det opp til saltvann, etterhvert.
Var veldig greit å gå i gang igjen med filtere som har surret og gått i årevis. Har to kar i drift nå, en 180 og en 60. På 92 literen var lystoppen defekt, så det blir bestillt LED fra ebay og planlegger reker og snegler i dette.

 
Postet 18.01.2018 kl. 17:05
[Rapportér innlegg]
2  

Christian Jensen
Medlem male.gif
Fra: Florø
Testet denne nå. På vannet fra springen, og vanglte "water" før scan. Den sier drikkevannet mitt har 25mg/l nitrat... Øh hæ? Kan det stemme? Virker som om en forandrer mening med lyset også..

 
Postet 25.04.2018 kl. 20:28
[Rapportér innlegg]
3  

Glan85
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Jeg bruker kun dråpetester og elektroniKe tester men testet strips på begge akvarier og får meget store avvik fra reelle resultater. Nå skal det sies at dråpetestene til tetra og jbl og hadde ganske betydelig avvik i noen tilfeller da jeg sammenlignet med proff ph meter på laberatoriet på jobb men har en ph test penn til 200kr som var meget lik resultatene på laberatoriet og du får resultatet i tall og ikke farge.

 
Postet 27.04.2018 kl. 16:32
[Rapportér innlegg]